Vijesti/Najnovije
11.01.2023.

Bigmode Games je najavio svoju prvu igru

YouTuber Dunkey i njegova žena Leah su osnivači kompanije

Pretpostavljamo da ste nedavno saznali par informacija o kompaniji Bigmode Games. Ukoliko nijeste, evo par informacija.

Bigmode Games su osnovali Youtuber Dankey i njegova supruga Leah kao način da podrže i poguraju programere indie igara. Videogamedunkey, takođe poznat kao Jason Yevgeniy Gastrow, jedan je od najpoznatijih gejming jutjubera danas. Ono što ga izdvaja od mnogih njegovih savremenika je njegova posvećenost pokrivanju velikog broja igara u rasponu od velikih AAA naslova do indi izdanja kao što je hvaljeni indi hit iz 2015, Undertale. Otkako je u septembru 2022. najavio osnivanje indie kompanije za izdavanje igara Bigmode Games, fanovi i kritičari su se radovali onome što će kompanija prvo objaviti.

Prvu igru koju će objaviti Bigmode Games najavio je suosnivač kompanije Dunkey.

Gledaoci Dunkey-vog kanala imali su priliku da vide na čemu Bigmode Games radi na početku video snimka "Dunkey's Best of 2022." Video počinje sa najavom da će Bigmode objaviti igru Animal Well iz studija Shared Memory koji je osnovao programer Billy Basso koji je ranije radio u NetherRealm Studios i Level Ex Inc. Igra je prvi put najavljena prošle godine, a čak je bila i istaknuta na Summer Game Fest-u igara 2022. Twiter nalog za Bigmode Games je takođe potvrdio da igra dolazi na PC i PS5.

 


 

Igra je opisana na web-sajtu Bigmode Game-a kao „pikselizovano čudo prikazano u zamršenim audio i vizuelnim detaljima," Animal Well je igra koju je Baso počeo sam da pravi u svoje slobodno vrijeme prije više od pet godina. Veteran industrije igara Dan Adelman udružio je snage sa Basom 2021. kako bi pomogao u poslovanju i marketingu. Adelman je ranije bio dio lansiranja XboxLive Arcade i takođe je pomogao da se Cave Story, Shovel Knight i druge indie igre postave na Nintendo konzole.

Indi igre doživljavaju ogroman uspjeh poslednjih godina djelimično zahvaljujući tome što su mnoge od njih bile ponuđene na platformama kao što su YouTube i Twitch. Neke indi igre su čak postale popularne godinama nakon objavljivanja i postale pravi primer za hitove spavače. Odličan primer za to je igra Among Us koja će biti jedna od najuspješnijih indi igara svih vremena i jedna je od najboljih društvenih igara danas. Dunkei nije bježao od prikazivanja indi na svom kanalu, a preko Bigmode-a, sada ima još bolji način da osvijetli indie igre koje bi inače mnogima mogle da se prođu ispod radara.  

Animal Well je trenutno u razvoju a očekuju se nove najave.

Slični članci

11.
Apr.
2024.
Vijesti/Najnovije
South Park - Snow Day! je igra koja nas vraća u djetinjstvo kada su sniježni dani bili sinonim za avanturu. U ovoj igri, fanovi serijala South Park imaju pri...
11.
Apr.
2024.
Vijesti/Najnovije
U posljednje vrijeme, popularnost kolekcionarskih figura postaje sve veća. To se desilo mahom zbog proboja otaku kulture po svijetu i samim prihvatanjem da k...
02.
Apr.
2024.
Vijesti/Najnovije
April nam donosi tenis, ali i još po neki interesantan naslov