Vijesti/Najnovije
10.03.2021.

Novi Assassin's Creed - kladionice su otvorene!

Pitanja su KO, GDE i da li je next gen u pitanju.

Ubisoft kao velika kompanija koja redovno izbacuje hit igre nikada ne sedi skrštenih ruku. Postoje projekti o kojima znamo mnogo, oni o kojima samo možemo ponešto naslutiti, dok se neki otkažu i tek onda saznamo da se na njima i radilo.

Assassin's Creed Valhalla je tek izašao za konzole nove generacije a potvrđeno pouzdani izvori navode da Ubisoft radi na još jednom delu svoje akcione role-playing igre. Tema Vikinga je promenila tradicionalni Assassin's Creed format iz stelt-avanturističke serije u punopravniji RPG i novi naslov u franšizi će sigurno slediti korake koje je utabala AC Valhalla.

Ali kada je datum izlaska, gde nas igra vodi i ko će biti glavni junak?

Izvor tvrdi da poseduje planove kompanije Ubisoft o razvoju sledeće AC igre ali ne daje dokaze kojima bi potvrdio svoje navode. Mnogi mu ipak veruju jer su se do sada svi njegove objave pokazale tačnim. Svi novi naslovi i nastavci su imali momente kada se na internetu pojavljivalo nešto od informacija za koje se kasnije potvrdilo da su tačne. Čak je i Valhalla bila najavljena preko sličnih izvora ali pod svojim radnim nazivom Ragnarok.

Originalni post sa informacijom 4chan je objavljen na Redditu 28. februara i otkriva namere Ubisoft-a da lansira svoj sledeći  Assassin's Creed naslov ove 2021. Ti planovi su navodno pomereni zbog komplikacija sa koronom. Naslov je tvrdi u razvoju u Ubisoft Sofia koji je inače radio 11 portova (uključujući Prince of Persia Classic) i odvojeni naslov Assassin's Creed 3: Liberation. Najnovije dodatke za Assassin's Creeda su radili studiji u Montrealu i  Quebeck-u pa bi ovo bio veliki pomak za franšizu. Ako se prisetimo, lako je videti da je Ubisoft pravio duže vremenske perode izme]u naslova. Samo jednom se desilo da postoji više od jednogodišnjeg razmaka između novih naslova franšize i to između Odyssey 2018 i Valhalla 2020. Jedini faktor iznenađenja bi mogla biti pandemija koja je već dovela do pomeranja datuma izdavanja za Far Cry 6 i Rainbow 6 Quarantine.

Informacija o Ragnarok tj. Valhalla izdanju je procurela početkom prošle godine, a kako je ovo neki sličan period, verovatno je da je informacija tačna. Ono što zbunjuje je da se spominje naziv igre "Assassin's Creed Tournament", što i nije nešto maštovimo ali sasvim dovoljno za radni naslov koji sugeriše odlične borbe. Naziv će svakako zavisiti i od lokacije u igri. Dok je Assassin's Creed 2 koristio neke od najopštijih mogućih titlova za svoje naredne igre Brotherhood i Revelations, novije igre imaju svoje podnaslove koji direktno podržavaju lokaciju ili zaplet. Na primer, Assassin's Creed Origins prikazuje poreklo bratstva Assassin, a  Assassin's Creed Odyssey je smešten u Drevnu Grčku. Tom logikom bi neke od ideja za novi naslov mogle biti: Assassin's Creed Monarch, Assassin's Creed Universe, Assassin's Creed Champions ili Assassin's Creed Conquest... Imate li vi neke ideje?

Igrači će navodno preuzeti ulogu viteza sa početka 100-godišnjeg rata koji je činio niz sukoba u Evropi u periodu između 1337. i 1453. godine. Tvrdi se da igranje uključuje opsade zamkova, juriš i borbene arenu što asocira na neke od karakteristika Valhalle. Glavni junak će se takođe navodno sprijateljiti sa poznatim francuskim alhemičarem Nicolasom Flamelom, koji će biti prodavac napitaka i opreme, slično ulozi koju je imao Leonardo da Vinci  u Assassin's Creed 2. I na kraju, navodno će igrači kontrolisati Basima Ibna Ishaq-a i da će u igri kasnije biti prikazan sukob između naprednih humanoidnih vrsta, Isu-a i ljudi.

Pojedinci navijaju za japansku mitologiju. Navodi se da su smešteni u Japan, tokom perioda Edo. Vremenski sled igre mogao bi biti postavljen između 1603. i 1838.  Edo period je vremenski period koji je tempiran za vladavine Tokugava Shogunate. Navodno je rečeno da se Japan suočio sa jednim od najmračnijih dana u svojoj istoriji tokom ovog perioda i klade se na demonska bića zvana Oni i Yokai. Oni su neka vrsta demona, ili ogre ili trola u japanskom folkloru. Prikazani su kao ogromne figure kojima jedan ili više rogova izrastaju iz glave. Govori se da su crvene, plave ili bele boje a na sebi imaju pokrivače napravljene od tigrove kore i nose gvozdene palice kanabo.

Sve ove tvrdnje zvuče realno i izvodljivo za Assassin's Creed, ali bez potvrde Ubisofta nemoguće je reći da li su tačne ili ne.

Izdavač je predstavio Assassin's Creed Valhalla u julu 2020, nekih četiri meseca pre nego što je objavljen, a ako kalkulišemo na sličan način, možda ćemo više informacija imati do septembra.

Jedno je sigurno - Assassin's Creed će dobiti nastavak!

P.S. da li ste pročitali odličan tekst o serijalu koji je napisao Vladimir Jakšić?

 

 

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
PS4 igre PS4957
U Assassin’s Creed Valhalla, ti si Eivor, svirep ratnik, uzgajan uz priče borbe i...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
49,99 EUR
Veličina
Nova
49 ,99 EUR
Sačuvano u omiljne
XBOX ONE igre XBO297
XBOX ONE Assassin"s Creed Origins
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
26,99 EUR
Veličina
Nova
26 ,99 EUR
Trenutno nema komentara

Slični članci

16.
Feb.
2021.
Vijesti/Najnovije
Assassin's Creed Valhalla će vam uskoro dozvoliti da jurišate na reke radi pljačke u okviru besplatnog ažuriranja koje dolazi danas. Novi režim re...
12.
Nov.
2020.
Vijesti/Najnovije
Ubisoft je prvog dana dobio gomilu kritika na pojedina objašnjenja likova, i morali su da se i zvanično oglase po tom pitanju. A čini se da ke najinte...
25.
Oct.
2020.
Vijesti/Najnovije
Očekuje nas dosta novih igara ali par njih ima ono HIT u najavi i dosta od njih očekujemo. Assassin's Creed Valhalla je svakako jedna od njih. Ipak, pre ...