Vijesti/Najnovije
23.02.2023.

CMA potvrđuje da će Nintendo Switch Online biti dostupan i za druge uređaje

Nova konzola ili...?

Ako znamo koliko je rano u tekućoj generaciji igranja Nintendo Switch lansiran, često se čini u posljednje vrijeme da zaostaje iza drugih konzola. Zbog toga se često pretpostavlja da će Nintendo odustati od Switch-a mnogo prije nego što se Sony i Microsoft odmaknu od PS5 i Xbox Series X, možda čak i u narednih nekoliko godina. Sada su organi uprave za takmišenja i tržište u Velikoj Britaniji možda slučajno objavili neke nove informacije koje bude pažnju.

Kao dio svoje istrage o Microsoft-ovoj akviziciji Activision Blizzarda, CMA posmatra industriju kao cjelinu. Čineći to, pokrili su Nintendo udio na tržištu igara, ukratko pregledajući njegove Nintendo Switch Online ponude. Ovde piše da je NSO igranje u oblaku „dostupno samo na Nintendo Switch uređaju i redigovan]". Ovo sugeriše da je CMA obavješten o još jednom uređaju koji će podržavati Nintendo igranje u oblaku, a studio još uvijek nije spreman da to otkrije.  

Prvo, ovo bi moglo da ukaže na to da je Switch nasljednik napredniji nego što smo mislili, jer Nintendo mora CMA da otkrije svoje postojanje i buduću podršku za igranje u oblaku.

 

Međutim, to se ne mora nužno odnositi na sljedeći Switch. Takođe je moguće da se izjava odnosi na NSO igre u oblaku koje su dostupne na drugom uređaju, kao što je računar ili mobilni. Ovo bi bio veliki korak za Nintendo, čineći ogromnu biblioteku starijih naslova dostupnom široj publici. Logičan potez za dobrobit igrača.

Čini se da je Microsoft postigao veliki uspjeh u tome sa svojom uslugom pretplate na Game Pass, koja je dostupna na Xbox konzolama i PC-u. Dostupan je čak i za strimovanje na određenim pametnim televizorima, otvarajući uslugu onima koji ne žele da ulažu u skupu opremu za igre.  

Ostaje da se vidi da li nešto dolazi od ovoga. U međuvremenu, CMA će nastaviti da istražuje spajanje Microsofta i Activision Blizzarda.

Trenutno nema komentara

Slični članci

23.
Mar.
2023.
Vijesti/Najnovije
Ako željno čekate kooperativno iskustvo vještica, onda ćete čekati još neko vrijeme.
20.
Mar.
2023.
Vijesti/Najnovije
Developer Monomi Park je doveo odlična poboljšanja i mislimo da je ovo nastavak koji ni sami fanovi nijesu mogli da zamisle. A razvoj je praktično tek...
19.
Mar.
2023.
Vijesti/Najnovije
Obožavam životinje i ne volim kada ih muče i tjeraju da rade neke stvari u cilju snimanja filmova ili one najprostije zabave, ali moram da priznam da je ovaj...
19.
Mar.
2023.
Vijesti/Najnovije
Ukrajina je zvanično kontaktirala Sonz, Microsoft i Valve tražeći od njih da povuku Atomic Heart iz digitalnih prodaja širom svijeta.
14.
Mar.
2023.
Vijesti/Najnovije
Bailey i njena iznenađujuća kameja su bili nezaboravan trenutak za fanove i serije i igre
07.
Mar.
2023.
Vijesti/Najnovije
Warner Bros. Discovery i NetherRealm Studios su zvanično najavili da će 12. igra u legendarnom Mortal Kombat serijalu izaći 2023. godine!
07.
Mar.
2023.
Vijesti/Najnovije
Playstation 2, Xbox, Gamecube, Dreamcast, čine čuvenu 6. generaciju konzola koja nam je donijela mnogio hitova i eksperimentisanja. Igre poput Shenmue, Ninja...
18.
Feb.
2023.
Vijesti/Najnovije
Znamo već da datumi koje dobijamo kao D1 igara nisu mnogo pouzdani, ali ako bi se sve odigralo po planiranom, možda bi mogli da se nadamo interesantnoj godin...