Nintendo
18.04.2021.

Nintendo i Bowser se tuže

I razlog je teško zamisliti

Nintendo tuži Bowser-a!!

Veliki naslovi u svim mogućim digitalnim medijima nisu netačni ali nisu ni kompletni. Nintendo nije tužio svog starog prijatelja ili svog direktora, već je u pitanju tužba protiv hakera sa tim prezimenom.

Bowser je svima poznati lik iz Mario igara, a u februaru smo imali i premijeru igre Super Mario 3D World + Bowser's Fury. I predsednik Nintendo Amerika se zove Doug Bowser, a navodi se i da se na listi zaposlenih nalazi veliki broj Bowser-a. Međutim, nisu svi sa ovim imenom ili prezimenom u dobrim odnosima sa Nintendom.

Nintendo je podneo tužbu protiv čoveka po imenu Gary Bowser zbog hakerske tj. piratske operacije usmerene na Switch.  U tužbi koja je podneta u gradu Seattle (Poligon), Nintendo navodi da je Gary Bowser jedan od vođa piratske grupe pod nazivom Team Xecuter koja pravi i prodaje operativni sistem nazvan SX OS koji se koristi za zaobilaženje sigurnosnih sistema Nintendo Switch-a. Jednom instaliran, Nintendo kaže da ovaj OS omogućava igranje piratskih igara na Nintendo Switchu, što bi inače bilo nemoguće.

"Ukoliko korisnik već poseduje legalnu i pravilno kupljenu Nintendo Switch igru, i koristi SX OS i prateće funkcije da tu igru pretvori u nelegalnu kopiju, dobija opciju da deli dodatne neovlašćene kopije sa više korisnika", navodi se u tužbi. Pored toga, Nintendo tvrdi da Bowser već dugi niz godina trguje uređajima za zaobilaženje legalne trgovine, još od originalnog Nintendo DS-a. Čini se da je Bowser već odavno stao na žulj Nintendu. Optužen je 2020. godine u Washingtonu zbog sličnih optužbi, uglavnom povezanih sa Nintendo proizvodima. Nintendo nije naveo konkretan iznos u dolarima koji želi da dobije od ove tužbe, ali je naveo da želi 2.500 i 150.000 američkih dolara po osnovu kršenju dva različita zakona, kao i alternativni iznos stvarne štete i navode dobiti koje je Bowser ostvario ako se mogu dokazati tokom suđenja.

Nintendo je jako ozbiljan kada je u pitanju njihovo vlasništvo i štiti svoj IP. I to nikoga ne iznenađuje. Stav kompanije je da je preuzimanje ROM-ova uvek nezakonito, bez obzira da li već posedujete fizičku igru. Navode i da se zakon koji dozvoljava kopiranje odnosi samo na kopiranje igre kako biste sprečili gubitak iste u slučaju oštećenja originala.

Čini se da će tu biti dosta para.

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
Accessories HAC1530
Zaštiti svoj Nintendo Switch čvrstum zaštitnom futrolom Mario Bovser Nintendo Switch ko...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
30,56 EUR
Veličina
Nova
30 ,56 EUR
Sačuvano u omiljne
Pridružite se Mariu, Luigiju, princezi Peach i Toad-u u misiji spašavanja kralje...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
54,99 EUR
Ušteda 21%
70,00 EUR
Veličina
Nova
70,00 EUR
54 ,99 EUR
Korišćena
70,00 EUR
54 ,99 EUR
Sačuvano u omiljne
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
3,99 EUR
Veličina
Nova
3 ,99 EUR

Slični članci

11.
Feb.
2021.
Nintendo
Najnovija igry iz Nintendo kuhinje donosi dosta zabave.
07.
Nov.
2020.
Vijesti/Najnovije
Poznati i uspešni devloper igara, Capcom, objavio je da je bio meta napada hakera ali i da su sigurni da bitni podaci nisu ukradeni.
25.
Oct.
2020.
Vijesti/Najnovije
Ukoliko igrate Among us onda ste svakako primetili da je igra napadnuta od strane hakera. Ukoliko je ne igrate, prenosimo vest.