Vijesti/Najnovije
22.11.2022.

Igre sa najviše nominacija na Game Awards 2022

Neke više, neke manje

Game Awards objavila je nominacije za verziju događaja za 2022. godinu, a kao i uvijek, neke igre su nominovane za više od jedne nagrade.

Game Awards 2022 će sadržati širok spektar kategorija kada se emituje uživo 8. decembra, dajući brojnim video igrama objavljenim ove godine priliku da osvoje velike pobjede.  

Razgovor o igri godine uglavnom se vrti oko God of War Ragnarok i Elden Ring. Dok je Elden Ring do sada najbolje ocjenjena igra u 2022. godini, God of War Ragnarok ima više nominacija na The Game Awards 2022. God of War Ragnarok ima nevjerovatnih 10 nominacija na The Game Awards 2022, dok Elden Ring ima respektabilnih sedam nominacija.

Elden Ringu u klubu za sedam nominacija se pridružuje Horizon Forbidden West, koji je lansiran istog mjeseca i bio je pomalo u sjenci FromSoftvare-ovog epa otvorenog svijeta u vrijeme njegovog objavljivanja. Uprkos tome što se Horizon Forbidden West pomalo bori da izazove Elden Ring i osvoji nagradu, jasno je po nominacijama da se igra još uvijek prepoznaje po onome što je postigla i da ima svoje fanove.

 

Game Awards 2022  Igre sa najviše nominacija

 

PlayStation generalno dominira nominacijama za Game Awards, pošto je ekskluzivni Stray za PlayStation konzolu zaradio impresivnih šest nominacija. Stray je mačka igra u kojoj igrači preuzimaju ulogu doslovno mačke. Dok su neki kritikovali Stray zbog njegove kratke dužine, zaradio je velike pohvale za svoju grafiku visokog kvaliteta, emocionalno pripovjedanje i kako su programeri uspjeli da precizno rekreiraju pokrete mačke u stvarnom životu.

Odmah iza Stray u ukupnim nominacijama nalazi se A Plague Tale: Requiem, koji je u konkurenciji za pet nagrada na The Game Awards 2022. A Plague Tale: Requiem je nastavak A Plague Tale: Innocence, i poznat je po tome što je jedan od jedine prave igre sljedeće generacije u liniji. Impresionirajući kritičare svojim ogromnim cunamijem od pacova i zadivljujućim narativom, A Plague Tale: Requiem svakako ima šansu da kući odnese nagradu ili dvije na dodjeli nagrada The Game Awards ove godine.

U međuvremenu, šest igara je uspjelo da zaradi po tri nominacije na The Game Awards 2022, uključujući Activisionov blokbaster FPS Call of Duty: Modern Warfare 2, inovativnu narativno vođenu igru Immortality Sama Barlova, FPS zasnovan na kartama Neon White, intenzivna svađalica Sifu, Zelda se susreće sa Dark Souls igricom Tunic, i ekskluzivni Switch JRPG Xenoblade Chronicles 3, od kojih je posljednja takođe nominovana za igru godine.

Biće zanimljivo vidjeti koje igre osvajaju nagrade, a zainteresovani će samo morati da se uključe u The Game Awards 8. decembra da to saznaju.

 

Koja igra je vaš favorit?

Trenutno nema komentara

Slični članci

03.
Dec.
2022.
Vijesti/Najnovije
Imamo kandidate za Game Award ali dobro bi bilo da imamo nagrade i za najveća razočarenja. Možda bi se ove igre svakako tu našle.
07.
Dec.
2022.
Vijesti/Najnovije
Decembar je nekako uvijek pun sa dešavanjima ali ćemo svakako zapamtiti utorak 6. decembar..
07.
Dec.
2022.
Vijesti/Najnovije
Predstoje nam neka velika izdanja video igara zakazana za decembar 2022. godine, baš na vrijeme za praznike. Evo svega što vas čeka.
07.
Dec.
2022.
Vijesti/Najnovije
Dok je prethodni naslov serijala na listi razočarenja u 2022. godini, najnoviji ima odlični početak.
04.
Dec.
2022.
Vijesti/Najnovije
Destroy All Humans serijal je kolekcija haotičnih i smešnih sekvenci koje ili vi sami stvarate, ili koje vam igra nabija direktno facu. Ako vam premis...
04.
Dec.
2022.
Vijesti/Najnovije
Igrači koji žele da na kratko pogledaju kako će izgledati predstojeći Assassin's Creed Mirage mogu to iskusiti kroz njegov besplatni crossover sadrž...
04.
Dec.
2022.
Vijesti/Najnovije
SONY nije oduševljen ovom akvizicijom a čini se da ima dobre razloge, bar kada je u pitanju Call of Duty.
03.
Dec.
2022.
Vijesti/Najnovije
Splatoon 3 je otkrio prvi veliki Big Run koji dolazi u igru i izaziva igrače da odbrane Wahoo svijet od invazije Salmonids-a.
25.
Nov.
2022.
Vijesti/Najnovije
Borba će možda malo biti uzdrmana jer će igrači morati da se naviknu na novi sistem i nauče kako da se kreću ovim menijem inventara što je brže moguće...
25.
Nov.
2022.
Vijesti/Najnovije
Sada kada znamo ko su nominovani, a znamo i koje igre ste kupovali i hvalili, čini se da su neke igre neopravdano izostavljene.