Vijesti/Najnovije
21.06.2023.

EA Games mijenja ime

Rekonstrukcija firme!

Electronic Arts je najavio veliko restrukturiranje kojim je preimenovao svoju dugogodišnju diviziju EA Games u EA Entertainment, pored uvođenja nekoliko drugih promjena u svoj korporativni sastav.

Ovaj razvoj događaja poklapa se sa nedavno objavljenom odlukom izdavača da odloži Immortals of Aveum.  

Osnovan 1982. godine od strane jednog od prvih 50 zaposlenih u kompaniji Apple, čoveka po imenu Trip Hawkins, Electronic Arts je 1999. osnovao brend EA Games kao sveobuhvatni naziv svog izdavačkog odjeljenja. Ovo ga čini drugom najstarijom internom etiketom kompanije posle EA Sports, koja je počela 1991. Ta konkretna divizija je upravo prošla kroz pomalo turbulentan period od 12 meseci kada je EA Sports izgubio FIFA licencu i izdao loše ocijenjen Madden NFL 23.

Izvršni direktor EA Andrew Wilson otkrio je da je kompanija pretrpela veliku rekonstrukciju organizovanjem svih svojih studija u EA Sports i EA Entertainment, ranije EA Games. Veteran industrije označio je ovaj potez kao evoluciju EA koja će omogućiti njenim brojnim odeljenjima da preuzmu kreativnije vlasništvo i finansijsku odgovornost nad svojim projektima, a sve u cilju poboljšanja efikasnosti. Restrukturiranje bi stoga trebalo da podstakne izglede za rast kompanije i obezbijedi "dugoročnu vrijednost" i za zaposlene i za igrače, zaključio je Wilson.

Laura Miele, Glavni operativni direktor je imenovana za šefa EA Entertainment, dok će izvršni potpredsednik Cam Weber nastaviti da vodi EA Sports u proširenoj ulozi nakon što je rekonstrukcija dovela do toga da se on pojavi kao predsjednik divizije. Jedan od njegovih prvih velikih izazova biće da izgradi novi brend fudbalskih igara koji bi trebalo da zamijeni EA FIFA franšizu.

U međuvremenu, Miele će nastojati da poveća vrijednost  EA Entertainment, čije samo ime implicira da konglomerat ima sve veće ambicije izvan industrije video igara. Ovo je nedavno podvučeno otkrićem da EA radi na sistemu za automatsko uparivanje popularnih strimera sa sponzorima.

U najavi o reorganizaciji nisu pomenute posebne promjene u ukupnoj strategiji sadržaja kompanije. S obzirom da je EA još prošle godine naglašavala važnost igara za jednog igrača, ovo korporativno restrukturiranje vjerovatno neće spriječiti njenu spremnost da finansira projekte kao što su Star Wars Jedi: Survivor i rimejk Dead Space.  

Napomenuto je da ovaj potez takođe neće uticati na individualno vođstvo studija u mnogim podružnicama EA kao što su BioWare, Codemasters, Motive i Respawn Entertainment.

Akcije EA su pale za 1,75 poena uoči današnje objave. Hoće li nakon ove informacije skočiti, provjerićemo!

Slični članci

25.
Apr.
2024.
Vijesti/Najnovije
Dugo očekivani DLC Elden Ring, pod nazivom Shadow of the Erdtree je natjerao igrače da nestrpljivo odbrojavaju vrijeme do objaljivanja.
11.
Apr.
2024.
Vijesti/Najnovije
South Park - Snow Day! je igra koja nas vraća u djetinjstvo kada su sniježni dani bili sinonim za avanturu. U ovoj igri, fanovi serijala South Park imaju pri...
11.
Apr.
2024.
Vijesti/Najnovije
U posljednje vrijeme, popularnost kolekcionarskih figura postaje sve veća. To se desilo mahom zbog proboja otaku kulture po svijetu i samim prihvatanjem da k...