Vijesti/Najnovije
07.07.2023.

FINAL FANTASY 16

KAKO PREĆI BOLTS FROM THE BLU

Između glavnih tačaka priče u Final Fantasy 16, obično postoji manja potraga za glavni scenario u kojoj Klajv i ostali smišljaju svoj sljedeći korak u Skloništu. Dok se Klajv vraća u Sklonište nakon što je pobijedio Huga, ova sljedeća potraga za glavni scenario je duža od uobičajenog povratka u Sklonište.  

Iako nema mnogo novih stvari za igrače Final Fantasy 16 koje treba da urade u zadatku "Bolts of the Blue" koja je deo glavnog scenarija, to im daje kratak predah od svih akcija jer je scena postavljena tako da bude bitna za budući razvoj priče. Evo šta igrači mogu da očekuju kada počnu sa "Bolts from the Blue".

Kada se ove scene završe, igrači će biti slobodni da ponovo istraže skrovište.

Hugo je bio težak boss, tako da bi igrači možda željeli da odvoje ovo vrijeme da popune zalihe potrošnog materijala koji su korišćeni. Postoji novi Notorious Mark za igrače koji takođe mogu da love ako traže opcioni izazov.

Nakon što igrači pobijede Huga, oni takođe dobijaju novi set sposobnosti za upotrebu i u borbi. Sposobnosti Titana  Titan abilities su moćne, pa će igrači možda željeti da razmotre nadogradnju/otključavanje sa bilo kojim poenima sposobnosti koje mogu imati. Jedna važna stvar koju igrači treba da znaju je da mogu imati samo tri Eikona kanalisana u bilo kom trenutku. Ovo se može promeniti na Gear &  Eikons tab u meniju.

Kada budete spremni, pronađite Otta i razgovarajte s njim. Ovo pokreće scenu u kojoj se igrači upoznaju sa likom po imenu Midadol Telamon, skraćeno Mid.

Ona moli Klajva za uslugu i brzo odlazi. Nakon scene, idite u skladište i razgovarajte sa njom. Mid želi da izgradi radionicu, ali joj je potrebna pomoć od Klajva. Započnite ovaj zadatak razgovorom sa Haronom Charon. Posle toga, idite lijevo i razgovarajte sa Blackthorne-om. Kada to uradite, koristite lift da se spustite do pristaništa i razgovarajte sa Bardolph-om. On je previše zauzet da bi pomogao Mid, ali kao opciju predlaže stolara u Martha's Rest.

Sa novim ciljem, brzo krenite do Martha's Rest. Ako igrači slučajno rade na sporednoj misiji „Kulinarsko hodočašće“ "A Culinary Pilgrimage", ovo je dobra prilika da se napreduje, a da se priča unaprijedi jer igrači ionako moraju da budu u toj oblasti. Kada budete spremni da nastavite priču, razgovarajte sa Martom. Stolar, Bernard, je u ruševinama Kreside  Cressida. Ovo je sjeveroistočno od Martha's Rest u Greensheaves.

Usput, igrači FF 16 će ​​naići na Chronolith pod nazivom  Ruka Hiperiona The Hand of Hyperion. Još uvijek ništa ne radi, ali zabilježite njegovu lokaciju za kasnije. Pratite crvenu tačku da biste pronašli Bernarda kako stoji u blizini mosta. Potrebna mu je pomoć da raščišćava ruševine starog doma svoje porodice. Očistite nekoliko grupa neprijatelja uključujući zmaja. Poslije kratke scene, vratite se u skrovište i razgovarajte sa Mid.

Kada je zahtijev Mid završen, idite u ambulantu da provjerite Džil Jill. Nakon kratke scene, razgovarajte sa Gavom na Shelves. Nakon što se odigra scena, razgovarajte sa Vivijan Vivian da biste napredovali u priči i primili vijest o neočekivanom gostu. Idite ponovo do pristaništa da razgovarate sa Bajronom Byron da pokrenete još jednu scenu. Nakon scene, razgovarajte sa Otom Otto, a zatim ponovo razgovarajte sa Bajronom da otvorite mapu svijeta. Kada igrači otputuju u pustinju Velkroj Velkroy Desert, započeće sjledeći glavni scenario.

 

Izvor slika Internet

Slični članci

25.
Apr.
2024.
Vijesti/Najnovije
Dugo očekivani DLC Elden Ring, pod nazivom Shadow of the Erdtree je natjerao igrače da nestrpljivo odbrojavaju vrijeme do objaljivanja.
11.
Apr.
2024.
Vijesti/Najnovije
South Park - Snow Day! je igra koja nas vraća u djetinjstvo kada su sniježni dani bili sinonim za avanturu. U ovoj igri, fanovi serijala South Park imaju pri...
11.
Apr.
2024.
Vijesti/Najnovije
U posljednje vrijeme, popularnost kolekcionarskih figura postaje sve veća. To se desilo mahom zbog proboja otaku kulture po svijetu i samim prihvatanjem da k...