Klan RuR
25.01.2023.

Faker oborio još jedan rekord u LCK!

Čini se da to nije kraj!

Sa 4.137 asistencija u pobjedi protiv KT Rolstera, Faker je oborio još jedan rekord u svojoj profesionalnoj League of Legends karijeri. Legendarni midlejner se popeo na vrh LCK-a, okončavši meč protiv KT Rolstera sa ukupno 4.143 asistencije.

 

Faker je po broju asistencija prevazišao još jednu legendu LCK-a, Gorilla. Gorilla je prethodnih osam godina igrao na poziciju supporta za ekipe kao što su ROX Tigers, Longzhu Gaming, Misfits Gaming i SANDBOX Gaming, a trenutno nastupa kao trener za Dplus KIA.

Ipak, nije se takmičio na profesionalnoj sceni dugo kao Faker, koji će 2023. proslaviti svoju desetogodišnjicu u ligi. Interesantno je da je sve ove godine proveo u dresu SKT T1/T1, gdje će vjerovatno i ostati do daljnjeg, pošto je prošlog novembra produžio ugovor sa organizacijom.

KT Rolster je imao odličan početak u duelu protiv T1-a, pobjedivši prvu partiju za samo 26 minuta. Faker i kompanija su potom potpuno preokrenuli meč u svoju korist, okončavši okršaj sa rezultatom 2-1. Faker je posljednje dvije partije završio sa KDA statistikom od 13/2/12.

 

Više eSport vesti na www.rur.rs

Slični članci

15.
Feb.
2023.
Klan RuR
Za novi ženski Karmine Corp Valorant sastav nastupaju igračice koje su se takmičile u prošlogodišnjoj Game Changers sezoni.
02.
Feb.
2023.
Klan RuR
Iako na eSport gledamo kao na sport budućnosti, valjano je osvrnuti se na njegovu bogatu istoriju i sjetiti se svih tih nezaboravnih momenata
02.
Feb.
2023.
Klan RuR
Iako se tek upisao u srednju školu, Darxcio je 26. januara uspio da dostigne rank 1 u Valorantu.