Nintendo
10.11.2023.

Nintendo najavljuje Zelda film

Nije u pitanju animirani!

Nintendo je, čini se, rješio da odustane od pravila da ne radi filmove sa svojim likovima. Super Mario je odlično prošao pa je sada na redu Zelda. Samo... ovoga puta je u pitanju igrani film!

Nintendo je najavio igrani film zasnovan na Legendi o Zeldi koji je sada u razvoju. Producira će ga Nintendo u saradnji sa Arad Productions, a režiraće ga Wess Ball. Nintendo će finansirati više od 50% projekta, pri čemu će Sony Pictures preuzeti ostatak računa i voditi distribuciju, navodi se u saopštenju za štampu ovog giganta.  

"Već dugi niz godina radim na igranom filmu The Legend of Zelda sa Avi Arad-san, koji je producirao mnoge mega hitove," tvitovao je Shigeru Miyamoto. "Zamolio sam Avi-san da producira ovaj film sa mnom i sada smo zvanično započeli razvoj filma sa Nintendo koji je uveliko uključen u produkciju. Biće potrebno vrijeme dok se ne završi, ali se nadam da ćete se radovati što ćete ga vidjeti." 

Avi Arad je vjerovatno mnogima poznat kao bivši vlasnik Marvel Comics i osnivač Marvel studija, koji je započeo eru MCU-a. Dao je ostavku u Marvel Studios dok je MCU bio u toku, nastavio je da producira Sony Spider-Man filmove i njihove spin-offove. On takođe producira predstojeću adaptaciju Borderlands.  

Reditelj Wess Ball je prethodno režirao sva tri filma u seriji Maze Runner, a trenutno režira Kingdom of the Planet of the Apes, koje bi trebalo da bude premijerno prikazano 2024.

Zeldu su kreirali Miyamoto i Takashi Tezuka, i to je akciona avanturistička igra usredsređena je na vilenjaka ratnika Linka i princezu Zeldu koji se bore da spasu svoje kraljevstvo i pobjede Ganona, zlog gospodara rata koji je postao kralj demona. Otkako je originalna igra objavljena pre više od 35 godina, serija je izbacila 19 dodatnih igara, kao i nekoliko spin-off naslova. Najnoviji dodatak  Tears of Kingdom iz 2023. godine, nastavak je Breath of the Wild. Animirana TV serija zasnovana na igrici debitovala je 1989. godine, ali je emitovana samo jednu sezonu. čak je i Netflix pokušavao da dobije dozvolu da uradi animiranu seriju, ali do sada nije dobio potvrdan odgovor.

Za sada nema nikakvih informacija pa čak ni nagađanja o glumcima.

Ova najava prati, kako smo već napisali, veliki uspjeh animiranog filma Super Mario Bros. koji je prikazan ove godine. 

Sve ZELDA proizvode potražite OVDJE

Slični članci

24.
Jun.
2024.
Nintendo
Ovih dana je veoma živo u svijetu video igara. Još nismo ni uspjeli da utvrdimo šta je sve viđeno na Nintendo Direct prezentaciji, a novosti na...
06.
Jun.
2024.
Nintendo
Od karata do konzola… Put velikog giganta može biti naporan, težak ali i zanimljiv kada istraživači puste mašti na volju i požele da naprave pr...
06.
May.
2024.
Nintendo
Nikad dosta Maria i prijatelja!