Blog
13.11.2021.

FAR CRY 7 ĆE BITI LIVE SERVICE GAME SLIČNA ASSASSIN'S CREED INFINITY

A Dan Hay napušta tim

Rukovodilac Far Cry, Dan Hay, koji je bio izvršni producent franšize u protekloj deceniji, napušta Ubisoft zbog izvještaja po kojima će sledeća igra u serijalu usvojiti pristup servisa uživo, sličan onome za  Assassin's Creed Infinity.  

Hay svoj posljednji dan u Ubisoftu odrađuje danas, 12. novembar, potvrdio je portparol kompanije novinarima. Još uvijek nema riječi o tome šta će Hay sljedeće da radi, a Ubisoft je rekao samo da programer "nalazi novo poglavlje u svom profesionalnom životu."

Hay je počeo da radi u kompaniji Ubisoft kao producent za Far Cry 3, a koji je do danas ostao najboje ocjenjeni dio serijala, a svoju ulogu i bitnost kompaniji je dokazivao sa svakim sljedećim novim naslovom, uključujući Blood Dragon, Far Cry 4, Primal, Far Cry 5 i New Dawn.

Prije nego što je pristupio Ubisoft timu, radio je za Raven Software na igrama kao što su like X-Men Legends i Marvel Ultimate Alliance. 2007 je prešao u Day 1 Studios zbog rada na Fracture i Fear 3.

Ubisoft trenutno traži nekoga ko će za stalno da preuzme njegovu ulogu a u međuvremenu će Far Cry brand tim voditi veteranka sa 15 godina rada u kompaniji, Sandra Warren iz Montreala.

Od sledeće Far Cry igre ćemo imati live-service igru sličnu Assassin's Creed Infinity projektu. Far Cry 6 je izašao prošlog mjeseca i Ubisoft ima planove da podržava igru sa dosta DLC i unapređivanja tokom sljedećeg perioda, i čini se da kompanija ne želi da diskutuje o budućim projektima.  Ono o čemu takođe ne žele mnogo da govore, a o čemu se priča je odliv radnika u Kanadi. Poznato je da kompanija povećava plate onima koji žele da ostanu, i obećava poboljšanje usloiva rada. 

Ubisoft je trenutno i pod pritiskom javnosti zbog odnosa prema radnicima, konkretno radnicama zbog seksizma i zlostavljanja. Oni navode da mijenjaju svoja radna okruženja dok se radnici baš i ne slažu sa time da se radi dovoljno.

Slični članci

25.
Apr.
2024.
Blog
Igre je najbolje igrati u društvu i u krugu porodice. Ipak, ponekada je bitno odvojiti i vrijeme samo za sebe i odigrati i neke malo drugačije igre. K...
25.
Apr.
2024.
Focus on
Čak i kada je neka igra stara kao Read Dead Redemption 2, uvijek ima neki novi trik u rukavu
25.
Apr.
2024.
Vijesti/Najnovije
Dugo očekivani DLC Elden Ring, pod nazivom Shadow of the Erdtree je natjerao igrače da nestrpljivo odbrojavaju vrijeme do objaljivanja.