Vijesti/Najnovije
18.09.2023.

STRAY dobija svoje filmsko izdanje

Još jedna inspiracija iz svijeta gejminga za širu populaciju

Video igre su oduvijek bile pune mašte i interesantnih priča i junaka. Zbog toga filmska i TV industrija sve više nalaze inspiraciju u igrama. Nekada su to glavni junaci, a nekada cijele priče. Prisjetimo se samo The Last of US i uspjeha koji je serija postigla. Činjenica je da stvaraoci video igara nekako imaju više mašte, ili možda ulažu više napora u svoje djelo.

STRAY je igra koja je neočekivano osvojila srca igrača širom svijeta i ponovo postavila trend domaćih životinja kao junaka igrice. 

Annapurna Animation, sada već poznat indie studio, radi na animiranom filmu zasnovanom na video igrici Stray.  "Ovo je igra koja govori o tome šta nas čini ljudima, a u njoj nema ljudi," rekao je Robert Baird, koji vodi Annapurna Animation sa Andrew Millstein-om. „To je drugarska komedija o mački i robotu, i tu je tako urnebesna dinamika.  

Dakle, ovome je svojstvena komedija, ali u ovom filmu nema nijednog ljudskog bića. Mislim da je to jedan od razloga zašto je igra bila nevjerovatno popularna, to što gledate na svijet iz ugla jedne preslatke mačke."

Kako su oni to izveli, a kako ćemo mi to izvesti u filmu i da li ćemo uspjeti? Hoćemo, iako se ponekad čini nemogućim, ali znamo da je to suština igre i ključ za pričanje priče."  Dodao je da Strey ima "neku vrstu "hopepunk"; vibracija.

Obožavam taj termin, hopepank. Mislim da će ovo biti prvi i najveći hopepank film koji je ikada snimljen.

Stray je objavljen za PlayStation 5, PlayStation 4 i PC u julu 2022. i za Xbox Series X|S i Xbox One u avgustu 2023.

Slični članci

05.
Jun.
2024.
Vijesti/Najnovije
Krajem maja, konkretno 30. maja, grupa GIFT će sa simfonijskim pop-rock orkestrom „Strings ’n’ roses“ (koji čine istaknuti muzičari B...
05.
Jun.
2024.
Vijesti/Najnovije
Take Two je upravo potvrdio da će GTA 6 izaći na jesen sledeće 2025. godine!
04.
Jun.
2024.
Vijesti/Najnovije
Nekada najavljen pod radnim imenom Assassin’s Creed Red, sada znamo da je naslov igre Assassin’s Creed Shadows.