Vijesti/Najnovije
03.07.2023.

Red Dead Redemption remaster

Ocjene u Koreji kao naznaka novosti

Korejske vlasti su ocijenile Red Dead Redemption, Rockstar Games igru, originalni kaubojski ep, i to 15. juna 2023!

Svi znamo koliko je igra stara pa sve ovo čudi. U slučaju da se pitate, originalni Red Dead Redemption na PS3 je imao korejsko izdanje 2010. godine pa nije riječ o nikakvom kašnjenju.Lista, otkrivena i brzo podijeljena onlajn, podstakla je spekulacije da je remaster igre na putu. To je razlog za blagi entuzijazam, s obzirom da originalni Red Dead Redemption nikada nije objavljen na PC portu.  Mada, jedno ali našu sreću kvari!

Imamo ovaj detalj: To je ocjena za konzolu, izvještava Gematsu, kao što su slova "NV" u svojoj klasifikaciji rejtinga ukazuje. PC igre imaju "NP" klasifikaciju. Ovo ne isključuje postojanje PC verzije.

Korejski odbor za rejting bio je izvor curenja u prošlosti, kao što je slučaj sa God of War: Ragnarok i Marvel's Midnight Suns. Posljednji put se remaster Red Dead Redemption spominjao jula 2022. godine, kada je insajder Rockstar-a objavio da su planovi za remaster RDR-a i Grand Theft Auto 4 skicirani i razmatrani. To je bilo prije katastrofalnog prijema remastera Grand Theft Auto: The Trilogy, koji je bio neslavno pun bagova. To loše lansiranje je navodno dovelo do toga da je Take2 odlučio da ne nastavi sa daljim remasterima, iako je remaster Trilogije bio dovoljno finansijski uspješan da se njihov izvršni direktor javno pohvali time.

Zaljubljenici u Red Dead Redemption 2 i Grand Theft Auto 5 koji vole i PC su očigledno uzbuđeni zbog ideje da više novosti iz njihovih omiljenih serijala dođe na platformu po izboru, posebno sa potencijalom za modifikovanje. 

Nada umire posljednja, zar ne?

 

Slični članci

25.
Apr.
2024.
Vijesti/Najnovije
Dugo očekivani DLC Elden Ring, pod nazivom Shadow of the Erdtree je natjerao igrače da nestrpljivo odbrojavaju vrijeme do objaljivanja.
11.
Apr.
2024.
Vijesti/Najnovije
South Park - Snow Day! je igra koja nas vraća u djetinjstvo kada su sniježni dani bili sinonim za avanturu. U ovoj igri, fanovi serijala South Park imaju pri...
11.
Apr.
2024.
Vijesti/Najnovije
U posljednje vrijeme, popularnost kolekcionarskih figura postaje sve veća. To se desilo mahom zbog proboja otaku kulture po svijetu i samim prihvatanjem da k...