Vijesti/Najnovije
25.02.2021.

Gejming je nova realnost!

Da li ste pre dvadeset godina pomislili da će se sve vrteti oko gejminga?

Vest koja je mnogima još uvek neverovatna je da je  HP otkrio da je kupio HyperX od kompanije Kingston!

Šta to znači?

Kingston će nastaviti da vodi svoje poslovanje sa memorijama dok sve popularniji gejming brend HyperX, kod nas poznat po odličnim slušalicama, prelazi kod novog vlasnika. U prevodu, ako ne možeš da napraviš kvalitetne gejming periferije, ne gubi vreme i kupi ono što valja.

Izvršni direktor kompanije HP, Enrique Lores je izjavio: "HyperX je lider u periferijama, u ovu tehnologiju imaju poverenja gejmeri širom sveta i oduševljeni smo što dodajemo njihov izvanredan tim u HP porodicu. Nastavljamo da unapređujemo svoju lidersku poziciju u personalnim sistemima modernizacijom računarskih iskustava i proširivanjem u vredna okruženja. Vidimo značajne mogućnosti na velikom i rastućem tržištu periferija, a dodavanje HyperX-a našem ekosistemu pokrenuće nove izvore inovacija i rasta za naše poslovanje".


HP će platiti 425 miliona dolara Kingstonu za kupovinu HyperX brenda i njihovog line up-a.  Očekuje se da će se sve završiti dosta brzo i da će HP već u drugom delu 2021. godine raditi na novim HyperX periferijama. HyperX će, prema izjavama, podržati HP u "strategiji za podsticanje rasta u kompanijinom poslovanju sa personalnim sistemima".

Interesantan je i navod sa HP sajta u kome se tvrdi da PC gejming nastavlja da bude jedna od najpopularnijih formi video igara, sa hardverskom industrijom koja će 2023 godine vredeti $70 milijardi. Globalno tržište periferija će, očekuje se, porasti na $12.2 milijardi do 2024, a gejmerske periferije će preuzeti veliki deo ovog rasta.

 

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
PC
Miš HMI00354
HyperX Pulsefire Haste stvoren je za vrhunske gejmere kojima je bitan svaki djelić sek...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
59,99 EUR
Veličina
Nova
59 ,99 EUR
Sačuvano u omiljne
PC
Tastature HTA0093
HyperX Pudding navlaka za tastere (abs) HyperX Mehanički tasteri  Switch Type: HyperX...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
139,99 EUR
Veličina
Nova
139 ,99 EUR

Slični članci

11.
Apr.
2024.
Vijesti/Najnovije
South Park - Snow Day! je igra koja nas vraća u djetinjstvo kada su sniježni dani bili sinonim za avanturu. U ovoj igri, fanovi serijala South Park imaju pri...
11.
Apr.
2024.
Vijesti/Najnovije
U posljednje vrijeme, popularnost kolekcionarskih figura postaje sve veća. To se desilo mahom zbog proboja otaku kulture po svijetu i samim prihvatanjem da k...
02.
Apr.
2024.
Vijesti/Najnovije
April nam donosi tenis, ali i još po neki interesantan naslov