Vijesti/Najnovije
07.08.2023.

Razvija se StarCraft 3!:Razvija se StarCraft 3!

Navodno!

Dosta je igara čije samo spominjanje kod gejmera izaziva poštovanje, a StarCraft je svakako jedna od njih.

Sada smo dobili informaciju da je sljedeća igra u ovom hvaljenom serijalu na putu. Novinar, Jez Cordenu navodi da je StarCraft 3 trenutno u razvoju u Blizzard studijima.

Ova informacija je naravno osvanula na platformi sa trenutno najružnijim logom, Twitteru odnosno X mreži, gdje je postavljeno pitanje da li će Microsoft oživeti StarCraft, ako i kada se zatvori njegova kupovina Activision Blizzard-a. Corden je odgovorio da to neće biti potrebno.

"Microsoft neće morati da oživi StarCraft", odtvitovao je je Corden.

Na konkretno pitanje da li je to StarCraft 3 i da li Corden zna nešto o tome, a on je odgovorio jednostavnim odgovorom DA!

Podsjećamo Vas da je StarCraft II bio posljednja igra u serijalu, originalno izdata pre 13 godina. Imala je nekoliko ekspanzija, a posljednju smo videli 2016. godine. Blizzard se od tada nije oglašava!

Iskreno, bilo je i krajnje vrijeme da se nešto novo desi sa ovom igrom!

Jedva čekamo sljedeće informacije.

Slični članci

25.
Apr.
2024.
Vijesti/Najnovije
Dugo očekivani DLC Elden Ring, pod nazivom Shadow of the Erdtree je natjerao igrače da nestrpljivo odbrojavaju vrijeme do objaljivanja.
11.
Apr.
2024.
Vijesti/Najnovije
South Park - Snow Day! je igra koja nas vraća u djetinjstvo kada su sniježni dani bili sinonim za avanturu. U ovoj igri, fanovi serijala South Park imaju pri...
11.
Apr.
2024.
Vijesti/Najnovije
U posljednje vrijeme, popularnost kolekcionarskih figura postaje sve veća. To se desilo mahom zbog proboja otaku kulture po svijetu i samim prihvatanjem da k...