PC
17.10.2020.

Spartan Gear Peltast Miš

Recenzija i 20% popusta na online kupovinu

Hajde da se podsetimo recenzije koja je objavljena za IGN Adria

 

Sada imamo gejmerske virtualne ratove i ovaj miš je, kako bi se po imenu moglo zaključiti, tu da vam pomogne u borbi. Ipak, nakon testa je ostalo malo nedoumica koje iskreno, nismo imali dok smo testirali prethodne proizvode ovog brenda. Svaki od njih je bio odličan u svom cenovnom rangu i sa nekim karakteristikama koje su se isticale. Tastatura dizajnom, i specifičnim bojama koje su prijatna promena u odnosu na ostale na tržištu, Thorax slušalice su dobre i za igranje i za muziku dok su male Agoge bubice oduševile zvukom i redukcijom šuma.

Peltast je sličnog dizajna kao i većina Spartan miševa. Na prvi pogled, podseća na Phalanx model. Ergonomski je i mogu ga koristiti i ljudi koji koriste levu ruku za rad. Miš ima ukupno sedam dugmića. Pored standardnih za levi i desni klik i skrol, postoje i dva dugmeta pozadi na mišu i dva na levoj strani. Ukoliko ste "levak" verovatno je da nećete koristiti dugmiće sa strane. Mat i mekana gornja strana miša izgleda odlično. Nas je na prvi pogled taj detalj oduševio. Međutim, kada duže igrate može doći do preteranog znojenja što baš i nije plus. Srednji prst i kažiprst će biti nekada teško kontrolisati. Takođe, ostaju i otisci prstiju pa preporučujem da ih dobro operete pre igranja. Guma koja se nalazi i na levoj i na desnoj strani miša osigurava najbolje moguće prianjanje. Miš savršeno leži u ruci bez obzira kako ga držali, dlan ili kandža, kako neki to vole da kažu.

Dugmići na mišu, na vrhu miša imaju dodatnu mogućnost. Prvi radi kao DPI prekidač i omogućava vam da promenite osetljivost miša na četiri nivoa (800/600 / 2.400 / 3.200 DPI). Ovo je jedini način za promenu DPI-a, pošto ne postoji prateći softver. Drugo dugme se koristi za podešavanje/isključivanje LED RGB osvetljenja. LED osvetljenje menja boje samostalno prateći ciklus duginih šara i na vama je da samo podesite brzinu menjanja boja. Prateći softver ne postoji pa možete zaboraviti na podešavanje u skladu sa svojim željama i afinitetima, ili jednostavno stavljanje samo jedne boje ukoliko vas nervira stalno svetlucanje. Za one koji vole efekat "duge" osvetljenje je odlično. Način osvetljenja je zanimljiv sa tankim RGB trakama koje se nalaze oko bočne strane gume i da donjem zadnjem delu miša. Izuzetno je prijatno za gledanje.

E sada ono što je nedoumica. Osećaj desnog i levog klika nije najbolji mogući. Skrol, pa čak je i slab dodir prsta dovoljan da pokaže da fali malo stabilnosti. Njegova upotreba za pomeranje na gore ili tokom pregleda teksta i tabela je nekako neobična. Sa druge strane, ne pravi problem kada se koristi u napadima u raznim igrama. Bočni dugmići - prvo je jednostavno za upotrebu i klik, dok drugo nekako više "uđe" u miša kada ga koristite. Pošto palac ruke dodiruje oba tastera velike su šanse da nekada pritisnete oba istovremeno. Kada smo kod klikova, na kutiji se ne nalazi informacija o tome koliko je miliona klikova kalibrirano.

Optički senzor će nekima možda biti problem. Kao i većina proizvođača koji se trude da prave proizvode koji ulaze u grupu low budget, i Spartan ima Avago ADNS-5050 senzor. Njegove performanse su lošije. Ovde je izgleda najbitnijia niska cena koja automatski umanjuje kvalitet. Brzina praćenja ovog senzora je 30 IPS (inča u sekundi), dok kod ostalih gejmerskih miševa ima i pet do deset puta većih performansi. Miš nema tačnost i brzinu za potrebe nekih takmičarskih igara pa nije preporuka ukoliko vam je namera da ga koristite baš za tu namenu.

Da se razumemo, Pelast je daleko od toga da je loš miš. On je odličan miš u svojoj cenovnoj grupi. I performanse su uveliko opravdane niskom cenom. Spartan Gear ima u ponudi boljih modela ali je ovo definitivno izbor kada ste vrlo limitirani budžetom ali i kada kupujete miša nekome ko je tek početnik u gejmingu.

Za

  • Niska cena
  • Interesantno RGN osvetljenje
  • Ergonomski i udoban za korišćenje, čak i za osobe koje rade levom rukom

Protiv

  • Nedostatak softvera
  • Nije moguće setovati RGB osvetljenje
  • Moguće znojenje ruke ukoliko dugo koristite.

Zaključak

Spartan Gear svakako ima kvalitetnije miševe u svojoj ponudi ali je ovo dobar izbor kada imate ograničen budžet. U cenovnom rangu ispod 2000 dinara definitivno je dobar izbor.

 

Podsećamo Vas da dva dana imate 20% promo popusta pri online kupovini ovog miša.

Popust važi 17.10.2020 i 18.10.2020.

Jednostavno samo stavite miša u korpu i popust se automatski obračunava.

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
PC
Tastature HTA00185
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
53,99 EUR
Veličina
Nova
53 ,99 EUR
Sačuvano u omiljne
PC
Miš HMI00319
7 tastera za igranja 3200 dpi Dpi kontrolor. dostupne brzine 800/1600/2400/3200 dpi 4 ...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
16,99 EUR
Veličina
Nova
16 ,99 EUR

Slični članci

14.
Oct.
2020.
PC
Ukoliko nise pročitali recenziju naših AGOGE slušalica na IGN Adria, red je da se podsetimo njihovih komentara. I naravno, omogućimo svima...
12.
Aug.
2020.
Playstation
Da li su sve slušalice iste? - pitanje koje mnogi postavljaju.