Vijesti/Najnovije
25.10.2020.

Igre, politika i hakeri

Among us nikako da se odbrani

Among us je napadnut nizom hakerskih napada koji su možda već uticali na milione igara ako imamo u vidu ogromnu popularnost ove igre developera InnerSloth. Spam „Eris Loris“, bombarduje chat igre „Among us“ porukom da se pretplatite na YouTube kanal Eris Loris i glasate za Donalda Trampa na američkim predsedničkim izborima 2020. godine.

InnerSloth je priznao da postoji napad na svom zvaničnom Twitter nalogu i kaže da je „super duper svestan trenutnog problema sa hakovanjem“. Inner Sloth je izbacio hitno ažuriranje servera da bi se borio protiv problema, ali čini se da to nije dovoljno.  Eurogamer navodi da je razgovarao sa navodnim tvorcem spama koji je objasnio svoje motive, koji su, ako su istiniti, prilično jasni. YouTube kanal Eris Loris već promoviše hakovanje niza različitih igara, a spam predstavlja publicitet. Što se tiče pro-Trampove poruke, navodni tvorac jednostavno kaže „Ja sam student i podržavam Trampa“

Igrači još uvek prijavljuju spamove u igri i to dan nakon što su programeri rekli da uvode popravku, a InnerSloth kaže da bi igrači mogli biti izbačeni iz igara dok se sprovodi „hitno održavanje“.  

Among us je objavljen 2018. godine, ali je postao neverovatno popularan ove godine zbog činjenice da su ljudi ostajali kod kuće tokom karantina i pandemije COVID-19. Postao je toliko popularan da je InnerSloth najavio da će ukinuti nastavak u korist poboljšanja osnovne igre koja je dostupna za igranje na računaru i mobilnim uređajima.

Among us je takođe dobio veliki publicitet zahvaljujući nedavnom strimu Alekandrie Ocasio-Cortez koja je igrala igru sa popularnim Twitch streamerima kako bi podigla svest o glasanju na predstojećim izborima u USA. Popularnost koju je stekao ovaj strim će svakako uticati na budućnost povezivanja igara, strimovanja i politike. Pik je bio 438.000 gledalaca na kanalu ali tu bi trebalo dodati i da je ovo dešavanje prenošeno i na mnogim drugim nalozima, među kojima su i Demokrata Ilhan Omar (D-Minn.) i top strimeri Imane “Pokimane” Anys, Hasan “Hasanabi” Piker i Ali “Myth” Kabbani. 

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
Mikrofoni GAD180
USB priključak, izdržljiv i kompatibilan sa svim računarima i laptopovima Okretni i ...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
43,99 EUR
Veličina
Nova
43 ,99 EUR
Sačuvano u omiljne
PC
Mikrofoni GAD167
Digitalno USB povezivanje; trenutno brzo povezivanje na sve PC i laptop računare Topla...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
134,99 EUR
Veličina
Nova
134 ,99 EUR
Sačuvano u omiljne
PC
Mikrofoni GAD166
Digitalna USB veza; trenutno radi na bilo kojem računaru i laptopu Topla, bogata i ja...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
109,99 EUR
Veličina
Nova
109 ,99 EUR
Trenutno nema komentara

Slični članci

03.
Dec.
2022.
Vijesti/Najnovije
Imamo kandidate za Game Award ali dobro bi bilo da imamo nagrade i za najveća razočarenja. Možda bi se ove igre svakako tu našle.
04.
Dec.
2022.
Vijesti/Najnovije
Destroy All Humans serijal je kolekcija haotičnih i smešnih sekvenci koje ili vi sami stvarate, ili koje vam igra nabija direktno facu. Ako vam premis...
04.
Dec.
2022.
Vijesti/Najnovije
Igrači koji žele da na kratko pogledaju kako će izgledati predstojeći Assassin's Creed Mirage mogu to iskusiti kroz njegov besplatni crossover sadrž...
04.
Dec.
2022.
Vijesti/Najnovije
SONY nije oduševljen ovom akvizicijom a čini se da ima dobre razloge, bar kada je u pitanju Call of Duty.
03.
Dec.
2022.
Vijesti/Najnovije
Splatoon 3 je otkrio prvi veliki Big Run koji dolazi u igru i izaziva igrače da odbrane Wahoo svijet od invazije Salmonids-a.
25.
Nov.
2022.
Vijesti/Najnovije
Borba će možda malo biti uzdrmana jer će igrači morati da se naviknu na novi sistem i nauče kako da se kreću ovim menijem inventara što je brže moguće...
25.
Nov.
2022.
Vijesti/Najnovije
Sada kada znamo ko su nominovani, a znamo i koje igre ste kupovali i hvalili, čini se da su neke igre neopravdano izostavljene.
25.
Nov.
2022.
Vijesti/Najnovije
Folksvagen ili Volksvagen... svakako izgleda odlično!
22.
Nov.
2022.
Vijesti/Najnovije
Game Awards 2022 je objavio listu nominovanih i čini se da neke igre mogu da se nadaju na više frontova.
22.
Nov.
2022.
Vijesti/Najnovije
Vreme je da se definitivno zakopaju sekire u korist igrača širom sveta.