Vijesti/Najnovije
03.12.2023.

EA bi u budućnosti mogao dozvoliti igračima da daju glas svojim likovima

Voiceover svom omiljenom liku

Vremena se definitivno mjenjaju i sve se unapređuje, pa i video igre!

Novi patenti stalno traže svoj put do proizvodnje, a velike kompanije se utrkuju u tome ko će prvi izbaciti neki novitet. Electronic Arts je patentirao tehnologiju koja bi mogla omogućiti igračima da izraze svoje likove u igri. Patent je najnoviji na listi koji se predaju u naporima EA da uvede inovacije u industriju igara. Gejmingu nisu nepoznate inovativne tehnologije koje pomažu da se unaprijedi, a EA je mnoge od njih patentirao u posljednjih nekoliko godina.

Ovaj izdavač je podnio patent koji omogućava igračima da mjenjaju muziku u pozadini kako bi odražavali svoje emocije u aprilu 2023. Takođe je patentirao sistem koji programerima omogućava generisanje realističnijih modela i animacija i pruža igračima nove načine da kontrolišu svoje likove u igrici 2022. odnosno 2021. godine.

Čini se da izdavač namjerava da održi trend živim svojim najnovijim patentom. Electronic Arts patent može da promjeni način na koji igrači rukuju valutom u onlajn igrama. Može da promjeni način na koji igrači pristupaju valuti u onlajn igrama omogućavajući opcije valute za više igara za svoje franšize. Izvještaj kompanije VeryAli Gaming ukazuje da je EA patentirala tehnologiju koja navodno omogućava igračima da pokrenu svoje likove u igri da komuniciraju koristeći svoje glasove. Prema patentu, tehnologija koju je EA patentirao koristiće modul sintisajzera, pretvarač glasa i vokoder za repliciranje glasova igrača i neka njihovi likovi u igri kažu šta igrači žele koristeći sopstvene glasove.

Tehnologija efektivno pretvara igrače u glasovnog glumca njihovih likova, što može dovesti do različitih rezultata.

Sve počinje kada igrač unese ono što želi da njegov lik kaže u modul sintisajzera. VeryAli Gaming tvrdi da ulazni podaci mogu biti tekstualni, omogućavajući igračima da unesu ono što žele da njihov lik u igri kaže. Zatim modul proizvodi izvorne akustične karakteristike koje služe kao glas ili stil koji igrač želi. Modul sintisajzera će poslati akustične karakteristike u glasovni pretvarač, koji ih zatim spaja sa ciljnim zvučnikom igrača koji je ugrađen da bi ponovio glas igrača za lik u igri.

Već je mnogo komentara ovog patenta. Ima onih koji se ne raduju što će čuti svoj glas kroz usta omiljenog lika u igrici i kažu da bi za glas koristili glas slavne ličnosti koja im se sviđa, a ne svoj tj. njihov karakter. Naravno, onda bi došlo do pitanja autorskih prava a znamo da je iovako dosta polemika oko AI korišćenja poznatih glumaca i njihovih glasova. 

EA patent bi mogao dovesti do rezultata koji bi mogli parirati najboljoj ili najgoroj glasovnoj glumi do sada u industriji video igara. Zamislite sebe kao neko čudovište ili superheroja. Rezultati bi mogli biti sjajni ili loši da vam unište igru. Ipak, ovo je za sada samo patent pa ostaje da vidimo kako će to sve izgledati, ako se projekat realizuje do kraja.

Koga biste vi voleli da vidite i čujete sa vašim glasom?

Slični članci

25.
Apr.
2024.
Vijesti/Najnovije
Dugo očekivani DLC Elden Ring, pod nazivom Shadow of the Erdtree je natjerao igrače da nestrpljivo odbrojavaju vrijeme do objaljivanja.
11.
Apr.
2024.
Vijesti/Najnovije
South Park - Snow Day! je igra koja nas vraća u djetinjstvo kada su sniježni dani bili sinonim za avanturu. U ovoj igri, fanovi serijala South Park imaju pri...
11.
Apr.
2024.
Vijesti/Najnovije
U posljednje vrijeme, popularnost kolekcionarskih figura postaje sve veća. To se desilo mahom zbog proboja otaku kulture po svijetu i samim prihvatanjem da k...