Vijesti/Najnovije
28.01.2023.

Among Us VR bilježi rekordnu prodaju

Uspavani hit opet osvaja igrače

Among Us je već doživio ogroman uspieh kao indie uspavani hit, a sada bilježi isti kao VR igra. Novi izvještaj programera otkriva da je verzija igre virtuelne realnosti, Among Us VR, dostigla ogromnu prekretnicu u prodaji samo nekoliko mjeseci nakon objavljivanja.

Among Us je prvobitno lansiran još 2018. godine, ali nije zaista postao popularan  sve do 2020. godine, kada je popularnost skočila iznenada i neočekivano. Streameri su pomogli da se podigne svijest o naslovu, a oni koji su ostali zaglavljeni kod kuće zbog pandemije na kraju su uživali u tome kao u načinu da ostanu povezani sa onima od kojih su fizički odvojeni. Novostečena popularnost naslova bila je dovoljna da programeri odustanu od Among Us 2 i umjesto toga da odluče da dalje podržavaju postojeći naslov.

Among Us VR pokrenut je krajem 2022. godine, a sada, samo 10 nedelja kasnije, programer je objavio ažuriranje o tome kako sve  funkcioniše. Prema tvitu sa zvaničnog naloga igre, naslov je prodat u preko milion primjeraka uprkos kratkom vremenu na tržištu. Pored toga, igra je imala preko 4 miliona sesija igranja od igrača iz 122 zemlje.

Čini se da je adaptacija igre na virtuelnu stvarnost zadovoljila igrače, a pošto programer obećava ažuriranje naslova tokom godine, vjerovatno je da će ti brojevi nastaviti da rastu.

Among Us VR će vjerovatno uspjeti, ne samo zbog ekstremne popularnosti originalne igre, već i zbog porasta broja slušalica za virtuelnu stvarnost među prosječnim igračima. Meta Quest 1 i 2 su pomogli da se podstakne ovaj nalet, pružajući pristupačan metod uživanja u virtuelnoj stvarnosti bez potrebe da budete povezani sa moćnim računarom. Valve Index je takođe doživio veliki uspjeh, a Sony PS VR2 bi trebalo da bude lansiran u bliskoj budućnosti. Virtuelna stvarnost može biti veoma zabavna, ali je veća vjerovatnoća da će igre poput ovih uspjeti među onima koji već posjeduju VR slušalice i znaju šta mogu da očekuju od medija.

Iako nijesu svi igrači zainteresovani za virtuelnu stvarnost, postoji mnogo toga što može da doprinese iskustvu igranja, posebno kada se radi o horor igrama kao što je Resident Evil Village ili igrama ispunjenim napetostima poput Among Us. Uljeze je dovoljno teško otkriti i izbjeći u originalnoj verziji Among Us, ali fizički pogled preko ramena čini stvari još uzbudljivijim.

Igrate li vi Among Us?

 

 

Slični članci

25.
Apr.
2024.
Vijesti/Najnovije
Dugo očekivani DLC Elden Ring, pod nazivom Shadow of the Erdtree je natjerao igrače da nestrpljivo odbrojavaju vrijeme do objaljivanja.
11.
Apr.
2024.
Vijesti/Najnovije
South Park - Snow Day! je igra koja nas vraća u djetinjstvo kada su sniježni dani bili sinonim za avanturu. U ovoj igri, fanovi serijala South Park imaju pri...
11.
Apr.
2024.
Vijesti/Najnovije
U posljednje vrijeme, popularnost kolekcionarskih figura postaje sve veća. To se desilo mahom zbog proboja otaku kulture po svijetu i samim prihvatanjem da k...