Vijesti/Najnovije
07.07.2023.

Šta nam je potrebno u Hogwarts Legacy?

Novine nikada nisu višak!

Avalanche Software je uradio iznenađujuće dobar posao sa Hogwarts Legacy. Sa otvorenim svijetom punim nostalgije, prelijepim vizuelnim prikazima, tečnom i teškom borbom, i obiljem pratećeg sadržaja za uživanje, Hogwarts Legacy s pravom zaslužuje pohvale kritike, ali je daleko od toga da je savršena igra.

Iako je Hogwarts Legacy bio prepun sadržaja, mnogo toga nije bilo baš ono što su se fanovi nadali da će iskusiti u prvoj potpuno otvorenoj RPG igrici o Hariju Poteru. Neki obožavaoci su željeli cjelokupno školsko iskustvo Hogwartsa, od početka do kraja, i iako im je Hogwarts Legacy dao nekoliko časova i kultnih taktova kao što je kupovina štapića po prvi put, ostalo je još nekoliko važnih trenutaka izostavljenih i jedna karakteristika koja je nedostajala. 

Životinje u Room of Requirement!

Nakon dolaska u Školu vještičarenja i čarobnjaštva  School of Witchcraft and Wizardry i pohađanja nekoliko časova, Hogwarts Legacy daje igračima zadatak koji otključava kultnu Sobu zahtjeva, oblast zamka Hogwarts za koju se kaže da se pojavljuje onima kojima je potrebna. Sposobna je da promeni svoj izgled kako bi odgovarao svim tim potrebama. Za glavnog protagonistu Hogwarts Legacy, Soba zahtijeva postaje laboratorija za napitke, staklenik i vivarijum, pri čemu svaki dolazi sa mnoštvom različitih opcija prilagođavanja.

Nakon što završe početnu misiju Room of Requirement, igrači će imati pristup za tri nove čarolije. Ove čarolije omogućavaju igraču da ubaci nove objekte u Room of Requirement kao što su laboratorijske stanice, saksije za biljke i gomilu kozmetičkih predmeta kao što su slike, zidni ukrasi, tepisi... Igrači će otključati više kozmetičkog namještaja za Room of Requirement ispunjavanjem sporednih zadataka i istraživanjem otvorenog svijeta Hogwarts Legacy.

U razgovoru sa Deek-om, kućnim vilenjakom kome je profesor Weasley dodijelio da se brine o prostoriji u odsustvu igrača, igrači mogu da promijene ukupnu estetiku sobe zahtjeva, zajedno sa promjenom vrsta osvjetljenja u prostoriji.

Dok će igrači provesti prvih nekoliko sati  praveći napitke u Room of Requirement, lokacija uskoro otkriva svoju pravu primarnu svrhu. Igračima je data mogućnost da spase i uhvate magična stvorenja od krivolovaca koji okružuju zamak Hogwarts!

Kada budu spašeni, igrači ih mogu vratiti u Room of Requirement, gdje mogu da budu smješteni u magičnim vivarijima u sobi. Igrači ovdje mogu pronaći još jedan niz opcija prilagođavanja, pri čemu se i praktični i kozmetički predmeti mogu postaviti u svaki vivarijum. Sve u svemu, Room of Requirement nudi mnoštvo opcija za prilagođavanje, ali uvijek postoji prostor za poboljšanje, iako je nešto već dobro.

Mislimo da bi odličan dodatak bio lični ljubimac za igrača!

Vitalna faza procesa studentskog života Hogwartsa, sve prve godine je da se podstiču da dovedu ličnog ljubimca u školu. S obzirom da protagonista Hogwarts Legacy ne dolazi do pete godine, igrač nikada ne može da izabere kućnog ljubimca za sebe. Bilo bi sjajno vidjeti uključivanje kućnog ljubimca u igru, sa igračima koji bi potencijalno mogli da ih vode u avanture van škole. Mogli bi da ih i vraćaju posle u sobu. Ovo je moglo da otvori dosta još novih stvari, od opreme za ljubimce, preko gadgeta pa i hrane. 

Verovatno bi sa ovim dobra igra postala još zanimljivija.

Šta mislite?

Slični članci

25.
Apr.
2024.
Vijesti/Najnovije
Dugo očekivani DLC Elden Ring, pod nazivom Shadow of the Erdtree je natjerao igrače da nestrpljivo odbrojavaju vrijeme do objaljivanja.
11.
Apr.
2024.
Vijesti/Najnovije
South Park - Snow Day! je igra koja nas vraća u djetinjstvo kada su sniježni dani bili sinonim za avanturu. U ovoj igri, fanovi serijala South Park imaju pri...
11.
Apr.
2024.
Vijesti/Najnovije
U posljednje vrijeme, popularnost kolekcionarskih figura postaje sve veća. To se desilo mahom zbog proboja otaku kulture po svijetu i samim prihvatanjem da k...