Vijesti/Najnovije
22.01.2023.

HADES 2

Više informacija tokom ove godine

Mnoge igre razočaraju, ali, povremeno se pojavi neka nezavisna igra i nekako uspije da utiče na industriju igara tako snažno da zauvijek mjenja oblik žanra. Možemo reći da je Hades to uradio još 2020. godine.

Roguelike žanr i uz neke od najintuitivnijih i najzadovoljavajućih mehanika do tada, Hades je postao zlatni standard za roguelike igru. To je standard koji će njegov predstojeći nastavak, Hades 2, teško moći ali će pokušati da ispuni. Najavljen tokom dodjele nagrada Game Awards 2022 prije samo mjesec dana, Hades 2 preuzima fenomenalne temelje koje je postavio Hades i proširuje ih na neke napredne načine. Ovog puta, igrači preuzimaju kontrolu nad još jednom grčkom mitologijom u obliku Melinoe, koja ima zadatak da spriječi da Titan Chronos pobjegne iz zatvora i napravi haos na Olimpu.

Iako je tek najavljena, fanovi bi trebalo da vide više iz Hades 2 ove 2023.

Sa samo jednim trejlerom koji je do sada objavljen, fanovi Hades 2 trenutno nemaju previše toga da vide, ali trejler otkriva neke ključne detalje. Igrači će kontrolisati Melinoe, ćerku Persepfone i Zeusa. Melinoe je izgleda provela svoj život trenirajući pod Hecatom, boginjom veštičarenja i nekromantike. Melinoe konačno uspjeva da sve ove godine treninga primjeni u praksi kada Chronos, Titanov otac Zeus i predak većine grčkog panteona, bježi iz svojih večnih okova u podzemnom svetu. Sada je na Melinoeu da pobjedi Chrona, a možda i neke od njegove braće Titana, prije nego što on uništi planinu Olimp i započne rat protiv njenih bogova.

Na osnovu trejlera, čini se da će Hades 2 prilično blisko pratiti stope svog prethodnika kada je u pitanju igranje. Koristi se ista izometrijska perspektiva, brzina borbe je otprilike ista, a igrač će ponovo imati pristup čitavom nizu sposobnosti, od kojih je većina verovatno zasnovana na magiji zahvaljujući Hecate. Hades 2 takođe treba da uvede novu grupu grčkih bogova i boginja, uključujući Nemesis, boginju odmazde, boga sunca Apolona i misterioznu Doru, kojoj je dato zvanje "Bezvoljna senk." Listless Shade. Slično kao u prvoj igri, ovi likovi će pomoći Melinoe na njenom putovanju tako što će je prožimati svojim moćima.

Iako je Hades 2 najavljen tek prije mjesec dana, Supergiant Games je već potvrdio da će fanovi čuti više o igrici 2023. Slično kao i njegov prethodnik, Hades 2 će prvo biti objavljen kao early access. Očigledno, Supergiant vjeruje da je ovaj early access bio od vitalnog značaja za stvaranje tako visokog kvaliteta originalne igre, a programer želi da osigura da nastavak ispuni velika očekivanja. Tokom early access perioda, igrači će biti podstaknuti da podjele svoja mišljenja sa programerom kako bi on mogao da primjeni te promjene prije nego što Hades 2 dobije redovno izdanje.

Upravo nakon najave igre, Supergiant je precizirao da će fanovi čuti više o periodu ranog pristupa za Hades 2 u nekom trenutku 2023. Sada, to ne znači da će Hades 2 ući u rani pristup u 2023, ali nadamo se da to znači da će do kraja godine fanovi imati barem potvrđen datum kada će moći da igraju dugo očekivani nastavak. 

Trenutno nema komentara

Slični članci

26.
Jan.
2023.
Vijesti/Najnovije
STRAY je difinitivno najbolja li nije jedina igra iz 2022. godine u kojoj smo mogli da igramo glavnu ulogu neke životinje
25.
Jan.
2023.
Vijesti/Najnovije
Ovo nije standardna igra već igra o kojoj ćete razmišljati čak i kada je ne igrate. I dodatni bonus, sve je prevedeno na naš jezik.
22.
Jan.
2023.
Vijesti/Najnovije
Mnogi su čuli za Babu Jagu, vješticu iz slovenskog folklora za koju se kaže da živi u šumi u kući koja stoji na pilećim nogama i koja je ili ...
22.
Jan.
2023.
Vijesti/Najnovije
Zvanični Youtube kanal brazilskog CS:GO igrača FalleN-a je danas hakovan i trenutno emituje sadržaj kriptovaluta u pokušaju da prevari svoje...
21.
Jan.
2023.
Vijesti/Najnovije
Prati modne trendove i ubija zombije.
21.
Jan.
2023.
Vijesti/Najnovije
Diablo 4 za razliku od Diablo 3 ima mogućnost preskakanja story mod-a, ali da li nešto treba uraditi samo zbog toga što postoji opcija?
21.
Jan.
2023.
Vijesti/Najnovije
Misty Lee i Philip Kovats su još jednom oživjeli ova bića, ali sada u seriji.
19.
Jan.
2023.
Vijesti/Najnovije
PlayStation je rješio da povede priču u ovoj godini sa novom ponudom naslova.  
19.
Jan.
2023.
Vijesti/Najnovije
Konačno dobra adaptacija anime/mange u igri koja nudi nesto nešto više.
19.
Jan.
2023.
Vijesti/Najnovije
Grand Theft Auto 6 je definitivno jedna od igara o kojima se najviše priča u svijetu gejminga, a neki fanovi vjeruju da su vidjeli hintove i tizere od...