Playstation
24.02.2021.
Autor: Danica Manojlović

Stiže nam vitruelna realnost sledeće generacije

Sony je najavio nove PS5 proizvode

Svi pišu da je prošlo 4 godine od kako je Sony najavio PlayStation VR za PS4, ali moje lično iskustvo mi kaže da je to malo više.

VR sam probala 2016. godine u Zagrebu na Infogamer-u i bila sam oduševljena ludom vožnjom. Doduše, malo se preteralo, pa se vrtelo u glavi ali se definitivno uživalo.

Sada smo dobili prve informacije o njegovoj zameni, posebno namenjene vlasnicima PS5 konzola.  Tekst na PlayStation Blogu, navodi izjavu u kojoj Hideaki Nishino, Senior Vice President, Platform Planning & Management kaže;

„Drago mi je da danas podelim sa vama informaciju o našoj sledećoj generacija VR sistema koja stiže za PlayStation 5, a omogućiće vrhunsko gejming iskustvo sa dramatičnim skokovima u performansama i interaktivnosti. Igrači će iskusiti još veći osećaj realnosti i maksimalno uroniti u svoj svet igara kada stave nove slušalice. Nastavljamo da stvaramo sa našim novim VR sistemom kako bi fanovi nastavili da uživaju u jedinstvenim iskustvima koja su sinonim za PlayStation. Uzimamo ono što smo naučili od lansiranja PS VR-a na PS4 da bismo razvili VR sistem sledeće generacije koji poboljšava sve, od rezolucije i vidnog polja do praćenja i unosa. Povezaće se sa PS5 jednim kablom radi jednostavnijeg podešavanja i poboljšanja načina korišćenja, istovremeno omogućavajući vizuelno iskustvo visoke realnosti. Jedna od inovacija zbog kojih smo uzbuđeni je naš novi VR kontroler, koji će uključiti neke od ključnih karakteristika iz DualSense bežičnog kontrolera, zajedno sa fokusom na odličnu ergonomiju. To je samo jedan od primera tehnologije zasnovane na budućnosti koju razvijamo kako bi se uklopila u našu viziju za potpuno novu generaciju VR igara i iskustava. Još uvek je mnogo projekata u fazi razvoja za naš novi VR sistem, pa se neće lansirati ove 2021. godine. Ali želeli smo da pružimo ovu ranu informaciju našim obožavaocima, jer je razvojna zajednica počela da radi na stvaranju novih svetova za vas kako biste ih istraživali u virtuelnoj realnosti."

Ostaje da sačekamo 2022. godinu pa da proverimo kako će sve to izgledati.

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
PS4 igre PS4845
PS4 Gran Turismo Sport - SPEC II
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
34,99 EUR
Veličina
Nova
34 ,99 EUR
Korišćena
34 ,99 EUR

Slični članci

31.
Jan.
2021.
Playstation
PlayStation 5 je moćna mašina koja je dizajnirana za vrhunske monitore. Kako omogućiti video od 120Hz na PS5?
06.
Jan.
2021.
Playstation
Ovo je period kada se dosta pozajmljuju i iznajmljuju konzole, ukoliko nemate svoje. Napraviti nalog je jednostavno, i to većina zna. Obrisati nalog je jo&sc...
22.
Aug.
2020.
Playstation
Neke nove navike možda i nisu tako loše.