Vijesti/Najnovije
03.10.2023.

Far Cry 7 donosi promjene

Vrijeme kao najveći neprijatelj

Prema ekskluzivnom izvještaju Insider Gaming, "Far Cry 7 " je interno poznat u Ubisoft-u kao "Project Blackbird," i prilično je daleko u razvoju.

Izvori tvrde da priča prati lika, čiju porodicu je nasilno kidnapovala grupa poznata kao Sinovi istine Sons of Truth. Lik igrača mora da se upusti u misiju spasavanja svakog od članova svoje porodice u bilo kom redosledu, koji najbolje odgovara iskustvu igrača. Igrači mogu da ispituju članove Sinova istine da bi dobili odgovore u svojoj potrazi. Igra je završena kada protagonista pobjedi grupu zavjerenika, ali neće svaki član porodice ostati živ. Ako je jedan od omiljenih protagonista ubijen, to može dramatično okrenuti stvari tokom ostatka kampanje.

Možda najviše iznenađuje od svega to što se igra mora završiti u kratkom vremenskom periodu.

Trenutni tajmer u igri iznosi 72 sata, ili 24 sata u realnom vremenu, ali tajmer se može pauzirati kada igrač uđe u jedno od svojih sigurnih kuća, rekli su izvori.“ Ovo je detalj koji je podjelio fanove serijala.

Neki igrači su već uzbuđeni zbog jezivog opisa priče u Far Cry 7, napominjući da se čini da to odražava neke od tema Far Cry 5 i kult njegovog posljednjeg vremena. Međutim, dobar broj igrača je fokusiran na pominjanje vremenskog ograničenja. Na kraju krajeva, posljednjih nekoliko Far Cry naslova su karakterisali njihovi ogromni otvoreni svijetovi i sposobnost istraživanja novih oblasti. Misije u ovim igrama imaju tendenciju da ohrabre igrače da izaberu sopstveni pristup. Kada prestignu neprijateljsku bazu, igrači obično mogu ili da idu sporo i podmuklo, ili da ulete sa vatrenim oružjem.

Za neke fanove koji svoja mišljenja iznose na društvenim medijima, predloženo vremensko ograničenje izgleda da je u direktnoj suprotnosti sa standardnim postavkama. Brojni igrači su rekli na X ,bivši Tviter, da će preskočiti ovaj unos u franšizi ako postoji vremensko ograničenje, a neki tvrde da je sloboda istraživanja glavna prednost Far Cry serije.

Sa druge strane stvari, neki igrači su uzbuđeni zbog promjene formule, ali nisu sigurni u izvršenje. 24 sata izgleda malo previše opraštajuće i kratko. Međutim, još uvujek ne odustaju svi od nade da će igra biti kompletno ono što igrači žele. Novinari  misle da je curenje došlo od Ubisofta kako bi procjenili  reakcije igrača na mehaniku vremenskog ograničenja.

Igra je, kako se pretpostavlja planirana za izdavanje 2025. godine i vjerovatno će Ubisoft neke stvari promjeniti. Poznajući ih, likovanja i tizeri će nam tek stizati.

Slični članci

25.
Apr.
2024.
Vijesti/Najnovije
Dugo očekivani DLC Elden Ring, pod nazivom Shadow of the Erdtree je natjerao igrače da nestrpljivo odbrojavaju vrijeme do objaljivanja.
11.
Apr.
2024.
Vijesti/Najnovije
South Park - Snow Day! je igra koja nas vraća u djetinjstvo kada su sniježni dani bili sinonim za avanturu. U ovoj igri, fanovi serijala South Park imaju pri...
11.
Apr.
2024.
Vijesti/Najnovije
U posljednje vrijeme, popularnost kolekcionarskih figura postaje sve veća. To se desilo mahom zbog proboja otaku kulture po svijetu i samim prihvatanjem da k...