Vijesti/Najnovije
27.11.2020.

Microsoft krivi izdavače

Razlog lošijih performansi je to što su developeri potrošili manje vremena na njih u odnosu na PS5

Iako je Microsoft tvrdio da je Xbox Series X najmoćnija konzola na svetu, PS5 je dosta bolji kada se testiraju igre, a Microsoft radi na tome da sazna zašto.

Digital Foundry analizira neke od novih igara kako na PS5 - koji je sposoban za 10,28 teraflopsa GPU performansi, tako i na Xbox SeriesX, koji je gura do 12 teraflopsa. I čini se da nije sve baš tako kako se činilo u početku. na primer, igra Devil May Cry 5, Xbox Series X ima bolje performanse u režimima 4K i praćenju zraka, dok opcija većeg broja frejmova radi bolje na PS5, a razmaci u kadrovima su u nekim slučajevima veći od 40 fps.

Urednik Digital Foundry Richard Leadbetter kaže „Padovi mi izgledaju zaista čudno i nekako mi sugerišu neku vrstu API ograničenja na Xbox strani gde GPU nešto sputava“.  

Assassin's Creed Valhalla, koju je Microsoft uveliko promovisao, takođe radi malo uglađenije na PS5, sa verzijom Xbox Series X koja prikazuje kidanje ekrana i redovne padove brzine kadrova ispod 60fps. Ista priča se odigrava u Dirt 5, gde kvalitet i rezolucija slike idu u korist PS5-a. Dirt-ov programer Codemasters prepoznao je ovu prazninu u performansama i već je rekao da rade na popravkama u radu. 

CoD: Cold War Black Ops deluje bolje u režimu performansi ray tracing na Xbox Series X, ali PS5 ima bolje performanse u režimu od 120 fps.  

Zbog čega se ovo događa u više igara?

Određeni programeri razgovarali su sa The Verge-om i rekli da neki od problema potiču iz činjenice da je Microsoft programerima dozvolio da prijave igre za Xbox Series X sertifikat u junu, dok su programeri imali pristup PS5 razvojnim paketima daleko pre tog datuma.  

Dakle, čini se da ovo pitanje nije nužno pitanje platforme, već problem sa programerima koji nemaju dovoljno vremena da optimizuju svoje naslove za Xbox Series X. Microsoft je prepoznao ovaj problem i obećava da će sarađivati sa programerima na rešavanju bilo kakvih komplikacija.

Svesni smo problema sa performansama u velikom broju optimizovanih naslova na Xbox Series X | S i aktivno sarađujemo sa našim partnerima na identifikovanju i rešavanju problema kako bismo osigurali optimalno iskustvo“, kaže Microsoftov predstavnik u izjavi za The Verge. „Dok započinjemo novu generaciju konzola, naši partneri tek sada grebu površinu onoga što konzola sledeće generacije može da uradi, a očekuju se i manje ispravke grešaka dok uče kako da u potpunosti iskoriste našu novu platformu. Nestrpljivi smo da nastavimo da radimo sa programerima kako bismo dalje istraživali mogućnosti Xbox Series X | S u budućnosti. "

 

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
PS5 igre PS50015
NBA 2K21 je posljednje izdanje svjetski poznate, najprodavanije NBA 2K serije. 2K21 pre...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
29,99 EUR
Veličina
Nova
29 ,99 EUR
Korišćena
29 ,99 EUR

Slični članci

24.
Nov.
2020.
Vijesti/Najnovije
WD Legion ima problem sa automatskim snimanje koje jednostavno prestane da radi na novim XBOX konzolama Serije X i S i to je problem koji pravi dosta probl...