Vijesti/Najnovije
21.01.2023.

Diablo 4 i opcija koja zbunjuje igrače

Story mode - Preskočiti ili ne

Diablo 4 je naslov na koji mnogi reaguju i željno ga očekuju.

Predstojeće izdanje Diablo 4 ima mnogo fanova koji su uzbuđeni zbog povratka voljene akcione RPG franšize. Ali... Jedan aspekt igre koji već dijeli igrače je priča. To je zato što kada je Diablo 3 lansiran, ARPG u početku nijedobro radio jer je imao samo režim priče koji bi odvraćao ljude od kasnijih akcija u ime progresivne težine. Na kraju, Diablo 3 je objavio svoj Adventure Mode, omogućavajući igračima da preskoče igranje priče i pređu pravo na čudovište koje ubija za plijen sa dodatnim proceduralnim elementima sandbox-a. Sada, Diablo 4 sledi njegov primjer, a neki igrači mogu odlučiti da u potpunosti preskoče priču. Nasuprot tome, drugi mogu smatrati da je priča ključni deo Diablo iskustva.

Kao i kod većine stvari, postoje i prednosti i mane za igrače koji riješe da preskoče priču o Diablo 4. Preskakanje njegove priče omogućava igračima da uskoče pravo u akciju i dođu do srži igre: ubijanja čudovišta, pljačkanja blaga i podizanja nivoa. Preskakanje priče takođe omogućava igračima da igraju igru više puta bez potrebe da svaki put prolaze kroz iste scene i dijaloge. Za igrače koji su već igrali prethodne igre u seriji, postoji i mogućnost da ih najnovija Diablo priča ne zanima.

Prednost je i to što preskakanje priče takođe može uštedeti vrijeme. Neki igrači možda nemaju strpljenja ili želje da sjede satima i bave se dijalogom i setovima i radije bi to vrijeme proveli istražujući mnoge nivoe igre i boreći se sa raznim neprijateljima.

Preskakanje kroz priču takođe ima prednost jer omogućava igračima da ranije iskuse završnicu Diablo 4. Za one koji traže izazov, endgame obično predstavlja vrstu poteškoća za igrače da testiraju svoje verzije, a čak i posljednjem poglavlju režima priče nedostaje ova vrsta angažovanja.

Preskakanje priče znači propuštanje znanja i izgradnje sveta na vrhu stvarnog zapleta iza režima priče u Diablo 4, što bi moglo biti prilično zabavno. Diablo serija je poznata po svom bogatom i detaljnom svijetu, a priča je važan način da igrači saznaju više o istoriji i likovima igre. Pored toga, priča takođe može da pruži kontekst za radnje igrača u cijeloj priči, pa čak i u završnici, čineći da se Diablo 4 osjeća više imerzivno i smislenije od lokacije do lokacije.

Još jedan nedostatak je što preskakanje priče može dovesti do manje zadovoljavajućeg ukupnog iskustva. Priča može pomoći u stvaranju emocionalne veze između igrača i igre, čineći da se pobjeda nad konačnim boss-om osjeća vrijednijom. Bez priče, igra može više da liči na bezumnu hack-and-slash igru.

Preskakanje priče može takođe dovesti do toga da propustite razvoj karaktera i emocionalno ulaganje koji se mogu naći u priči. Likovi u Diablo 4 takođe mogu imati jedinstvene lukove priče i lični rast, što bi moglo učiniti Diablo 4 zanimljivijim i privlačnijim za likove koji se ponavljaju koji se mogu pojaviti van priče.

Da li ćete preskočiti priču u Diablo 4 je lična odluka koja zavisi od prioriteta i preferencija igrača.

Ignorisanje priče može uštedjeti vrijeme i omogućiti igračima da odmah uskoče u akciju, ali to takođe znači i propuštanje znanja o karakteru Diablo 4, izgradnje svijeta i emocionalnog ulaganja koje priča može da pruži. Na kraju, igrači će morati sami da izvagaju prednosti i nedostatke i odluče šta im je važnije: priča ili akcija.

Šta ćete Vi izabrati?

Slični članci

28.
Mar.
2024.
Vijesti/Najnovije
Igra će se odigravati u regionu Kalos i sigurno ima mnogo poznatih prijatelja, pa evo svih do sada potvrđenih.
26.
Mar.
2024.
Vijesti/Najnovije
Ne može se reći da smo imali jaku zimu i da smo željni lijepog vremena i sunca, ali ako želite da zaigrate neku igru koja će vas ubaciti u proljećni vajb. ov...
26.
Mar.
2024.
Vijesti/Najnovije
Nakon Assassin's Creed Mirage i Assassin's Creed Nexus igrači su nestrpljii i željni vesti o budućim igrama