Vijesti/Najnovije
08.12.2023.

Eminem i Lego u igri Fortnite

Dosta noviteta

UPDATE 04.12.2023

Big Bang prati zanimljiv period za ovu igru. Umjesto tradicionalne višemjesečne sezone, u novembru je Epic debitovao za Fornite OG, koji je ponovo posjetio ključne trenutke i lokacije iz prošlosti.

Pokazalo se da je to bio hit, pa je Epic novembru zabiljezio 100 miliona igrača,  što je novembar učinilo najvećim i najboljim mjesecom u istoriji igre. Pre BIG BANG, Epic je dao dobar uvid u ono što igrači mogu da očekuju u Poglavlju 5 kada je u pitanju kbattle royale, uključujući novo ostrvo zajedno sa vozom kojim se možete voziti.

Najnoviji virtuelni koncert u igri Fortnite bio je mnogo više od toga što se očekivalo!

Eminem jeste pregazio uništeni grad, ali je takođe pokazao brojna iskustva koja dolaze u igru u budućnosti.  Događaj Big Bang je trajao oko 10 minuta i vodio je igrače kroz različite prostore. U početku su svi bili okupljeni na ostrvu Fortnite OG da bi svjedočili ponovnom dešavanju nekih momenata iz prošlosti igre: lansirana raketa, srušeni meteor, a onda je sve bilo usisano u crnu rupu.  Odatle su igrači uvučeni u brojne portale, svaki sa različitom temom.

Prvo, bilo je ostrvo puno Lego likova koji su trčali okolo, borili se i gradili stvari.

Zatim je bila futuristička trka.

Konačno se pojavio Eminem, i dok je izvodio „Lose Yourself“, igrači su morali da udaraju note na muziku kao da sviraju Guitar Hero.

Kada je sve ovo bilo gotovo, pojavio se gigantski Eminem, i izveo „Godzzila“. Izvođenje je postavljeno na scenu razrušenog grada u plamenu, čak u jednom momentu reper izbacuje vatru u vazduh. Podsjećamo da je ovaj Eminemov virtuelni koncert je bio četvrti veliki muzički događaj u igrici, nakon što su to uradili  Marshmello, Travis Scott i Ariana Grande.

I zatim KRAJ!

S obzirom na nedavni pritisak kompanije Epic za proširenje Fortnite kreativnog moda, nije iznenađujuće što je događaj osmišljen tako da otkrije predstojeća iskustva koja dolaze u igru, a koja koja nijesu samo tradicionalni battle royale. Sada se čini se da je cilj da Fortnite bude više platforma nego igra, slična onome što su Minecraft ili Roblox. Dodatno je ovu ideju potvrdilo dešavanje poslije koncerta, Epic i Lego su zvanično objavili saradnju u igri pod nazivom Lego Fortnite za 7. decembar.

Druge dvije igre se zovu:

Rocket Racing, i nju je razvio tvorac Rocket lique Psyonix a biće biti lansirana 8. decembra.

Fortnite Festival, kojeg je razvio Rock Band studio Harmony, a lansiranje je zakazano za 9. decembar.

 

Ko je ostao razočaran?

Na žalost, nije sve išlo kako je bilo planirano. Hiljade ljudi se kako je i preporučeno logovalo 30 minuta prije događaja, samo da bi dobili informaciju da su u redu za čekanje od samo sat vremena! Dovoljno da se preskoči početak svega. Oni koji su ostali da čekaju, u momentu kada su trebali da se napokon pokrenu, bili su primorani da ponovo pokrenu igru i  suočili su se sa krajem reda na još jedno čekanje od bar dva sata.

Sasvim je opravdano pitanje zbog čega je Epic Games, ako su znali za kapacitet koji će im trebati i koliko je igra postala popularna, koliko će ovaj događaj biti očekivan.

Još uvijek radimo na oporavku od ogromne posjećenosti od prvog prikazivanja događaja, tvitovao je Fortnite u subotu sa svog verifikovanog naloga za ažuriranje usluga.

Na društvenim mrežama, mnogi fanovi su prijavljivali slične probleme, izražavajući nezadovoljstvo što nijesu mogli da gledaju sve u realnom vremenu. Kada se nešto završi, pomalo je tužno gledati reprizu, opšte je mišljenje.

 

Chapter 5 i ludi crossover

Zahvaljujući likovanju, Chapter 5, Season 1 Battle Pass koolaboracija uključuju nekoga kao što je  Peter Griffin iz Family Guy i Snake iz Metal Gear Solid

Lego i Fortnite

Uz sljedeće poglavlje Fortnite će predstaviti novo ostrvo,  ali takođe dodaje iskustvo igre sa temom Lego. Nakon događaja BIG BANG, koji je označio završetak Fortnite OG, programer Epic Games je otkrio novo iskustvo u igri pod nazivom Lego Fortnite. Opisuje se kao nova igra za pravljenje preživljavanja koja će biti dostupna u okviru Fortnite-a od 7. decembra.  

Lego Fortnite je prva najava iz prethodno otkrivenog partnerstva između dvije kompanije. U aprilu prošle godine, Epic i Lego su najavili da će zajedno raditi na izgradnji prostora u metaverzumu koji je zabavan, zabavan i napravljen za djecu i porodice. Nekoliko dana kasnije, Epic je najavio rundu finansiranja od 2 milijarde dolara koja je podijeljena između Sony i Kirkbija, investicione grupe kojom upravlja porodica Kirk Kristiansen, koja je osnovala Lego grupu.

 

Da li ste Vi uspeli da odgledate nastup Eminema?

Slični članci

25.
Apr.
2024.
Vijesti/Najnovije
Dugo očekivani DLC Elden Ring, pod nazivom Shadow of the Erdtree je natjerao igrače da nestrpljivo odbrojavaju vrijeme do objaljivanja.
11.
Apr.
2024.
Vijesti/Najnovije
South Park - Snow Day! je igra koja nas vraća u djetinjstvo kada su sniježni dani bili sinonim za avanturu. U ovoj igri, fanovi serijala South Park imaju pri...
11.
Apr.
2024.
Vijesti/Najnovije
U posljednje vrijeme, popularnost kolekcionarskih figura postaje sve veća. To se desilo mahom zbog proboja otaku kulture po svijetu i samim prihvatanjem da k...