Ova mama je gejmer
16.12.2020.
Autor: Danica Manojlović

Gde je granica?

Sve za novac i pratioce

Iskreno, znali smo da će tekst sa savetima kako se postaviti prema detetu koje želi da postane youtuber izazvati dosta komentara jer je to i dalje jedna od onih tema o kojima se ne govori mnogo i otvoreno.

Jedan od saveta je bio:

Kako pomoći? Svi mi imamo prijatelje ili smo u mogućnosti da im pomognemo oko kanala. Nemojte im navoditi šta sve vi možete uraditi za njih da bi postigli uspeh već im to postavite kao nagradu i cilj ukoliko budu radili sve kako treba. Oni od nas uvek očekuju da dobiju sve bez truda i vremenom prestanu da cene sve ono što im pružamo. Pomoći previše nekada znači i odmoći. Budite tu, pratite i ukoliko vidite da se dete trudi, tu i tamo pomozite. I razgovarajte o svemu otvoreno i često.

Upravo smo pronašli idealan primer koji pokazuje kako roditelji mogu i da odmognu ili pomognu na pogrešan način.

Prošle nedelje je jedna od vesti bila i da je RovdiRogan-u, izuzetno mladom strimeru Call of Duty Warzone, Activision zabranio da igra igru. Rogan ima šest godina, ali ima 95K pratilaca na Twitch-u i 132K na Youtube-u. Tvit u nastavku objavljen je na dečakovom nalogu kojim, kao i svim aspektima njegovog prisustva na mreži, upravlja njegov otac Harry Drew.

 

U klipu je Roganov nalog banovan dok je u menijima. Odlazi do oca, plače, otac se iznenadi, iznervira i kaže da će im račun vratiti, dečak izlazi iz sobe, a mama ulazi i kaže da "ugase strim."  Klip je mnogima bio iskren ali je nekima bio i čudan jer roditelji nisu baš sjajni glumci. Sumnjajući da je video lažiran, PC Gamer je kontaktirao Activision kako bi utvrdili koliko je legitiman, ali nisu odmah dobili odgovor. U isto vreme su neke web stranice pisale o zabrani, od specijalizovane esport stranice Dexerto do Polygona. Prijavljivali su incident i širili priču i podršku sa #freeRogan, koji je postao hashtag u trendu. Ovaj hashtag su koristili obožavaoci Call of Duty koji su počeli sa napadima na Activision zbog "zlostavljanja" i "uništavanja detetovog sna". Poznate ličnosti su iznosile svoje mišljenje i podršku malom Roganu. Najrasprostranjenija je bila spekulacija da je zabrana doneta zbog Roganovih godina.

Samo što banovanja nije ni bilo! A i Activision nije imao nikave veze sa ovim što se desilo. PC Gamer je dobio i odgovor od Activisiona kojim potvrđuju da oni nemaju nikakve veze sa banovanjem. Ispostavilo se da su sve isplanirali i režirali Roganovi roditelji kao deo kampanje koja bi omogućila njihovom sinu da pobedi u FaZe5 takmičenju.

Rogan je jedan od 20 finalista ovog tamičenja a zadatak koji su finalisti dobili je bio da naprave post koji će postati viralan. I naravno, roditelji su zakuvali i osmislili priču koja ne samo da je postala viralna već je hashtag postao takav trend da je o njemu pisao i Forbes

I dok neki podržavaju ovaj potez roditelja, pitanje je kakva je lekcija koju je Rogan naučio. Trolovanje se isplati nije nešto što bi trebalo podržati. 

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
PS4 igre PS41024
Call of Duty Black Ops - Cold War nas vraća u doba Hladnog rata koji je prećutno okupir...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
76,99 EUR
Veličina
Nova
76 ,99 EUR
Sačuvano u omiljne
PC
Mikrofoni GAD167
Digitalno USB povezivanje; trenutno brzo povezivanje na sve PC i laptop računare Topla...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
134,99 EUR
Veličina
Nova
134 ,99 EUR
Trenutno nema komentara

Slični članci

24.
Nov.
2020.
Ova mama je gejmer
Nekada su u modi bili lekari, advokati i sportisti. Danas su youtuberi i gejmeri. I to nije ništa strašno ukoliko ih pravilno usmeravate.