Vijesti/Najnovije
08.12.2020.
Autor: Danica Manojlović

Pljačka vredna $300,000

Nestale RTX 3090

Tom's Hardware je prvi koji je juče objavio vest o neverovatnoj pljački, koju mnogi nisu mogli ni da zamisle. Sada ćemo je verovatno gledati u nekom sledećem Netflix hitu i stvarnim zločinima.

Verovali ili ne, iz MSI-jeve fabrike u Kini juče je ukradeno 40 teretnih sanduka RTX 3090. Vrednost ukradenih grafičkih kartica je oko 336 500 američkih dolara.

MSI je o tome obavestio policiju i objavio nagradu od 100.000 juana (15 hiljada američkih dolara) za svakoga ko ima neke korisne informacije u vezi sa nestalim RTX 3090.   MSI korespodencija ukazuje da je fabričko područje isporuke pokriveno video nadzorom. Kompanija takođe često pregledava kamione koji ulaze i izlaze iz kampusa. Kao rezultat, MSI veruje da je insajder ukrao kartice. Oni takođe nude pomilovanje za svakog učesnika koji istupi i prizna, pod uslovom da pomognu u pronalaženju ukradenih predmeta.

Nekako nam se čini da ova ponuda neće proći jer je jasno zbog čega su kriminalci upravo sada ukrali Nvidia najtraženije grafike kartice. Nvidia GeForce RTX 3090s se i dalje prodaju i to po ceni koja je iznad preporučene. U stvari, srednja prodajna cena RTX 3090 trenutno se procenjuje na 2.250 američkih dolara što ih čini izuzetno vrednim jer se mogu prodavati po ludim cenama.

MSI se nada se da će policija pronaći grafičke kartice pre nego što ih lopovi rasprodaju. Mi iskreno mislimo da je to posao koji je mnogo ranije dogovoren i da su kartice već uveliko na nekim drugim tržištima.  Ipak, čini se da ovo neće mnogo uticati na tržište jer je u pitanju oko 220 komada. Najgore će proći tržište za koje su ove količine planirane. Za sada nema informacija o tome kome su bile namenjene.

Da li mislite da je ovo bilo očekivano?

 

Slični članci

28.
Mar.
2024.
Vijesti/Najnovije
Igra će se odigravati u regionu Kalos i sigurno ima mnogo poznatih prijatelja, pa evo svih do sada potvrđenih.
26.
Mar.
2024.
Vijesti/Najnovije
Ne može se reći da smo imali jaku zimu i da smo željni lijepog vremena i sunca, ali ako želite da zaigrate neku igru koja će vas ubaciti u proljećni vajb. ov...
26.
Mar.
2024.
Vijesti/Najnovije
Nakon Assassin's Creed Mirage i Assassin's Creed Nexus igrači su nestrpljii i željni vesti o budućim igrama