Vijesti/Najnovije
07.12.2022.

Šta donosi decembar 2022

U pravo vrijeme za praznike

Decembar 2022. će biti aktivan i atraktivan mjesec u pogledu izdanja video igara, sa dugo očekivanim naslovima kao što su Callisto protocol  i Marvel’s midnight sun. Postoje i nastavci poznatih franšiza, ponovna izdanja i indie igre kojima se radujemo. Pošto će se decembar poklopiti sa Steam zimskom rasprodajom, to je takođe odlična prilika za kupovinu novih igara koje bi mnogi igrači inače mogli da probaju.

Izgleda da će ovog mjeseca biti mnogo opcija u mnogo različitih stilova.

 

Iako su mnogi ovogodišnji veliki naslovi bili dio video igara objavljenih u novembru 2022. godine, kao što su God of War Ragnarok ili Pokemon Scarlet i Violet, postoji još mnogo igara kojima možemo da se radujemo. Pored velikih izdanja igara, The Game Awards 2022 se emituje 8. decembra, donoseći ne samo nagrade za neke od najboljih igara godine, već i otkrivanja i ažuriranja za predstojeće naslove. Sezona praznika je obično radna u svijetu igara, a decembar 2022. nije izuzetak. 

Značajni naslovi u ovom mjesecu uključuju Switch verziju igre, koju mnogi igrači smatraju igrom godine u 2021. i zaslužuje ažuriranje sljedeće generacijeThe Witcher 3: Wild HuntCrisis Core: Final Fantasy 7 Reunion služi kao još jedna remaster popularnog naslova. Resident Evil 7: Biohazard takođe stiže na Nintendo Switch. Za selo Resident evil, početkom decembra takođe izlazi dugo očekivana steam verzija dwarf fort, a tu je i peta sezona Fortnite-a. 

 

Marvel’s midnight sun 2. decembar
Callisto protocol 2. decembar
Need for speed unbound 2. decembar
Swordship 5. decembar
Hello neighbor 2 6. decembar
Dragon quest treasures 9. decembar
High on life 13. decembar
Black tail 15. decembar
Game story decembar (nema još datum)

 

 

Naravno, postoji i mnogo drugih indie igara koje stižu na Steam i Nintendo Switch u decembru koje vrijedi odigrati. Za svakoga ponešto pa i za specifične žanrove.

Postoji toliko sjajnih božićnih igara kao što je Arkham origins koji može poslužiti i kao poklon.  Međutim, neke od očekivanih igara koje još nijesu dobile konkretno izdanje, kao što je Game story, koja je još uvijek postavljena samo za neodređeni decembarski rok, vjerovatno će biti odložene, ako i dalje bude dovoljno opcija za pripremu za to.

 

 

The Callisto Protocol

the calisto protocol
Slika: Striking Distance Studios / Skybound Entertainment

2 Decembar 2022
 

Ukoliko vam se sviđa horor koji je krvav, ljigav i vezan za svemir, onda je Callisto protokol za vas. U ovom survival-horor naslovu glavni je transporter tereta (Jacob Lee, kojeg glumi Josh Duhamel) koji radi na snabdjevanju pošiljkama različitim svemirskim stanicama. Kao što možete očekivati, jedna od ovih stanica,  Black Iron Prison, je prepuna svih vrsta duhova. Na Liju je da se probije kroz horde nalik zombijima dok pokušava da preživi užasno slijetanje i pobjegne kako bi sačuvao svoj život. Usput, zaraženi zatvorenici će se provlačiti duž Lijevog puta, zahtjevajući raspoređivanje smrtonosnog oružja i mnogo sreće da bi preživjeli. Ako to ne učinite, bićete tretirani sa jednom od mnogih jezivih animacija smrti dok Li gine u neprijateljskom svijetu.

Očekuje se da će ovo biti jedna od najboljih igara ove godine.

 

 

Marvel’s Midnight Suns

marvel's midnight suns december 2022 game releases
Slika: Firaxis Games / 2K Games

2 decembar 2022
 

Marvel's Midnight Suns je lansiran na računarima i konzolama juče, 02. decembra. Ne samo da je ovo glavna adaptacija Marvel igre, već dolazi i od Firaxisa, voljenih kreatora ponovo pokrenute XCOM serije. Sa brzom borbom, glumačkom postavom simpatičnih likova i mnoštvom natprirodnih ludorija, ovo će vjerovatno biti dominantna igra decembra.  

 

 

Hello Neighbor 2

hello neighbour game december 2022 releases
Slika: Eerie Guest / tinyBuild

6. decembar

 

Djeca u vašem komšiluku nestaju a vaše čudne i jezive komšije su jedini osumnjičeni. Postoji jedna stvar koju treba da uradite! Da stavite svoju istraživačku novinarsku kapu i krenite na putovanje otkrivanja istine iza nestanaka. Treba i da osujetite planove svojih komšija. Ova zagonetka u sandboxu ima AI koji uči na osnovu vaših pokreta, tako da ne postoji način da sačuvate komšiluk dva puta na isti način.  

Moraćete da istražite svijet koji je veoma sličan hororu, bilježeći gdje možete da pobjegnete, i gdje se možete sakriti. Zaobiđite vještačku inteligenciju igre i otkrićete mnogo tajni... ali ako ne uspijete, pazite na svoj život.

U Hello Neighbor 2, vaši susjedi su pametniji i preduzetniji nego ranije, a pobjeda će biti teško izvojevana.

 

 

Mario Kart 8 Deluxe – Wave Three (Booster Course Pass)

7. decembar  2022
 

Ako žudite za malo Mario Kart trkačkog uzbuđenja, decembar će vas iznenaditi. Treći talas Booster Course Pass-a zvanično počinje 7. decembra i dodaje niz odličnih kurseva za povratak. Maple Treeway iz Wii verzije Mario Kart se jasno izdvaja, ali turneje, London Loop, Berlin Byways i Merry Mountain takođe bi trebalo da dodaju solidnu količinu zadovoljstva.  Merry Mountain je, naravno, savršena za decembarski period i trebalo bi da učini vaš karting malo svečanijim.  

Iako ovaj talas prolaska na Booster Course nije tehnički dio izdanja novih igara za mjesec, to je suštinski deo DLC-a koji bi trebalo da začini vašu sljedeću rundu Mario Kart-a.

 

 

Choo-Choo Charles

choo choo charles game
Slika: Two Star Games

9. decembar 2022
 

Premisa ovog naslova je jednostavna: koristite dječiji, zdrav pristup Thomas the Tank Engine i pokrećete ga kroz zastrašujući generator horor priča u stilu Stivena Kinga. Ono što rezultira je Choo-Choo Charles, horor igra za preživljavanje u kojoj igrači imaju zadatak da pobjegnu i pobjede ogroman, osjećajni paukov voz.  

Kada niste zauzeti strahom da Charles upadne u zasjedu, trošićete svoje vrijeme na prikupljanje predmeta da biste ojačali svoj voz i opremu, razvijajući svoje sposobnosti i nadajući se najboljem. Čim čujete njegova klizanja metalnih stopala, vrijeme je za borbu, a da li ćete preživjeti ili ne, zavisi od vaše snage, domišljatosti i vještina traženja hrane.

 

 

Dragon Quest Treasures

Slika: Square Enix

9 decembar 2022

Dragon Quest Treasures je veoma simpatičan spin-off iz glavne serije Dragon Quest koji šalje igrače na veliko putovanje sa ciljem da poraze teška čudovišta i otkriju najbolje blago oko sebe. Čini se da je igra prilagođena novopridošlicama u seriji Dragon Quest, sa samo nagoveštajima o predanju i likovima iz Dragon Quest XI sa kojima se treba boriti. Fokus je ovde na zabavnom istraživanju, lovu na blago i stvaranju prijateljstava sa nizom pratilaca na putu.  Ako ste ikada bili radoznali u vezi Dragon Quest-a, ili samo želite da provedete vrijeme u malom šarenom svijetu, onda Treasures izgleda veoma simpatično i veoma zabavno. Takođe izgleda prilično bezbrižno u poređenju sa širokim narativima glavne serije DK – i mogao bi da predstavlja opuštajući narativ.

 

 

Crisis Core – Final Fantasy 7 – Reunion

crisis core final fantasy video games launching 20227 reunion
Slika: Square Enix

13 decembar 2022
 

Na kraju Final Fantasy 7 Remake-a, protagonista Crisis Core-a Zack Fair pojavio se kao kameo, naizgled u viziji. Oni koji nijesu upoznati sa originalnom pričom Final Fantasy 7 vjerovatno su bili zbunjeni ovim segmentom,  ali Crisis Core bi trebalo da razjasni te praznine i pruži bolju predstavu o Zaku Feru i njegovom mjestu u mitovima serije.  

Ova remasterizovana verzija originalne PSP igre će prepričati porijeklo likova kao što su Fair, SOLDIER, Sephiroth i drugih bitnih likova i odvesti u sljedeće veliko poglavlje u Final Fantasy 7 Remake sagi. Iako to neće biti suštinski naslov za razumijevanje sljedeće igre, to je važan most i trebalo bi da osvjetli budućnost franšize.

 

 

High On Life

high on life rick and morty
Slika: Squanch Games

13 decembar 2022
 

High on Life je igra za istraživanje svemira za koju se čini da je dizajnirana u duhu The Outer Worlds, Journey to the Savage Planet, No Man's Sky i drugih nedavnih hitova, ali sa otkačenim puškama,dosta humora i primetnog apsurda. Obećava malo čudniji prostor definitivno.

Svaki put kada pucate u nešto, vaš pištolj ima nešto da kaže. Svaki svijet koji posetite ima strance i zlije vanzemaljce. Nijedan korak u ovaj svijet nije tih što čini radnju kakofonijom dosadnih, preteranih, urnebesnih glasova i mnoštva trenutaka vrednih toga da vas prođe jeza. Ako ste neko ko uživa u Solarnim suprotnostima ili uvijek popularnim Rick & Morty crtanim filmovima, ludorije u High on Life će vjerovatno biti intersantni za vas.

 

 

The Witcher 3 (Next Gen)

witcher 3 next gen
Slika: CD Projekt Red

14. decembar 2022


Decembar 2022. bi mogao biti savršeno vrijeme da ponovo posjetite The Witcher 3, jer među nizom briljantnih izdanja igara, takođe dobijamo sjajni remaster sljedeće generacije ove nagrađivane avanture. Novi sadržaj će stići za postojeće vlasnike igara, u obliku novog ažuriranja koje osvježava teksture, dodaje novi sadržaj zasnovan na Netflix-u i oživljava svijet igre. Trava je zelenija, nebo plavije, a Geralt ima više definicije kože nego ikada.  

Iako je The Witcher 3 sada star nekoliko godina, ostaje briljantna fantastična avantura koju vrijedi ponovo pogledati. To je već bila jedna od najljepših igara PlayStation 4 i Xbox One ere, i trebalo bi da bude dvostruko više na konzolama sljedeće generacije. Oni na Windows PC-u će takođe dobiti novo ažuriranje, koje bi trebalo da osvježi teksture i doda niz novih funkcija, uključujući Photo Mode.

 

 

Lil Gator Game

lil gator game
Slika: MegaWobble

14 decembar 2022
 

Lil Gator Game bi trebalo da bude idealan izbor jer u velikoj mjeri trenutno dominiraju horor i horor igre. U ovoj priči divnog izgleda igrate kao mali aligator koji luta svijetlim, zdravim svijetom ispunjenim drugim antropomorfnim životinjama. Naoružani samo vrlo malim oružjem, imate zadatak da lutate širom otvorenim svijetom, tražeći bop zlikovce od kartona.  

Vjerovatno nešto najslađe što ste čuli u poslednje vrijeme. Sa laganim fokusom na borbu i istraživanje, ova igra je u suštini sjajan sandbox gde možete da istražujete i prikupljate zadatke do mile volje. Lutajte kroz planine, sklapajte prijateljstva i gazite kroz svijet, pa čak i ako ne pronađete sve što ova igra može da ponudi, skoro vam je zagarantovano opuštajuće vrijeme.

 

 

Aka

aka game nintendo switch
Slika: Cosmo Gatto

15 decembar 2022

Aka je još jedna zdrava igra sa životinjama. U ovoj toploj priči igrate kao crvena panda koja želi da pronađe dio mira u svijetu, uprkos silama zla koje pokušavaju da poremete njihove planove. U Aki ćete se boriti da se opustite, uz korisne aktivnosti uključujući zanatstvo, poljoprivredu i traženje koje često prekidaju demoni Akine prošlosti.  

Unutrašnji mir je teško pronaći, ali ako prođete kroz dovoljno zadataka i otkrijete pravo značenje sreće, na kraju ćete se naći na zdravom putu. Usput ćete sresti mnogo slatkih stvorenja, uključujući džinovsku kapibaru, i otključati nove, šarenije regione.

 

 

Sports Story

sports story nintendo indie world
Slika: Sidebar Games

decembar 2022
 

Sports Story je dugo očekivani nastavak australijskog hita, Golf Story, i stiže ekskluzivno za Nintendo Switch u decembru 2022.

U ovoj fazi, igra nije baš zastarjela, iako je njeno lansiranje nedavno potvrđeno u Nintendo Direct-u. Nakon nekoliko godina u razvoju, konačno je spreman da ostavi svoj trag među decembarskim izdanjima igara. Dok se Golf Story fokusirao samo na golf, ovaj veliki nastavak proširuje igranje uvodeći razne sportove. Moći ćete da učestvujete u fudbalskim utakmicama, ribolovačkim turnirima, odbojci i još mnogo toga, pri čemu svaki sport služi kao kulisa za veliku avanturu. A kada se ne bavite sportom, puzaćete kroz tamnice, ispunjavati epske misije i u tom procesu učiti više o sebi.

 

Da li igrači traže blago u potrazi za zmajevima ili nešto napetije poput Callisto protokola ostaje da vidimo ali je evidentno da će decembar 2022. imati ponešto za svakoga.

Slični članci

28.
Mar.
2024.
Vijesti/Najnovije
Igra će se odigravati u regionu Kalos i sigurno ima mnogo poznatih prijatelja, pa evo svih do sada potvrđenih.
26.
Mar.
2024.
Vijesti/Najnovije
Ne može se reći da smo imali jaku zimu i da smo željni lijepog vremena i sunca, ali ako želite da zaigrate neku igru koja će vas ubaciti u proljećni vajb. ov...
26.
Mar.
2024.
Vijesti/Najnovije
Nakon Assassin's Creed Mirage i Assassin's Creed Nexus igrači su nestrpljii i željni vesti o budućim igrama