Vijesti/Najnovije
03.04.2021.

Borderlands

Voleti ili ne?

Borderlands je naučno-fantastična pucačina u prvom licu sa RPG elementima koju je kreirao Gearbox Software za Microsoft Windows, PlayStation 3, Xbox 360 i Mac OS X.

Igra je prvi put najavljena u izdanju magazina Game Informer za septembar 2007. godine kao prva od planiranog serijala.

Igra izlazi 20. oktobra 2009. Poboljšano izdanje je kasnije objavljeno za Microsoft Windows, PlayStation 4 i Xbox One 3. aprila 2019.

U dalekoj budućnosti 2864. godine, nekoliko kolonizacionih brodova se uputilo na planetu na ivici galaksije: Pandora. Kolonisti su tamo povučeni u potrazi za boljim životom, kao i ogromnim mineralnim resursima za koje se kaže da su na planeti besplatni za pruzimanje. Neko vreme nakon naseljavanja, kolonisti otkrivaju da planeta ne nudi ništa osim oronulih ruševina vanzemaljaca. Kada kompanije koje su rudarile napuste planetu, puštaju kriminalce koje su zaposlili za prinudni rad i tamo ostavljaju sve druge koloniste. Neki od doseljenika nastoje da se brzo obogate otkrivanjem vanzemaljske tehnologije, dok većina drugih samo pokušava da preživi. Posle sedam zemaljskih godina, spora orbita planete donosi prelazak iz zime u proleće, a mnoga opasna, zastrašujuća stvorenja počinju da izlaze iz hibernacije, čineći Pandoru još opasnijom. Dašak nade za preostale koloniste se pojavljuje u obliku misterioznog Vault-a. Tvrde da adrži ogromne zalihe vanzemaljske tehnologije i tajni. Jedini problem je što su ljudi koji su otkrili Voult potpuno izbrisani nekom vrstom zaštitne sile a jedini dokaz njihovog otkrića je rasuti radio prenos koji govori o njegovom postojanju ali ne i lokaciji. Priče o ovom bogatstvu su izazvale ponovno interesovanje za Pandoru, a korporacije i lovci na blago su počeli da se vraćaju u pustoš sa nadom da povrate blago. Sve priče se baziraju na ovom početku.

Pored režima za jednog igrača, Borderlands ima i drop-in, drop-out za četiri igrača na mreži i za dva igrača na podeljenom ekranu za konzole (proširena na četiri igrača u poboljšanom izdanju). Veći deo igranja se sastoji od tradicionalnih elemenata pucačine u prvom licu, koji kombinuju širok izbor oružja za upotrebu i neprijatelja u borbi. 

  • Uvodna pesma Borderlands je "Ain't no Rest for the Wicked" od Cage the Elephant.
  • Završna credits song je "No Heaven" u izviđenju DJ Champion.
  • Igra je dobila Ginisa u za svetski rekord u svetu gejminga za najveći broj oružja u nekoj video igri i to 17,750,000!

 

Borderlands 3 je četvrti glavni i peti ulazak u seriju igara Borderlands Software Gearbox Softvare. Najavio ga je Randy Pitchford, Gearbox-ov CEO, 28. marta 2019. godine, a objavili su ga 13. septembra 2019. godine za Xbox One, PlayStation 4 i PC u Epic Games Store-u. Igra je kasnije objavljena za Google Stadia 17. decembra 2019, a na Steam-u za PC 13. marta 2020. Borderlands 3 je izgrađen na Unreal Engine 4.

Redovno nam stižu DLC za ovu igru a zanimanje igrača ne prestaje. 

Ali, da li ste pogledali šta je sve inspirisano ovom igrom u našoj ponudi?

Slični članci

11.
Jan.
2021.
Vijesti/Najnovije
Lionsgate dovodi komičara Kevina Harta i kreće sa snimanjima oprezno ali sigurno u Budimpešti u Mađarskoj.
23.
Dec.
2020.
Vijesti/Najnovije
Novi način života ove godine je doneo i nove navike kada je u pitanju kupovina. Da li kupujemo sebi, ili želimo da obradujemo nekog nama dragog postalo je te...
18.
Dec.
2020.
Ova mama je gejmer
Harry Potter kao lik iz knjige, kao junak iz filma ali i kao deo naših života.