Ova mama je gejmer
02.12.2020.
Autor: Danica Manojlović

Za one koji neće odigrati Cyberpunk 2077

#PlayForJohnny

Ostalo je još nedelju dana do izlaska Cyberpunk 2077 a sve je više ne samo informacija o igri, već i o svim onim ljudima koji su na njoj radili ili nekako bili povezani sa istom. Svaka igra ima svoje fanove a ova je tokom godina okupula jednu veliku zajednicu. Nagađanja, informacije, šale i komunikacija su mnoge od njih povezali tako da su postali i prijatelji u stvarnom životu. Poslednjih par dana celu CP2077 zajednicu je potresla smrt jednog od njih toliko da su se ujedinili da mu odaju počast, i ukoliko primetite #PlayForJohnny znajte da se ne odnosi na Johnny-ja iz igre već na dečka sa istim imenom koji ovu igru neće nikada odigrati.

U tužnom Reddit postu koji je napisao Johnny-jev otac, koji koristi ime Mixitman, objavljena je smrt ovog mladića. "Moj Johnny neće zaigrati Cyberpunk 2077. Moraćemo to mi da uradimo umesto njega. Otišao bi kao brižni Street kid koji samo pokušava da stvori bolji svet. Evo ga moj fantastični sin i njegova devojka. Upravo je pitao njenog oca za odobrenje da je zaprosi."

Tužna poruka ožalošćenog oca pogodila je ogromnu CP2077 zajednicu koja se okupila kako bi iskazala ljubav prema pokojnom Johnny-ju i njegovoj porodici. Postovano je stotine komentara, a i dalje se postuju, počevši od igrača koji su rekli da im je žao zbog gubitka i drugih koji su se bavili umetnošću na očev zahtev. Igrači su takođe predložili i pozvali CD projekt Red da igrača smesti u neki DLC ili Easter Egg igre i na taj način mu oda poštu. Iako je nejasno da li će se to dogoditi, Johnny će biti viđen u drugom Cyberpunk projektu.

Komentar je ostavio i therealmaxmike-a, programer RPG igre Cyberpunk RED, i obećao je Johnny-jevom ocu da će njegov sin „biti jedan od grupe koji će večno voziti otvorenim putem sa porodicom Aldecaldo“. Uključivanje igrača u jednu od frakcija Cyberpunka je odličan način da se oda počast, a dobro delo je ostavilo oca „bez reči“. Napisao je da su on i njegova supruga imali svu podršku, i dodao da su im neverovatno zahvalni i da je ljubav „pomogla da se popravi ova džinovska rupa koja je ostala u našim srcima“.

Ono što je mene nekako pogodilo i rastužilo je broj ljudi koji je komentarisao kako su planirali da igraju neke druge likove ali će ovom momku odati počast tako što će prvog dana izlaska igre odigrati kao Street Kid, a pokrenut je i Twitter hashtag #PlayForJohnny. Twitter nalog za odbrojavanje Cyberpunk 2077 rešio je da dodeli igru i  „oda počast Johnny-ju i onima koji nikada neće dobiti priliku da dožive Night City“.

Uz sve što je učinjeno, lako je shvatiti koliko je jaka Cyberpunk zajednica. 

Sledeće nedelje, kada se igra pojavi, zaigrajte i vi #PlayForJohnny

Slični članci

01.
Dec.
2020.
Vijesti/Najnovije
Internet polako počinje da ludi i odbrojava dane do izlaska Cyberpunk 2077. I dok su sada u pitanju jednocifreni brojevi koji će brzo biti odbrojani, hajde d...
01.
Dec.
2020.
Vijesti/Najnovije
Za osam godina se toliko toga izdešavalo da neki jednostavno i dalje ne veruju da ćemo je sledeće nedelje igrati. Cyberpunk 2077 od prve najave do sad...
28.
Oct.
2020.
Ova mama je gejmer
Juče su društvene mreže opet bile pretrpane "žutim" objavama o odlaganju Cyberpunk 2077 a meni je nekako to bilo manje iznenađenje od slika ...