Vijesti/Najnovije
23.03.2023.

CD Projekt Red ponovo pokreće razvoj svoje Co-Op Witcher igre

Oni ne staju!

CD Projekt Red ima nekoliko Witcher igara u pripremi!

Tu je nastavak igre, rimejk prve igre i misteriozni Project Sirius. Početkom godine smo saznali da će ovaj posljednji sadržati klase likova, zajedničku radnju i nelinearnu priču, ali je neizvjesno koliko je to tačno, jer se, prema novom izveštaju, čini kao da je cijeli projekat u toku. ponovo pokrenut. Razvija ga The Molasses Flood koji možda poznajete iz Drake Hollow i The Flame in the Flood. Kupio ga je CD Projekt Red još 2021. godine i nije jasno koliko dugo radi na projektu Sirius. Međutim, zahvaljujući izvještaju CDRP-a znamo da je do kraja 2022. projekat prikupio troškove do "33,4 miliona PLN", što je dovelo do toga da CDPR uknjiži "naknadu za umanjenje vrijednosti". U suštini, ispravka vrijednosti je procjena gubitka dobiti u odnosu na portfolio kredita. CDPR je nastavio, "Pomenuta odluka je zasnovana na rezultatima procjene obima i komercijalnog potencijala originalnog koncepta projekta Sirius, i tekućeg rada na formulisanju novog okvira za ovaj projekat".

S obzirom na to da nijesmo vidjeli ništa od igre, a većina saznanja dolazi iz spiskova poslova koji su oglašeni. Neće biti ništa za upoređivanje dvije verzije, ali ovo znači da je projekat Sirius krenuo na dugačak put od lansiranja.

Ako željno čekate kooperativno iskustvo vještica, onda ćete čekati još neko vrijeme. U međuvremenu, CD Projekt Red razvija Cyberpunk 2077 DLC Phantom Liberty i sve gore pomenute Witcher igre. Međutim, The Witcher 4 je udaljen najmanje tri godine, a prvi rimejk Witcher-a tek nakon toga. U suštini, ispravka vrijednosti je procjena gubitka dobiti u odnosu na portfolio kredita.

 


 

Slični članci

25.
Apr.
2024.
Vijesti/Najnovije
Dugo očekivani DLC Elden Ring, pod nazivom Shadow of the Erdtree je natjerao igrače da nestrpljivo odbrojavaju vrijeme do objaljivanja.
11.
Apr.
2024.
Vijesti/Najnovije
South Park - Snow Day! je igra koja nas vraća u djetinjstvo kada su sniježni dani bili sinonim za avanturu. U ovoj igri, fanovi serijala South Park imaju pri...
11.
Apr.
2024.
Vijesti/Najnovije
U posljednje vrijeme, popularnost kolekcionarskih figura postaje sve veća. To se desilo mahom zbog proboja otaku kulture po svijetu i samim prihvatanjem da k...