PC
29.01.2021.

ZOWIE - XL2411P

Jer valja!

UPDATE: Proizvod je rasprodat!

 

 

Zowie je podbrend kompanije Benq okrenut samo gejmingu. Prvi korak u svet gejminga su bili miševi koje je eSport svet odmah prihvatio. Zatim smo dobili podloge, držače, nešto slabiji izbor tastatura, i naravno... monitore!

BenQ ZOWIE XL2411P je 24" 1080p 144Hz 1ms monitor za gejming namenjen ozbiljnim igračima u kompetativnom igranju.  U stvari, BenQ prestižni ZOWIE gejmerski monitori su zvanični monitori za razne eSports turnire, uključujući DreamHack, ESL, MGL itd. Naravno, tu su se odmah našle i podloge za miševe. Jedni su od retkih koji nude i veći broj pomoćnih dodataka za miševe. Tastature kod nas nisu baš nešto što bi se nazvalo "šarolikom ponudom". Ipak, monitori su ono što privlači najveću pažnju.

Slika

BenQ ZOWIE XL2411P je zasnovan je na standardnom TN panelu sa maksimalnom osvetljenošću od 350 nita, odnosom kontrasta od 1000: 1 i osmobitnom dubinom boje za 16,7 miliona boja.  Sadrži Full HD rezoluciju ekrana sa 1920 × 1080 piksela što olakšava postizanje visokih brzina kadrova na vašem GPU, dok istovremeno nudi solidnu gustinu piksela na 24-inčnom monitoru.  Jedina mana je ona koja je nekako ista za sve TN panele, a to su uski uglovi gledanja (170 ° horizontalno i 160 ° vertikalno) ali i lošiji kvalitet boja u poređenju sa drugim tehnologijama panela.  Što se tiče kvaliteta slike, ne postižete nikakva poboljšanja u poređenju sa bilo kojim drugim modelom panela od 144Hz po ovom rasponu cena. Tek kada dođemo do performansa, stvari počinju da se zagrevaju.

Performanse

Ulazno kašnjenje BenQ ZOWIE XL2411P iznosi samo ~ 4ms, što, zajedno sa brzom vremenskog odziva od 1ms i brzinom osvežavanja od 144Hz, osigurava fluidno i obuzimajuće, brzo tempirano igranje.

U OSD meniju pronaći ćete funkciju „Instant Mode“ koja omogućava ekranu da zaobiđe određenu obradu slike za minimalno kašnjenje unosa kada je opcija omogućena.  Iako nisko zaostajanje u ulazu osigurava trenutnu reakciju na vaše naredbe, brzina odziva eliminiše ghosting i tragove objekata koji se brzo kreću.  Sve u svemu, na raspolaganju vam je sve što vam je potrebno za profesionalno takmičarsko igranje.

U poređenju sa prethodnim modelima BenQ ZOWIE XL2411 i BenQ XL2411Z, ZOWIE XL2411P 144Hz monitor nudi Color Vibrance opciju koja vam omogućava da brzo promenite i doterate boje prema svom ukusu sa 20 različitih unapred podešenih nivoa, u zavisnosti od igra koju igrate.

 

Pored toga,Black eQualizer povećava vidljivost u mračnim scenama što vam olakšava uočavanje neprijatelja koji se kriju u senci. Monitor takođe ima unapred kalibrisane unapred podešene slike, uključujući dva FPS režima, jedan RTS režim i tri prilagodljiva Gamer profila.  Pored standardnih podešavanja ekrana kao što su osvetljenost, kontrast, gama, temperatura boje itd., pronaći ćete i „Display Mode“, kojim može prilagoditi sliku na različite formate proporcija / veličine ekrana.  I na kraju, većinu ovih funkcija, uključujući smanjenje zamućenja, možete dodeliti tasterima na monitoru. Ima ih tri.

Dizajn

Dizajn ovog monitora je inspirisan igrama i u pitanju je opsežna ergonomija, uključujući zaokret od 90 °, zakretanje +/- 45 ° ulevo i udesno, nagib od -5 ° / 20 °, podešavanje visine do 130 mm i rupe od 100k100 mm za VESA nosač .  Okvir monitora je posebno dizajniran da smanji odsjaje a ima mat premaz protiv odsjaja.  

Povezivanje

Priključci uključuju Dual-Link DVI, DisplaiPort 1.2 i HDMI. 144Hz je podržan samo preko DisplaiPort-a i DVI-a.  Pored toga, tu je i priključak za slušalice, ali nema ugrađenih zvučnika niti USB portova.

Zaključak

Sve u svemu, BenK ZOWIE XL2411P je najbolji budžetski monitor za igre sa smanjenjem zamućenja pokreta. Ako vas ova tehnologija ne zanima, postoje bolje alternative.

Za:

  • Nisko zaostajanje u ulazu i brza brzina reagovanja
  • Dobro implementirana tehnologija smanjenja zamućenja pokreta
  • Potpuno ergonomski dizajn 

 

Protiv:

  • Nema AMD FreeSinc
  • Uski uglovi gledanja
  • Inferiorni kvalitet slike za IPS i VA panele
  • Nema 120Hz / 144Hz preko HDMI-a

 

 

 

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
Monitori GAD189
Novi E-sports gaming monitor Zowie 24"" XL2411K od 144 Hz dodatno poboljš...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
259,99 EUR
Veličina
Nova
259 ,99 EUR

Slični članci

26.
Jan.
2024.
PC
Kažu da nije dobro imati loš izbor kada kupujete periferije, ali ima i onih koji tvrde da je pretjerani izbor isto loš. Imamo miševe koj...
06.
May.
2023.
PC
Loš PC port postaje trend koji treba zaustaviti po svaku cijenu
14.
Mar.
2023.
PC
SteelSeries Arctis Nova serija slušalica zaista donosi impozantna unapređenja u odnosu na prethodne modele, prije svega po pitanju udobnosti i lakoće ...