Vijesti/Najnovije
10.11.2022.

New Tales from the Borderlands ne daje sve odgovore

Povratak Fione

Uglavnom, New Tales from the Borderlands pričaju priču koja je u velikoj meri odvojena od ostatka univerzuma Borderlandsa. Iako neka poznata lica kao što je Ris imaju kratke kameje, Sirene se često pominju, a Vaultlanderi služe kao potvrda starim lovcima na trezore, priča se skoro u potpunosti fokusira na novu glumačku ekipu. Ovo daje priliku novim likovima da zablistaju, a takođe čini posljednju scenu igre uzbudljivom, jer konačno vraća popularni lik Fionu u igru.

Fiona je bila jedna od dve protagonistkinje koje su predstavljene u originalnim Tales from the Borderlands, ali otkako je zakoračila u Vault of the Traveler sa Risom, potpuno je van scene. Ovo je navelo fanove postave dosta pitanja, posebno kada se Ris vrati nepovrijeđen u Borderlands 3. Sa ECHO dnevnikom koji sugeriše da je tražio Fionu (ili možda njenu sestru Sašu), Gearbox je pretvorio njen nestanak i mjesto na kome se nalazi u misteriju. Sada se Fiona vratila, ali igrači New Tales from the Borderlands se još uvijek pitaju šta joj se dogodilo.

Iako je Rendi Pičford potvrdio da se Fiona i Saša neće pojaviti u New Tales from the Borderlands u glavnoj radnji, fanovi su bili prijatno iznenađeni kada su ponovo vidjeli ovaj lik kada je priča Markusa Kinkejda došla do kraja. Na radost dugogodišnjih igrača, Laura Bejli ponavlja svoju ulogu Fione, sa svojim prepoznatljivim šeširom i prevarantskim zanimanjem tokom kratke scene. Međutim, brzina kojom se ona pojavljuje je pomalo iznenađenje.Obzirom na to da su igrači toliko dugo čekali da ponovo vide Fionu, pomalo je čudno što se nije ništa reklo o njenom povratku. Iako je njeno interesovanje za Anua i Oktavija navodi da priča o bliskosti između braće i sestara, što sugeriše da će se ponovo povezati sa Sašom sljedeći put kada je igrači budu vidjeli, ona se jednostavno pojavljuje pored Markusa.

Iako je sjajno vidjeti je kako se Fiona vraća u igru, Gearbox jasno ostavlja da se misterija Vault of the Traveler održi kao tajna. Slično kao Ris Strongfork, Fiona izgleda nepromjenjena nakon što je teleportovana iz trezora. Dalje, iako su neki imali teorije da je teleportovana daleko, čini se da to nije bio slučaj. Zašto bi se krila od Risa,  pod pretpostavkom da je on tražio nju, a ne Sašu, može se samo nagađati.

Nadamo se da će, kada se Fiona ponovo pojavi i objasniti šta je bilo u Vault of the Traveler.

Vrijedi istaći da Fiona pokazuje interes za zeleni kristal koji je pokretao Anuov uređaj kasnije u priči. Ne samo da ona uspješno prati kuda ide Anahatijum, već su njegove iscjeliteljske moći izuzetno slične Feliksovom vremenskom uređaju, koji je korišćen za spasavanje Saše u prvoj igri. Odgovarajuća veza između njih dvojice mogla bi da objasni referencu na frazu Vrijeme liječi sve rane po kojoj je Feliks bio poznat a koja se takođe pominje u ovoj sceni.

Jasno je da Gearbox ima planove za Fionu. Iako su recenzije obožavatelja i kritičara New Tales from the Borderlands bile pomješane, a brojevi prodaje vjerovatno neće biti tako impresivni kaoTiny Tina’s Wonderlands, nadamo se da Gearbox neće napustiti ovaj stil igre. Sa studijom koji uči kako da se kreira ova avantura fokusirana na naraciju, bilo kakav  problem koji je prisutan u ovoj igri se neće vidjeti u sljedećim Tales from the Borderlands, a fokus na Fionu i Sašu bi mogao biti glavna prodajna tačka.

Čak i ako se nastavak ne dogodi, druga opcija je da sestre preuzmu veliku ulogu u Borderlands 4. Bez obzira na to gdje će se sljedeće pojaviti, Fiona konačno mora fanovima dati neke odgovore o tome gde ju je Trezor odveo i šta je radila od tada.

Trenutno nema komentara

Slični članci

03.
Dec.
2022.
Vijesti/Najnovije
Imamo kandidate za Game Award ali dobro bi bilo da imamo nagrade i za najveća razočarenja. Možda bi se ove igre svakako tu našle.
07.
Dec.
2022.
Vijesti/Najnovije
Decembar je nekako uvijek pun sa dešavanjima ali ćemo svakako zapamtiti utorak 6. decembar..
07.
Dec.
2022.
Vijesti/Najnovije
Predstoje nam neka velika izdanja video igara zakazana za decembar 2022. godine, baš na vrijeme za praznike. Evo svega što vas čeka.
07.
Dec.
2022.
Vijesti/Najnovije
Dok je prethodni naslov serijala na listi razočarenja u 2022. godini, najnoviji ima odlični početak.
04.
Dec.
2022.
Vijesti/Najnovije
Destroy All Humans serijal je kolekcija haotičnih i smešnih sekvenci koje ili vi sami stvarate, ili koje vam igra nabija direktno facu. Ako vam premis...
04.
Dec.
2022.
Vijesti/Najnovije
Igrači koji žele da na kratko pogledaju kako će izgledati predstojeći Assassin's Creed Mirage mogu to iskusiti kroz njegov besplatni crossover sadrž...
04.
Dec.
2022.
Vijesti/Najnovije
SONY nije oduševljen ovom akvizicijom a čini se da ima dobre razloge, bar kada je u pitanju Call of Duty.
03.
Dec.
2022.
Vijesti/Najnovije
Splatoon 3 je otkrio prvi veliki Big Run koji dolazi u igru i izaziva igrače da odbrane Wahoo svijet od invazije Salmonids-a.
25.
Nov.
2022.
Vijesti/Najnovije
Borba će možda malo biti uzdrmana jer će igrači morati da se naviknu na novi sistem i nauče kako da se kreću ovim menijem inventara što je brže moguće...
25.
Nov.
2022.
Vijesti/Najnovije
Sada kada znamo ko su nominovani, a znamo i koje igre ste kupovali i hvalili, čini se da su neke igre neopravdano izostavljene.