Vijesti/Najnovije
07.03.2023.
Autor: Dzoni Kvid

Wanted: Dead recenzija

Shenmue, Ninja Gaiden i Dead or Alive 2 u jednom

Wanted: Dead priča se odvija u Hong Kongu, gde pratite jedinicu pod nazivom Zombie Squad. Policijski tim formiran od bivših vojnika koji iz raznih razloga služe zatvorsku kaznu. Vaš tim koji se sastoji od Stonea, Doc, Herzog i Cortez. Njih upoznajete preko dokumenata rasutih po nivoima, ali ne očekujte duboki lore vezan za glavne protagoniste.

 

Gameplay se sastoji od kombinacije pucanja u trećem licu i hack&slash igara nalik Ninja Gaiden serijalu. Zanimljiva kombinacija u kojoj možete da se borite na daljinu, a kada se protivnik približi prebacite se na borbu prsa u prsa.

Igra je veoma brza, a neprijatelji su uglavnom iskusni borci koji postaju samo iskusniji kroz nivoe. Svoje oružje možete da prilagodite vama, tako da imate veći damage ili brže punjenje. Ukoliko odlučite da igrate na daljinu (puškama ili pištoljem) često ćete tražiti municiju, koja nije neograničena, baš suprotno. Na sreću, uvijek imate svoju vjernu katanu. Po mom mišljenju, u tome je snaga ove igre. Wanted: Dead se ističe u bliskoj borbi i ovo je system borbe koji ćete najčešće koristiti. Ubijanjem neprijatelja dobijate XP koje možete koristiti za nove vještine, poteze, jaču odbranu ili više zdravstvenih poena, na primjer.

Činjenica da iza ove igre stoje kreatori Ninja Gaidena je primetna po nivou težine. Čak i na normalnoj težini, moraćete da se potrudite ako ne želite da budete brutalno poraženi. U početku neće biti loše jer se neprijatelji ovde uglavnom drže podalje. Ali kako igra napreduje, dodaje se sve više koji će pomahnitalo da se zalete na vas. Ovdje morate savladati blokiranje, koje je ključno za borbu.

Namerno ili slučajno mjesta na kojima se sastajemo sa neprijatenjima kao da nemaju širinu odnosno uglavnom Vam nedostaje prostora. Kažem namerno ili slučajno pošto je ovo ipak oda starijim igrama koja su imali ovaj problem mada u vrijeme nastajanja tih igara nismo bili svjesni toga.Tamo gdje detalji u nivoima zaostaju grafički, glavni protagonisti se ističu. Stoun i njeni saputnici su predivno detaljni i možete prebrojati pore na njihovim licima. Između nivoa možete da se odmorite u štabu policije (Stone, inače, voli da se tušira). I bićete počašćeni scenama koje često dovode do mini-igara. Dobićete lekciju istorije od Herzoga o porijeklu Ramena (japanska supa), a zatim ćete pojesti svoju supu u stilu ritam igara. Pored toga, na isti način možete da igrate karaoke verziju '99 luftballon', sa kojom možete pokazati svoje vještine.

I pored mana igra uspjeva da zaintrigira igrača i pruži mu dosta zabave. Prvenstveno zbog borbe i atmosfere koje podsjeća na klasike kao što su Njinja Gaiden. Takodje, iako nije souls igra po pitanju težine poprilično je blizu, tako da vas očekuje zadovoljstvo sa svakim predjenim nivoom ili pobjedite nekog boss-a.

Opet se vraćamo na to da je ovo igra koja će svi najviše svidjeti starijim gejmerima koji će osjetiti nostalgiju prema ovakvom dizajnu igara i likova u kojima smo uživali početkom 2000-ih.

Trenutno nema komentara

Slični članci

23.
Mar.
2023.
Vijesti/Najnovije
Ako željno čekate kooperativno iskustvo vještica, onda ćete čekati još neko vrijeme.
20.
Mar.
2023.
Vijesti/Najnovije
Developer Monomi Park je doveo odlična poboljšanja i mislimo da je ovo nastavak koji ni sami fanovi nijesu mogli da zamisle. A razvoj je praktično tek...
19.
Mar.
2023.
Vijesti/Najnovije
Obožavam životinje i ne volim kada ih muče i tjeraju da rade neke stvari u cilju snimanja filmova ili one najprostije zabave, ali moram da priznam da je ovaj...
19.
Mar.
2023.
Vijesti/Najnovije
Ukrajina je zvanično kontaktirala Sonz, Microsoft i Valve tražeći od njih da povuku Atomic Heart iz digitalnih prodaja širom svijeta.
14.
Mar.
2023.
Vijesti/Najnovije
Bailey i njena iznenađujuća kameja su bili nezaboravan trenutak za fanove i serije i igre
07.
Mar.
2023.
Vijesti/Najnovije
Warner Bros. Discovery i NetherRealm Studios su zvanično najavili da će 12. igra u legendarnom Mortal Kombat serijalu izaći 2023. godine!
23.
Feb.
2023.
Vijesti/Najnovije
CMA nagovještava da je sljedeća Nintendo konzola bliža nego što smo mislili ili da će Nintendo Switch Online uskoro biti dostupan za druge...
18.
Feb.
2023.
Vijesti/Najnovije
Znamo već da datumi koje dobijamo kao D1 igara nisu mnogo pouzdani, ali ako bi se sve odigralo po planiranom, možda bi mogli da se nadamo interesantnoj godin...