Vijesti/Najnovije
09.10.2023.

Cyberpunk 2077 ponovo postiže rekorde

Preko 25 miliona prodatih primeraka, Phantom Liberty3 miliona za nedelju dana

Ukoliko Vam je intro teksta zazvučao pomalo čudno, imajte u vidu da je svaka igra koja se pravi, cijeli marketing koji je prati i sve ono što se dešava od momenta kada igra osvane na policama, borba za kupca.

Postoje firme koje prave igre samo da bi ih napravile, one koje obećaju mnogo a ne daju ni osnovne, oni koji konstantno izbacuju dobar kvalitet a i oni kao CDPR koji ne odustaju dok ne isporuče obećano. Možeze ih kuditi, voljeti ili ne, ali im morate skinuti kapu na posvećenosti.

I ta posvećenost donosi rezultat!

CD projekt je prije par dana objavio da je Cyberpunk 2077  premašio 25 miliona prodatih kopija.

Izvršni direktor Adam Kiciński najavio je novi rekord tokom prezentacije za investitore. Iste one investitore zbog koji je igra i izdata u stanju u kojem je bila, i isti oni koji su kompaniju tužili nakon izlaska igre.

Adam je naveo i da je nevjerovatni  Witcher 3 postigao je sličan nivo za 4,5 godine, dok je u slučaju Cyberpunk igre bilo potrebno malo više od dvije godine od njegovog izlaska, što znači da se prodaje mnogo brže nego što je bio slučaj sa pomenutim Witcher-om.

Ukoliko se ne sjećate, Cyberpunk 2077 je bio igra koja je zabilježila i nevjerovatnih osam miliona kopija prodatih  samo preko pre-ordera, prema navodima kompanije CD Projekt Red.

U isto vrijeme kada je Kiciński govorio o rekordu, glavni finansijski direktor Piotr Nielubowicz  je izjavio da je prva i jedina ekspanzija igre, Phantom Liberty, prodata u tri miliona kopija između svog izlaska 26. septembra i 3. oktobra. “Prodaja za prvu nedelju do 3. oktobra bila je tri miliona kopija”, rekao je on. “Procjenili smo koliko igrača sada ima glavnu igru na PC-u ili novim konzolama,  sve platforme koje vam omogućavaju da je igrate, a to je 20 miliona!

Za još bolje pojašnjenje, to je 20 miliona igrača koji ili imaju glavnu igru ili su ažurirali verziju za stariju generaciju na verziju za novu generaciju. Dakle, 15% svih igrača u roku od jedne nedjelje kupilo je ekspanziju.

Mislimo da ni sam CDPR nije sanjao da će ostvariti ovakve brojke!

Prodaja se nastavlja, a šuška se da se uskoro očekuju još neka iznenađenja vezana za ovu igru!

Slični članci

25.
Apr.
2024.
Vijesti/Najnovije
Dugo očekivani DLC Elden Ring, pod nazivom Shadow of the Erdtree je natjerao igrače da nestrpljivo odbrojavaju vrijeme do objaljivanja.
11.
Apr.
2024.
Vijesti/Najnovije
South Park - Snow Day! je igra koja nas vraća u djetinjstvo kada su sniježni dani bili sinonim za avanturu. U ovoj igri, fanovi serijala South Park imaju pri...
11.
Apr.
2024.
Vijesti/Najnovije
U posljednje vrijeme, popularnost kolekcionarskih figura postaje sve veća. To se desilo mahom zbog proboja otaku kulture po svijetu i samim prihvatanjem da k...