Vijesti/Najnovije
19.01.2023.

Grand Theft Auto 6: Mali znakovi na putu

Fanovi misle da vide neke naznake

Grand Theft Auto 6 je naslov podlijježe ogromnoj količini diskusija i nagađanja. Rekordni uspjeh njegovog prethodnika je predvidljivo doveo do ogromnog nivoa pompe u vezi sa nastavkom. Sa mnogo konkretnih informacija o naslovu koji su konačno izašli u posljednjih nekoliko mjeseci, sa sigurnošću se može reći da je ovaj diskurs dostigao visoku temperaturu.  

Dok su nedavna i kontroverzna curenja informacija u vezi sa Grand Theft Auto 6 dala fanovima ogromne količine informacija u vezi sa naslovom, fanovi su tražili više zvaničnih nagovještaja i odobravanja koji su dolazili od samog Rockstara da bi zaključili detalje za igru. Rockstar je doduše bio tih u pogledu zvaničnog priznanja GTA 6, ali još uvijek postoji niz stvari koje su fanovi protumačili kao nagovještaje za toliko očekivano izdanje.

Mnogi navodni nagovještaji o Grand Theft Auto 6 potiču iz Rockstarovog najnovijeg, ali izrazito kontroverznog franšiznog projekta Grand Theft Auto: The Trilogy - The Definitive Edition. Jedan od najzanimljivijih nagovještaja u okviru ove remasterizovane trilogije može se naći u naslovnoj verziji San Andreasa, tačnije u restoranu The Probe Inn sa temom vanzemaljaca. U originalnoj verziji San Andreasa, unutrašnjost ove lokacije bila je bogato ukrašena slikama viđenih NLO-a, ali fanovi su brzo primjetili da je Rockstar promjenio ove slike u remasterisanoj verziji igre. U Definitive Edition, većina slika u okviru The Probe Inn sastoji se od lokacija koje su se pojavljivale u drugim Rockstar naslovima kao što su Red Dead Redemption 2 ili čak Grand Theft Auto 5, ali postoji jedna slika koja se ne može pratiti do prethodne Rockstar igre.

Slika o kojoj je reč jednostavno se sastoji od bijele kuće u stilu bungalova sa palmama, a mnogi fanovi vjeruju da je ovo jedna od prvih objavljenih slika GTA 6. Ova pretpostavka potiče od nepoznatog porijekla fotografije, kao i sličnosti kuća i okruženje na fotografiji sa Floridom, pri čemu je gotovo potvrđeno da će se GTA 6 odigrati u izmišljenoj verziji ovog područja SAD.

Možda nije iznenađujuće, Rockstar je nedavno objavio pune zvanične kredite za Grand Theft Auto 5, označavajući kraj skoro decenije dosljednog i uspješnog razvoja naslova nakon lansiranja. Iako su ovi krediti naravno dali Grand Theft Auto 5 lavovski dio pažnje, fanovi su dodatno zaključili informacije o njegovom nastavku iz najave. U okviru kredita, Rockstar je prenio kako je trebalo da zaustavi rad na GTA 5 kako bi "nadmašio očekivanja igrača" za Grand Theft Auto 6, pri čemu je kompanija iznenađujuće najavila zaustavljanje dodatnog sadržaja za Red Dead Online u sličnom vremenskom okviru.

Iako je ovo više otvoreno priznanje GTA 6, mnogi fanovi su smatrali da je citat nagovještaj obima i ambicija koje će naslov imati, pri čemu Rockstar mora u potpunosti da skrene pažnju sa drugih unosnih projekata da bi ostvario svoju viziju.

Rockstar je nedavno poslao čestitku za sreće praznike na svom zvaničnom Twitter nalogu, sa živopisnom pozadinom i puno zamršenih natpisa koje su fanovi željno pretraživali i analizirali. Obožavaoci oštrog vida su brzo istakli da jedan od stilizovanih helikoptera na prazničnoj poruci nije iz oblasti Los Santosa u GTA 5, već se zapravo vraća na starije okruženje. Tip helikoptera prikazan na slici zapravo pripada Policijskoj upravi Vice City, koja je naravno bila istoimena lokacija GTA: Vice City.

Zahvaljujući nedavno procurjeloj informaciji o GTA 6, sada je poznato da će Vice City ponovo biti primarno okruženje franšize, a mnogi fanovi vjeruju da je uključivanje ovog konkretnog helikoptera u poruku direktno odobravanje od Rockstara u vezi sa postavkom predstojećeg nastavka.

Trenutno nema komentara

Slični članci

26.
Jan.
2023.
Vijesti/Najnovije
STRAY je difinitivno najbolja li nije jedina igra iz 2022. godine u kojoj smo mogli da igramo glavnu ulogu neke životinje
25.
Jan.
2023.
Vijesti/Najnovije
Ovo nije standardna igra već igra o kojoj ćete razmišljati čak i kada je ne igrate. I dodatni bonus, sve je prevedeno na naš jezik.
22.
Jan.
2023.
Vijesti/Najnovije
Mnogi su čuli za Babu Jagu, vješticu iz slovenskog folklora za koju se kaže da živi u šumi u kući koja stoji na pilećim nogama i koja je ili ...
22.
Jan.
2023.
Vijesti/Najnovije
Hades je jedna od najomiljenijih indie igara posljednjih godina, a čini se da će je Hades 2 prevazići.
22.
Jan.
2023.
Vijesti/Najnovije
Zvanični Youtube kanal brazilskog CS:GO igrača FalleN-a je danas hakovan i trenutno emituje sadržaj kriptovaluta u pokušaju da prevari svoje...
21.
Jan.
2023.
Vijesti/Najnovije
Prati modne trendove i ubija zombije.
21.
Jan.
2023.
Vijesti/Najnovije
Diablo 4 za razliku od Diablo 3 ima mogućnost preskakanja story mod-a, ali da li nešto treba uraditi samo zbog toga što postoji opcija?
21.
Jan.
2023.
Vijesti/Najnovije
Misty Lee i Philip Kovats su još jednom oživjeli ova bića, ali sada u seriji.
19.
Jan.
2023.
Vijesti/Najnovije
PlayStation je rješio da povede priču u ovoj godini sa novom ponudom naslova.  
19.
Jan.
2023.
Vijesti/Najnovije
Konačno dobra adaptacija anime/mange u igri koja nudi nesto nešto više.