Vijesti/Najnovije
25.10.2020.

Igre, politika i hakeri

Among us nikako da se odbrani

Among us je napadnut nizom hakerskih napada koji su možda već uticali na milione igara ako imamo u vidu ogromnu popularnost ove igre developera InnerSloth. Spam „Eris Loris“, bombarduje chat igre „Among us“ porukom da se pretplatite na YouTube kanal Eris Loris i glasate za Donalda Trampa na američkim predsedničkim izborima 2020. godine.

InnerSloth je priznao da postoji napad na svom zvaničnom Twitter nalogu i kaže da je „super duper svestan trenutnog problema sa hakovanjem“. Inner Sloth je izbacio hitno ažuriranje servera da bi se borio protiv problema, ali čini se da to nije dovoljno.  Eurogamer navodi da je razgovarao sa navodnim tvorcem spama koji je objasnio svoje motive, koji su, ako su istiniti, prilično jasni. YouTube kanal Eris Loris već promoviše hakovanje niza različitih igara, a spam predstavlja publicitet. Što se tiče pro-Trampove poruke, navodni tvorac jednostavno kaže „Ja sam student i podržavam Trampa“

Igrači još uvek prijavljuju spamove u igri i to dan nakon što su programeri rekli da uvode popravku, a InnerSloth kaže da bi igrači mogli biti izbačeni iz igara dok se sprovodi „hitno održavanje“.  

Among us je objavljen 2018. godine, ali je postao neverovatno popularan ove godine zbog činjenice da su ljudi ostajali kod kuće tokom karantina i pandemije COVID-19. Postao je toliko popularan da je InnerSloth najavio da će ukinuti nastavak u korist poboljšanja osnovne igre koja je dostupna za igranje na računaru i mobilnim uređajima.

Among us je takođe dobio veliki publicitet zahvaljujući nedavnom strimu Alekandrie Ocasio-Cortez koja je igrala igru sa popularnim Twitch streamerima kako bi podigla svest o glasanju na predstojećim izborima u USA. Popularnost koju je stekao ovaj strim će svakako uticati na budućnost povezivanja igara, strimovanja i politike. Pik je bio 438.000 gledalaca na kanalu ali tu bi trebalo dodati i da je ovo dešavanje prenošeno i na mnogim drugim nalozima, među kojima su i Demokrata Ilhan Omar (D-Minn.) i top strimeri Imane “Pokimane” Anys, Hasan “Hasanabi” Piker i Ali “Myth” Kabbani. 

Slični članci

25.
Apr.
2024.
Vijesti/Najnovije
Dugo očekivani DLC Elden Ring, pod nazivom Shadow of the Erdtree je natjerao igrače da nestrpljivo odbrojavaju vrijeme do objaljivanja.
11.
Apr.
2024.
Vijesti/Najnovije
South Park - Snow Day! je igra koja nas vraća u djetinjstvo kada su sniježni dani bili sinonim za avanturu. U ovoj igri, fanovi serijala South Park imaju pri...
11.
Apr.
2024.
Vijesti/Najnovije
U posljednje vrijeme, popularnost kolekcionarskih figura postaje sve veća. To se desilo mahom zbog proboja otaku kulture po svijetu i samim prihvatanjem da k...