Vijesti/Najnovije
22.01.2023.

HADES 2

Više informacija tokom ove godine

Mnoge igre razočaraju, ali, povremeno se pojavi neka nezavisna igra i nekako uspije da utiče na industriju igara tako snažno da zauvijek mjenja oblik žanra. Možemo reći da je Hades to uradio još 2020. godine.

Roguelike žanr i uz neke od najintuitivnijih i najzadovoljavajućih mehanika do tada, Hades je postao zlatni standard za roguelike igru. To je standard koji će njegov predstojeći nastavak, Hades 2, teško moći ali će pokušati da ispuni. Najavljen tokom dodjele nagrada Game Awards 2022 prije samo mjesec dana, Hades 2 preuzima fenomenalne temelje koje je postavio Hades i proširuje ih na neke napredne načine. Ovog puta, igrači preuzimaju kontrolu nad još jednom grčkom mitologijom u obliku Melinoe, koja ima zadatak da spriječi da Titan Chronos pobjegne iz zatvora i napravi haos na Olimpu.

Iako je tek najavljena, fanovi bi trebalo da vide više iz Hades 2 ove 2023.

Sa samo jednim trejlerom koji je do sada objavljen, fanovi Hades 2 trenutno nemaju previše toga da vide, ali trejler otkriva neke ključne detalje. Igrači će kontrolisati Melinoe, ćerku Persepfone i Zeusa. Melinoe je izgleda provela svoj život trenirajući pod Hecatom, boginjom veštičarenja i nekromantike. Melinoe konačno uspjeva da sve ove godine treninga primjeni u praksi kada Chronos, Titanov otac Zeus i predak većine grčkog panteona, bježi iz svojih večnih okova u podzemnom svetu. Sada je na Melinoeu da pobjedi Chrona, a možda i neke od njegove braće Titana, prije nego što on uništi planinu Olimp i započne rat protiv njenih bogova.

Na osnovu trejlera, čini se da će Hades 2 prilično blisko pratiti stope svog prethodnika kada je u pitanju igranje. Koristi se ista izometrijska perspektiva, brzina borbe je otprilike ista, a igrač će ponovo imati pristup čitavom nizu sposobnosti, od kojih je većina verovatno zasnovana na magiji zahvaljujući Hecate. Hades 2 takođe treba da uvede novu grupu grčkih bogova i boginja, uključujući Nemesis, boginju odmazde, boga sunca Apolona i misterioznu Doru, kojoj je dato zvanje "Bezvoljna senk." Listless Shade. Slično kao u prvoj igri, ovi likovi će pomoći Melinoe na njenom putovanju tako što će je prožimati svojim moćima.

Iako je Hades 2 najavljen tek prije mjesec dana, Supergiant Games je već potvrdio da će fanovi čuti više o igrici 2023. Slično kao i njegov prethodnik, Hades 2 će prvo biti objavljen kao early access. Očigledno, Supergiant vjeruje da je ovaj early access bio od vitalnog značaja za stvaranje tako visokog kvaliteta originalne igre, a programer želi da osigura da nastavak ispuni velika očekivanja. Tokom early access perioda, igrači će biti podstaknuti da podjele svoja mišljenja sa programerom kako bi on mogao da primjeni te promjene prije nego što Hades 2 dobije redovno izdanje.

Upravo nakon najave igre, Supergiant je precizirao da će fanovi čuti više o periodu ranog pristupa za Hades 2 u nekom trenutku 2023. Sada, to ne znači da će Hades 2 ući u rani pristup u 2023, ali nadamo se da to znači da će do kraja godine fanovi imati barem potvrđen datum kada će moći da igraju dugo očekivani nastavak. 

Slični članci

11.
Apr.
2024.
Vijesti/Najnovije
South Park - Snow Day! je igra koja nas vraća u djetinjstvo kada su sniježni dani bili sinonim za avanturu. U ovoj igri, fanovi serijala South Park imaju pri...
11.
Apr.
2024.
Vijesti/Najnovije
U posljednje vrijeme, popularnost kolekcionarskih figura postaje sve veća. To se desilo mahom zbog proboja otaku kulture po svijetu i samim prihvatanjem da k...
02.
Apr.
2024.
Vijesti/Najnovije
April nam donosi tenis, ali i još po neki interesantan naslov