Ova mama je gejmer
03.11.2023.
Autor: Danica Manojlović

Šta su naučili kreatori igara dok su radili na igri CLOSE TO SUN?

Možda ste vi pomislili, ali on je već to uradio

Nedavno sam pretraživala internet i naletjela na interesantan tekst ljudi koji su radili na igri CLOSE TO THE SUN. Oni govore o tome koliko su i šta naučili o Nikoli Tesli dok su stvarali igru.

Prenosim Vam ga u potpunosti a link otiginalnog teksta je OVDJE

Close to the Sun je avanturistička horor igra smještena u alternativni univerzum, gdje su izumi Nikole Tesle promjenili svijet. Svakodnevno čujemo njegovo ime, ali šta znate o jednom od najvećih naučnih umova u istoriji? Evo nekoliko stvari koje smo saznali i kako su one uticale na stvaranje Close to the Sun, koji je izašao na Xbox One!

Misliš da je to dobra ideja? Tesla ga je vjerovatno već izmislio…

Tesla je poznat po AC koji napaja sve Xbok One, televizore i sve ostalo u našim domovima… on je dokumentovao stotine ideja. Dok smo pravili Close to the Sun, imali smo ideju za brodove na daljinsko upravljanje koji bi dovozili zalihe i protagonistu igre Rouz na Helios, prilično futuristički i neobičan za 1897. godinu, ali kada smo počeli da istražujemo, otkrili smo… Tesla je to već izmislio!

Tesla je radio na svemu, od radija do mašina za zemljotrese, vrlo brzo smo naučili da skoro sve što smo zamislili, Tesla je prvi stigao tamo!

Imao je viziju o svijetu bez rata

Tesla je mrzio rat i vjerovao je da je najbolji način da se oni spriječe oružje odvraćanja, često promovišući njegovo istraživanje gotovo legendarnog „snopa smrti“, oružja čestica koje je toliko moćno da će rat zauvijek okončati. Efektivno gubi svoje industrijske bitke sa Edisonom i umire bez novca u sobi 3327 hotela New Yorker na Menhetnu.

Tesla je za hotel ostavio mali drveni sanduk kao ‘zalog’ za boravak koji im je naloženo da ne otvaraju. Nakon njegove smrti, unutra je pronađen komad osnovne elektronske opreme male vrijednosti, ali Death Beam možete vidjeti u igri u Teslinom muzeju u Beogradu.

Imao je izvjesnu naklonost prema golubovima

Iako ih mnogi smatraju štetočinama, Tesla je cijenio golubove kao neke od svojih najbližih saputnika, vraćajući povrijeđene ptice u svoju hotelsku sobu da bi se oporavile. Jednom je potrošio više od 2.000 dolara na spravu koja bi pomogla golubu da vrati zdravlje, napisao je: „Volio sam tog goluba kao što muškarac voli ženu, a on je volio mene. Dok god sam ga imao, postojala je svrha u mom životu.” Njegova naklonost nije tajna na Heliosu i dok istražujete, moći ćete da nađete njegove pernate prijatelje uz male šale posade Heliosa.

Uvijek je nosio bele rukavice na večeri i bio je besprekorno dobro obučen

Tesla je voleo modu i ponosio se time što je elegantan, noseći bele rukavice na večeri svako veče. Pokušali smo da unesemo samo malo ovog stila u Helios u standardnom izdanju Vardencliffe uniforme, koju svi naučnici nose na brodu.

Tesla nije bio ljubitelj portreta, ali je volio statue

Tesla nikada nije volio portrete – znalo se da postoji samo jedan, ali je misteriozno nestao, ali je volio statue. Za dvije se znalo da su napravljene tokom njegovog života – treću možete pronaći u Teslinom muzeju na Heliosu.

Teslina istraživanja su i dan-danas povjerljiva

Nakon Tesline smrti 1943. godine, fantastično nazvana Kancelarija za imovinu vanzemaljaca Office of Alien Property otišla je u njegovu hotelsku sobu i zaplijenila sve Tesline papire i imovinu, od kojih su neki i dan-danas povjerljivi. Šta je ovaj genije stvorio? Pokušavamo da zamislimo u CLOSE TO THE SUN!

Interesantno, zar ne?

Slični članci

05.
Jun.
2024.
Ova mama je gejmer
Preneto sa bloga Indijanka Danka   Iskreno, nijesam planirala da se bavim povećanim interesovanjem za igru Fallout nakon početka emitov...
04.
Jun.
2024.
Ova mama je gejmer
Zaplet u nekim video igrama može biti jednostavan ali je najčešće složen i sveobuhvatan. Zapleti mogu uzeti nekoliko dana igranja, vi&scaron...
04.
Jun.
2024.
Ova mama je gejmer
Preneto sa bloga Indijanka Danka   Toliko puta smo čitali o današnjem modernom svijetu koji se pod uticajem tehnologije konstantno razvija...