Vijesti/Najnovije
14.09.2023.

Starfield je pogurao prodaju Xbox Series X|S za 76%

U UK naravno, ne kod nas

Izdavanje igre Starfield i nove Xbox Series S konzole od 1 TB pomoglo je da se poveća prodaja Xbox Series X|S u Velikoj Britaniji i to se vodi kao najbolja nedjelja u 2023.

U nedjelji koja se završila 2.  septembra prodaja Xbox Series X|S je skočila za 76 procenata u Velikoj Britaniji, što je bilo dovoljno da ovo bude najveća nedjelja za Xbox Series X|S, kaže šef igara GfK Dorian Bloch koji je razgovarao sa GamesIndustry.  Nedjelja koja se završava 9. septembra trenutno je druga najbolja nedjelja za Xbox Series X|S u UK 2023.

Premium izdanje Starfield i nova Xbox serija S od 1TB postali su dostupni 1. septembra, dok je zvanično lansiranje Starfield bilo 6. septembra. Nova 1TB Xbox serija S činila je 24 posto svih Xbox konzola prodatih do kraja nedjelje 2. septembra i 20 procenata za nedjelju koja se završava 9. septembra. Standardna Xbox serija X je zabeležila skok od 46 procenata za nedjelju koja se završava 2. septembra.  

"Trenutno je ovo najbolja nedjelja ove godine za seriju X," rekao je Bloch. "I sljedeća nedjelja je četvrta najbolja za X. Između je prva i šesta nedelja, što je bila početna godina."

 

 

Slični članci

25.
Apr.
2024.
Vijesti/Najnovije
Dugo očekivani DLC Elden Ring, pod nazivom Shadow of the Erdtree je natjerao igrače da nestrpljivo odbrojavaju vrijeme do objaljivanja.
11.
Apr.
2024.
Vijesti/Najnovije
South Park - Snow Day! je igra koja nas vraća u djetinjstvo kada su sniježni dani bili sinonim za avanturu. U ovoj igri, fanovi serijala South Park imaju pri...
11.
Apr.
2024.
Vijesti/Najnovije
U posljednje vrijeme, popularnost kolekcionarskih figura postaje sve veća. To se desilo mahom zbog proboja otaku kulture po svijetu i samim prihvatanjem da k...