Vijesti/Najnovije
30.11.2023.

7 decembar će biti veliki dan za gejming

Znate li zbog čega?

Teško da će se uskoro ponoviti godina kao što je ova 2023. u svijetu video igara!

Završiće kao jedna od, ako ne i najboljih godina za izdjavanje video igara. Naravno, ove godine nijesu sve bile samo dobre vijesti za industriju video igara. Veliki broj programera i kompanija je odlučio da otpusti stotine radnika u posljednjih nekoliko meseci. To sve daje jedan gorak ton priči jer šta bi se tek desilo da godina nije bila uspješna? 

Gejming je igra, pa će vjerovatno neki od njih uspjeti da stanu na noge i vrate se u posao. U ovo vrijeme prošle godine izgledalo je kao da su igrači već imali prilično dobru ideju o tome šta mogu da očekuju od industrije igara koja ide u 2023, sa mnogim igrama koje su dobile grube datume izlaska u 2023. Vjerovatno zbog bezbrojnih odlaganja zbog pandemije, to trenutno stavlja igrače u čudnu poziciju, sa samo nekolicinom velikih igara koje imaju konkretan datum izlaska 2024. Ali to će se možda promjeniti!

7. decembar donosi nagrade The Game Awards. To je noć koja je jedna od najvećih za cijelu industriju igara. To je noć kada saznajemo šta nam donosi sljedeća godina!

Kao i uvijek, prva dva mjeseca imaju najviše najava. U januaru izlazi Alone in the DarkTekken 8Prince of Persia: The Lost CrownLike a Dragon: Infinite Wealth.  Zatim februar ima malo više izdanja, od  Suicide Squad: Kill the Justice League, Helldivers 2Homeworld 3, and Final Fantasy 7: Rebirth, do nekoliko drugih velikih naslova.

Poslije toga, ostatak 2024. godine trenutno uzasno prazno, praktično nijedna igra najavljena za mart pa nadalje. Ali... ukoliko se podsjetite našeg teksta sa igrama koje očekujemo, sjetićete se da je baš dosta onih koje čekaju na konkretne datume izlaska.

Tokom pandemije, i nakon pandemije, The Game Awards je postao nezaobilazan događaj, onaj koji željno čekamo cijele godine. Kažu da je velik kao E3 i Summer Game Fest. Ali, ono što The Game Awards razlikuje od ostalih je to što to nije samo mjesto za otkrivanje velikih igara, već i događaj koji slavi celu industriju igara. Tu su programeri, i to oni koji prave najbolje naslove u tekućoj godini, glumci, novinari.

Ovaj događaj je primjetno bolji svake godine. Sjetimo se samo da je to nekada bila emisija smišljena da zaradi pare od reklama, olako nabacanih tako da su svima smetale. Voditelj i organizator Geoff Keighley je uspio da sve pretvori u istinsko slavlje gejming industrije, i to nikada ranije nije bilo tako očigledno kao prošle godine. Prošlogodišnje nagrade Game Awards su ponudile i neka velika otkrića, uključujući prvi pogled na igru Star Wars Jedi: Survivor, Hades 2, debi Armored Core 6, najava Death Stranding 2 i datume izlaska za Diablo 4, Street Fighter 6 i druge.

Ove godine je tu dodatni razlog zbog kojeg očekujemo mnogo a to je 10 godina ove manifestacije.

Očekujemo mnogo publishera, poznatih osoba iz sveta gejminga, poznate osobe koje su gejmeri ali i mnogo noviteta. Ono što se nekako nameće samo od sebe, kao must je pojava Rockstara sa GTA 6! Očekujemo God of War Ragnarok polu nastavak, a neće nas iznenaditi ako CDPR najave nešto novo.

Svakako ćemo iskomentarisati sve već 8. decembra!

Slični članci

25.
Apr.
2024.
Vijesti/Najnovije
Dugo očekivani DLC Elden Ring, pod nazivom Shadow of the Erdtree je natjerao igrače da nestrpljivo odbrojavaju vrijeme do objaljivanja.
11.
Apr.
2024.
Vijesti/Najnovije
South Park - Snow Day! je igra koja nas vraća u djetinjstvo kada su sniježni dani bili sinonim za avanturu. U ovoj igri, fanovi serijala South Park imaju pri...
11.
Apr.
2024.
Vijesti/Najnovije
U posljednje vrijeme, popularnost kolekcionarskih figura postaje sve veća. To se desilo mahom zbog proboja otaku kulture po svijetu i samim prihvatanjem da k...