Playstation
20.08.2020.

PS5 - Igre bez granica

Sve je više novih informacija o PS5

PlayStation blog je svojom novom objavom otkrio nekoliko načina na koji različiti programeri koriste PS5 haptic feedback. Od lociranja neprijatelja do prikaza zaglavljenog oružja, u prvoj fazi PlayStation 5 igara stižu neke inovativne aplikacije.

Gavin Moore, kreativni direktor u Japanskom studiju SIE, otkrio je kako "haptička povratna sprega" pruža osećaj kontakta između oružja kada se mač bori u Demon's Souls. „Metal udara metal kada tvoji neprijatelji blokiraju napade ili ih blokiraš“, kaže on. „Ta dodatna senzorna povratna veza putem kontrolera omogućava vam da znate da je napad pogodio osnovu i da je vaš savršeno tempiran potez bio uspeh, tako da možete brže i odlučnije reagovati.

"To je nešto što rumble nikada ne bi mogao da uradi“, dodao je. "Nikada ne može ponoviti osećaj metaka koji udara u metal ili vatre koja pucketa u ruci dok izvodite magiju."  

Developeri Spiderman Miles Morales koriste vibracije visoke definicije kako bi kopirali Spidey-Sense. Kažu da će igračima nagovestiti iz kojih pravca dolate napadi pružajući brzinske povratne informacije iz odgovarajućeg smera na bežičnom regulatoru DualSense, rekao je Brian Horton, kreativni direktor igre.  

Haptic će se takođe koristiti za obaveštavanjeo  Milesovim borbenim sposobnostima. „Dok držite Square da biste napravili Venom punck osećate kako Spiderman bio-električna struja puza preko leve strane regulatora, a kulminira u desnoj strani prilikom udara." 

Direktor Horizon Forbidden West, Mathijs de Jonge daje manje informacija ali kaže da adaptive triggers(adaptivni okidači) pomažu da se oružje oseća još jedinstvenijim i idealnijim za upotrebu. Od starta znamo da hapric triggers (haptički okidačimogu da simuliraju otpor pramčanog niza, pa se čini razumnim pretpostaviti da će Horizon to koristiti.

Videli smo i kako će izgledati novi PS5 interfejs ali još uvek nemamo informacije o ceni. Ono što je sve izvesnije je da će se pojaviti u radnjama u Novembru.

Svakoga dana otkrivamo sve više informacija o novom PS5 i igrama koje nam donosi i iskreno, jedva čekamo da ga uzmemo u ruke i proverimo sve u praksi.

 

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
PS4 igre PS44852
Cyberpunk 2077 je open-world akciona avantura smještena u Night City, megalopoli...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
29,99 EUR
Veličina
Nova
29 ,99 EUR
Korišćena
29 ,99 EUR

Slični članci

17.
Aug.
2020.
Playstation
Kupili se PlayStation konzolu i evo kako da je instalirate.
12.
Aug.
2020.
Playstation
Da li su sve slušalice iste? - pitanje koje mnogi postavljaju.
12.
Aug.
2020.
Playstation
Baterija na kontrolerima za PS5 će trajati 50% u odnosu na ove koje koristimo za PS4.