Playstation
24.08.2020.

Kako ubrzati svoju konzolu

Sve se da popraviti

Da li je razlog Korona virus i problemi sa javnim okuplljanjima, ili je već ranije isplanirano, to i dalje nije najjasnije, ali PS5 i Xbox Series X još uvek nisu u radnjama iako smo imali toliko različitih informacija.

Kraj godine je po nekim blizu, neki misle da će teško dočekati izlazak nove konzole, ali realno  imamo dosta vremena da iskoristimo maksimum od konzola koje imamo. Ili, ako još uvek nemate konzolu, da proverite neku od akcija kojih je sve više.

Sa podrškom za 8K, visokim frejm rejtovima i dobrim drajverima i prostorom za skladištenje koji omogućava brzo učitavanje, PS5 konzola će biti po nekima "zver" među konzolama a o razlikama sa sadašnjim hardverom ne treba ni pisati. Svi sve već znaju i svi se slažu da je na osnovu najava to nešto što je vredno čekanja.

Ali kako preživeti do kraja godine?

Pojedini profesionalci su počeli da dele svoja iskustva i savete o načinima pomoću kojih možete da izvučete maksimum iz svojih PS4 i PS4 Pro konzola i bustujete ih do optimalnih nivoa.

John Glasscock je na svom Youtube kanalu podelio svoja iskustva i metodu kojom možete poboljšati performanse vaših PS4 konzola (i Slim i Pro) i prvo pogledajte pa krenite!

Konzolu ne uključujte jer je prvo što je potrebno da uradite da se uverite da je OFF i da nije u rest modu. Tehnika tj. proces je jednostavan. Ovaj PS4 trik će vam odraditi posao dok je konzola u safe modu, i popraviće bazu podataka za isti rezultat. Vaši snimljeni podaci i igre će biti u redu.

Postoje i neki jednostavni problemi sa konzolama koji se povremeno mogu javiti a koje brzo možete popraviti na ovaj način. Korak po korak kako je prikazano u videu.

Kada imate usporeno učitavanje, pad frejmova ili se vaš PS4 muči sa učitavanjem diskova, vreme je da "počistite". Vodite računa kada ste u safe modu da ne pogodite “Initialize PS4” umesto “RebuildDatabase”  jer ćete obrisati sve podatke.

U suštini je jednostavno i samo obratite malo pažnje na to što radite. Proces će potrajati i vi nikako ne smete uključivati konzolu dok se proces ne završi pa je bolje da ovo odradite kada budete imali dovoljno vremena i kada je nećete koristiti.

Kada završite, konzola će biti brža i radiće bez problema.

Preporuka je da se ovaj proces ponovi na par meseci i možda vam PS5 i neće biti toliko potreban.

Slični članci

22.
Aug.
2020.
Playstation
Neke nove navike možda i nisu tako loše.
17.
Aug.
2020.
Playstation
Kupili se PlayStation konzolu i evo kako da je instalirate.