Ova mama je gejmer
05.06.2024.

10 NAJBOLJIH IGARA KAO FALLOUT

A ima ih i više!

Zbog toga se danas bavim najboljim igrama koje možete igrati ukoliko vam se dopada Fallout.

Odavno je jasno da je Fallout franšiza toliko popularna zbog jedinstvenih elemenata koji uključuju fantastičnu i beskrajnu avanturu, fascinantnu priču i elemente horora. Treba napomenuti i impresivan otvoreni svijet, veliki broj raznovrsnih neprijatelja, tone oružja i puno odličnih likova. Fallout igre nisu kratke i lake i svako će vam reći da na njih treba odvojiti bar 100 sati. Igrači su nakon završetka igranja svih Fallout igara napominjali da se osjećaju kao da ne postoje druge igre koje bi dale tako dobar osjećaj. Naravno, svijet video igara je tako velik da se ipak mogu pronaći igre koje će vam pružiti skoro isti osjećaj. Dakle, za one koji nisu do sada igrali Fallout, uskoro ide tekst o najboljim Fallout igrama, a za prekaljene gejmere, evo igara koje vrijedi zaigrati.

Bioshock Prva igra koja mi pada na pamet je Bioshock. To je pucačina iz prvog lica objavljena 2007. Razvili su je 2K Boston (kasnije Irrational Games) i 2K Australia, a objavio 2K. Igra prati Džeka koji otkriva podvodni grad Rapture, koji je izgradio poslovni magnat Endru Rajan kao izolovanu utopiju. Otkriće ADAM-a, genetskog materijala koji daje nadljudske moći, pokrenulo je turbulentno propadanje grada. Džek pokušava da pobjegne od Rapture, boreći se sa njegovim mutiranim i mehaničkim stanovnicima, dok nekoliko zdravih preživjelih stanovnika objašnjava prošlost grada.

BioShock je dobio pohvale sa svih strana, a kritičari su ga posebno hvalili zbog narativa, tema, vizuelnog dizajna, okruženja i igre. Smatra se jednom od najvećih video igara ikada napravljenih i demonstracijom video igara kao umjetničkog oblika.

Bioshock se uvijek bavio istraživanjem i atmosferom na prvom mjestu, a zatim pucnjavom, tako da, iako borba ovih dana može da izgleda pomalo drvena u poređenju sa drugim FPS igrama, još uvijek postoji vrlo malo podešavanja igre koja su tako dobro realizovana kao Rapture.

 

Borderlands 3 Druga opcija bi mogao biti Borderlands 3. To je akciona pucačina iz prvog lica objavljena 2019. Razvio je Gearbox Software i objavio 2K. To je nastavak Borderlands 2 iz 2012. i četvrti zapis u glavnoj seriji Borderlands.

Borderlands ima psihotropsku lunarnu apokalipsu uz svjetliji, glasniji i abrazivniji pristup. Igra vas vodi u svijet u kojem morate da se borite uz dosta zabave. Velika količina oružja u igri je detalj koji privlači pažnju igrača.

Outer Worlds Zatim bi trebalo zaigrati Outer Worlds ukoliko to niste do sada uradili. Iako mi nije prva pala na pamet za ovaj spisak, možda bi ona mogla biti prvi izbor za igranje. Outer Worlds dijeli više od teme igre sa Fallout jer potiče iz Obsidian Entertainment-a, istog studija koji je preuzeo veći dio posla i zasluga za Fallout New Vegas koji se smatra jednom od najboljih Fallout igara.

Ove dvije igre su zapanjujuće slične po nekim detaljima. Ali, Outer Worlds ima odličnu verziju nacrta. Izdanje sa RPG temom iz 2019. nudi sve stvari koje se vole u Fallout-u, a zatim i neke nove. Igra je smještena u 1901. kada su mega-korporacije preuzele kontrolu nad raznim planetama da bi ih kolonizovale. Vaš cilj je da zacrtate novi put kao putnik u novoprobuđenom svemirskom brodu dok komunicirate sa galaktičkim frakcijama na svom putu.

Wasteland 2 Originalni Wasteland je objavljen 1988. godine, a Wasteland 2 dosta kasnije i to 2014. godine. To je igra kompanije inXile Entertainment razvijena u saradnji sa Deep Silver. Fallout entuzijastima je bilo teško da povjeruju da će ovakva igra ikada postojati.

Ovo je poboljšano izdanje RPG pristupa odozgo nadole koji se odvija u alternativnoj istorijskoj vremenskoj liniji u kojoj su nuklearni rat i pad meteora opustošili Zemlju. Igra ima sličan stil igranja kao neke od najranijih Fallout igara. Ovo je uobičajen aspekt jer igra dolazi od kreatora retro naslova Fallout-a. Vizuelni prikazi su bolji u ovoj igrici, a takođe ima i neke dodatne mehanike prilagođavanja tima sa preciznim udarcima i više linija govornog dijaloga.

HORIZON ZERO DAWN Možda nekima neobičan izbor ali je meni sasvim razumljiv. Nema igrača koji ne zna da je Horizon Zero Dawn fantastična igra smještena u ne baš tako svijetlu budućnost.

U igri se borite sa dinosaurima mašinama i drugim stvorenjima. Sve što imate na raspolaganju su luk i strijela u rukama dok se krećete kroz različite lokacije. Dosta su lijepe ako imamo u vidu pustoš nuklearnog otpada. Vaš cilj je da otkrijete misteriozno porijeklo meni omiljene Aloy. Od vas se zahtijeva pažljivo planiranje i izvršenje da bi se svaka od prijetnji u vidu životinja mašina uništila. Sa svakim stvorenjem koje skinete, skupljate materijale koje možete koristiti za nadogradnju Aloy-ine opreme kako biste mogli da se borite sa još većim zvijerima. Ovo je neverovatno impresivna igra i obavezno je treba odigrati!
 

Cyberpunk 2077 Još jedna od mojih omiljenih igara, Cyberpunk 2077 govori o ne baš tako lijepoj budućnosti. Odvija se u distopijskoj budućnosti, a vi kradete biočip i ubacujete ga u svoju glavu. Dijelite svijest sa preminulom rok zvijezdom i teroristom po imenu Johnny Silverhand, koga igra Keanu Reeves. Igranje u Cyberpunk 2077 je slično seriji Fallout ali Cyberpunk je za korak bolji u odnosu na Fallout sa svojom borbom, i ima još impresivnije zadatke i NPC interakciju.

Ova igra je takođe dobila svoju seriju koja je i dalje jako popularna.

Starfield Bethesda ima još jedan veoma specifičan RPG u svemiru, Starfield. Igra je imala prilično težak početak kada je lansirana ali od tada je zajednica preuzela ovu igru nalik Fallout i pokušava da je oblikuje tako da predstavlja nešto što im je omiljeno.

Premisa igre je zaista jednostavna. na vama je da nabavite brod i istražujete. Možete pratiti glavnu priču, ako želite, ili jednostavno otići i izazvati haos. Bethesda konstantno radi na poboljšanju Starfield igre i čini se da nas najbolje tek čeka.

Metro 2033 Ovo je igra za one koji žele nešto što obuhvata FPS sisteme i mračni ton Bethesdinih Fallout naslova, samo u vidu fokusiranijeg okvira. Teško je pogriješiti sa postapokaliptičnom Metro serijom. Dok Metro: Last Light ima neke dobre ideje, a Metro: Exodus dokazuje koliko je prelijep i ambiciozan, nijedno od njih ne odražava klaustrofobični teror Metro 2033.

Zahvaljujući horor igrama preživljavanja koliko i FPS, Metro 2033 je napeto, podzemno putovanje koje čini da se svaki pojedinačni metak osjeća dragocjenim.

Stalker: Call of Pripyat Stalker Call of Pripyat je smještena u alternativni univerzum gdje se drugi Černobil dogodio 2006. To je pucačina u prvom licu sa mnogo mogućnosti za borbu. Ovdje apokalipsa nije neizbježna i na vama je da date sve od sebe da je zaustavite. Stalker franšiza ima više igara i na vama je da im se posvetite u potpunosti kada krenete da igrate. Dakle, postapokaliptični ambijent koji je sličan Fallout-u ali ovoga puta oko Černobila.

Vaša naređenja su, kao majora Degtyarev-a da uđete u zonu da istražite nestanak vojnog osoblja. Pored zračenja, zona je ispunjena čudnim anomalijama, od energetskih oluja do predatora mutanta i moraćete da učinite sve što je potrebno da preživite. Jako mračna igra otvorenog svijeta je zadivljujuća mješavina akcionog horora koji će vas naterati da skačete u sjene i neprestano gledate preko ramena dok istražujete napuštene gradove Černobil i Pripyat.

Call of Pripyat je direktan nastavak Shadow of Chernobil pa iako ne morate nužno da ga prvo igrate, itekako je vrijedan odvojenog vremena. Imajte u vidu da je ovo stara igra.

No Man’s Sky Akciona avantura preživljavanja u kojoj istražujete dijelove beskonačnog univerzuma. Ovo je veoma zabavna igra puna opcija prilagođavanja koja vam daje puno slobode da radite šta god želite. Ako vam borbe i potrage nisu zanimljive, a više volite otkrivanje tajni i istraživanje beskrajnog svemira, svidjeće vam se sigurno No Man’s Sky. Na vama je da putujete kroz igru otkrivajući različite planete, prikupljate resurse i nadograđujete svoju letjelicu.

Imajte u vidu da kreatori i dalje rade na igri i nude nove sadržaje.

Ovo spisku bi se još mogle dodati i sljedeće igre:

Divinity Original Sin 2

Disco Elysium

Dying Light

FROSTPUNK

Skyrim

Javite mi kako Vam se dopadaju ove igre!

Slični članci

04.
Jun.
2024.
Ova mama je gejmer
Zaplet u nekim video igrama može biti jednostavan ali je najčešće složen i sveobuhvatan. Zapleti mogu uzeti nekoliko dana igranja, vi&scaron...
04.
Jun.
2024.
Ova mama je gejmer
Preneto sa bloga Indijanka Danka   Toliko puta smo čitali o današnjem modernom svijetu koji se pod uticajem tehnologije konstantno razvija...
01.
Jun.
2024.
Ova mama je gejmer
Poznato je da su stvaraoci video reklama veoma kreativni i da konstantno istražuju nove načine na koje se mogu približiti budućim korisnicima ili svoje proiz...