Vijesti/Najnovije
15.03.2021.

Ne verujete u slučajnosti? Nije ni čovek koji je slučajno otvorio stari paket Magic: The Gathering

Našao je crni Lotus koji bi mogao da vredeti preko 10.000 američkih dolara

Michael je partner u njujorškoj advokatskoj firmi. Igra Magic: The Gathering od sredine 90-ih.

1996. Aliance je bilo njegovo prvo pakovanje karata. Nedavno se vratio na berzu. Dok je posmatrao kako vrednost njegovih investicija ide gore-dole, shvatio je da u poređenju sa ovim akcijama, vrednost starih kartica koje su imali on i prijatelji samo rastu. Dakle, nakon što je jedne večeri podelio bocu vina sa partnerom, uzeo je otprilike isti iznos novca koji je uložio u akcije i kupio neotvoreni paket karata seta Magic: The Gathering Beta. Cena im je od 7.000 do 15.000 dolara, u zavisnosti od porekla i stanja. Majkl je zatim doživeo nešto što nije očekivao. Zapravo, najbolje karte iz prva dva seta Magic, Alpha i Beta, vrede desetine hiljada pa i stotine hiljada dolara. One su na Magic's Reserved List, što znači da nikada, nikada neće biti ponovo štampane. Beta Black Lotus, košta mnogo manje, ali ipak je to mnogo novca: možda čak 60 000 dolara, a vrednost joj sve vreme raste. Retka, savršena kondicija Alpha Black Lotus - Magic 's najtraženija kartica - nedavno je koštala više od 500 000 USD.

Michael je potrošio dosta vremena u istraživanju, obratio se Reddit korisnicima ali su svi bili skeptični da će pronaći neku vrednu kartu u pakovanju koje je kupio jer su bili sigurni da je sve bilo pregledano odavno. Vadio je karte, vreteo ih ali ništa vredno nije našao. Sledećeg jutra, zabrinut i mutnih očiju i još uvek u donjem vešu, Majkl je odlučio da ponovo pogleda. Pokušavao je da tapka po kartici i dogodilo se najgore, slučajno je slomio pečat na zadnjem delu pakovanja na šavu, pa mu nije preostalo ništa drugo nego da ga otvori. Poslednja karta bio je Crni Lotus. Njegova jedina retka karta bila je najvrednija moguća karta. Prva koherentna misao koju se sećam je bila - Ovo je lažno. Ovo MORA da bude lažno. Nema šanse ... 

Beta Black Lotus koji je izvukao vredi  od 5.000 američkih dolara ako se oceni da je u lošem stanju pa do minimum 60.000 američkih dolara.

Ovaj čovek tvrdi da lepo živi i da novac ne menja sve u životu, ali da je to za njega apsolutno značajna količina novca. Planira da karticu čuva u kvalitetnoj kutiji i da je stavi u sef banke dok profesionalni sakupljači kartica ne daju svoju cenu za nju.

Slični članci

25.
Feb.
2021.
Nintendo
Posle BOSI-ja, stigao je MUTA. MUTA je kompatibilan sa PC računarima i Nintendo Switch i Switch Lite konzolama.
11.
Feb.
2021.
Vijesti/Najnovije
Ukradeš i onda na aukciji prodaješ... Ovo će svakako biti scena iz filma koji će se snimati jednoga dana o tome šta se sve dešava...
05.
Oct.
2020.
PC
Nikola "Nick"Jovanović je izneo neka svoja iskustva kada su u pitanju mehaničke tastature.