Vijesti/Najnovije
09.01.2024.

Igre kojima se radujemo u 2024. godini

Sve se može promeniti u danu!

2023. će se teško ponoviti, ali kalendar za 2024. nastavlja da se formira. Čini se da trenutno ima manje potvrđenih datuma za velike naslove i igre u 2024. nego prethodnih godina. Ali... znamo da bi se to moglo promjeniti u jednom danu. Postoji nekoliko velikih igara koje bi mogle da budu objavljene 2024. godine, ali još uvijek nemaju potvrđen datum za izdavanje. Na primer, Hollow Knight: Silksong je jedna od očekivanijih igara koja bi mogla da bude objavljena 2024. godine, ali Team Cherry nije tačno potvrdio nijedan datum. GTA 6 je vjerovatno igra koja je najiščekivanija ikada, ali prema izvorima ona izlazi 2025. Ako imamo ovo na umu, ovo su neke najiščekivanije igre 2024.,po redoslijedu njihovih trenutno potvrđenih datuma izlaska, a to se takođe da promjeniti u danu.

 

Prince of Persia: The Lost Crown - 18. januar

Ubisoft započinje novu godinu sa prvim velikim izdanjem u januaru i to Prince of Persia: The Lost Crown. Vraćajući se korijenima franšize, Prince of Persia: The Lost Crown je platformska igra sa pomjeranjem sa strane, kompletna sa moćima vezanim za vrijeme, ali inovacija u njenom nasljeđu je njen dizajn Metroidvanije, njen potpuno novi lik Sargon i činjenica da ona imenuje titularnog kneza.

Što je više Ubisoft više prikazivao igru, to je ona više privlačila fanove i biće zanimljivo videti kako će izgledati kada se pojavi 18. januara.

Da li ste rezervisali svoj primjerak?

 

Tekken 8 - 26. januar

Sa Tekken 8 počinje nova godinu za borbene igre, nakon izdavanja Street Fighter 6 i Mortal Kombat 1 u 2023. Radnja igre se dešava šest mjeseci nakon Tekken 7, fokusirajući se na cilj Jin Kazame da ubije svog oca, Kazuia Mišima, i da okonča njihovu pogubnu lozu. Što se tiče igre, fanovi mogu da očekuju sve što vole kod Tekken igara, sa fokusom na agresivnu igru i novu "Heat" mehanikur za pokretanje. Spisak za lansiranje Tekken 8 sadrži 32 lika, a još 4 će biti objavljeno kao DLC.

Tekken 8 kompanije Bandai Namco će biti debitantska verzija franšize na PS5 i XboX Series X/S, a borbena igra je izgrađena u Unreal Engine 5

Provjerite preorder popuste za ovu igru!

 

Like a Dragon: Infinite Wealth - 26.januar

Fanovi ovog serijala su ove godine bili obradovani veoma emotivnom pričom Like a Dragon Gaiden: The Man Who Erased His Name ali se tu ne zaustavlja priča. U januaru će biti objavljen Like a Dragon: Infinite Wealth koji prati priču Ichibana Kasuge iz Yakuza: Like a Dragon.

Međutim, to je mnogo više od toga jer uvodi nove elemente priče, vodi igrače izvan Japana na lokaciju prve franšize na Havajima i vraća voljenog Kazuma Kiriua kao drugog protagonista koji se može igrati. Like a Dragon: Infinite Wealth zahtjeva malo domaćeg zadatka, sa Yakuza: Like a Dragon i Gaiden na minimumu koji je potreban za igranje, ali možda postoji ogromna nadoknada za ljubitelje franšize.

 

Suicide Squad: Kill the Justice League - 2. februar

Igra Suicide Squad: Kill The Justice League nije počela prošlu 2023. godinu baš dobro, sa kontroverzama koje su se pokrenule oko procurjelog battle pass i raznih drugih sadržaja, ali se na kraju tok promjenio. Igrači preuzimaju kontrolu nad Task Force X, uključujući King Shark, Harley Quinn, Deadshot i Boomerang dok pokušavaju da ubiju The Justice League. Suočavanje sa Supermenom u video igrici je ostvarenje sna, a igra izgleda kao da je na visini zadatka. Oblikuje se kao jedinstvena DC video igra, i biće zanimljivo videti da li će četiri zlikovca zaista postati heroji... ili barem nešto slično.

Suicide Squad: Kill the Justice League je akciono-avanturistička igra koju je razvio Rocksteady Studios smješten u Arkham univerzum. Smještena nekoliko mjeseci nakon Batman: Arkham Knight, igrači u igri mogu da izaberu jednog od četiri lika antiheroja dok pokušavaju da zaustave Brainiaca i trenutno Ligu pravde ispraih mozgova.

 

Persona 3 Reload - 2. februar

Svi ynamo da je Persona 5 najpopularniji naslov Atlus franšize, koji je zaista doveo seriju na globalni nivo popularnosti. Međutim, takođe naglašava starost starijih naslova, što dovodi do toga da fanovi traže od Atlusa da prepravi tj. usarši i redizajnira starije naslove. Atlus je odlučan da obezbjedi da Persona bude definitivna JRPG franšiza, a čini se da dio tog cilja dovodi starije naslove na novi nivo.

Persona 3 priča priču o protagonisti srednjoškolcu koji se vraća svojoj kući deceniju nakon što su njihovi roditelji poginuli u saobraćajnoj nesreći, koristeći Persone da porazi senke i otkrije Mračni čas kao deo SEES — specijalizovanog odeljenja za vannastavna pogubljenja. Kao rimejk, P3R verno prikazuje originalnu priču, sa velikim fokusom na grafička, UI i mehanička ažuriranja, zajedno sa ažuriranim dizajnom likova i još mnogo, mnogo više. Drugim rečima, P3R prihvata cijeli koncept rimejka kako bi obezbjedio da moderna publika može da uživa u seriji izvan P5.

Dakle, Persona 3 Reload je rimejk obožavane JRPG iz 2006. Uz ažurirane vizuelne efekte i poboljšanja kvaliteta života, Reload donosi Personu 3 sa stilom u moderno doba. Kombinujući društvene sim sekcije sa puzanjem po tamnicama, hvatanjem čudovišta i borbom na potezu, Persona 3 Reload pronalazi grupu srednjoškolaca koji istražuju Mračni čas, kratak period koji postoji između dana.

 

Final Fantasy 7 Rebirth - 29. februar

Drugi dio Square Enix FF7 rimejk projekta, Final Fantasy 7 Rebirth, ponovo se igra i zamišlja svijet Gaje nakon što je prva igra bila u potpunosti fokusirana na događaje Midgara. Ovaj rimejk tj. nastavak ponovo ponovo uzima više elemenata originalne igre, dodajući više dubine razvoju likova i prilagođavajući ukupnu naraciju.

FF7 Rebirth će imati više otvorenih okruženja od Midgara, dok će zadržati i malo poboljšati borbu prvog rimejka. I dalje je veliko pitanje šta se menja, šta zadržava i koliki deo priče pokriva Final Fantasy 7 Rebirth i bez sumnje su mnogi nestrpljii da nastave ovu avanturu.

 

Princess Peach: Showtime - 22. mart

Princess Peach: Showtime je prva igra sa princezom kao glavnim protagonistom od 2005. godine, što znači da zbog ovog naslova postoji dosta iščekivanja i nagađanja. Na isti način, ovaj naslov je zasnovan na pozorišnoj predstavi sličnoj Super Mario Bros. 3, održavajući dugotrajno uvjerenje da je cijela franšiza, u univerzumu, serija živih predstava. U njemu će igrači moći da preuzmu nekoliko transformacija kao princeza Peach, uključujući borbu mačevima, detektiva i Kung Fu borilačke vještine, dok se udružuju sa njenom drugaricom, Stelom kako bi zaustavile glavnog antagonistu po imenu Wicked Grape.

 

Dragon's Dogma 2 - 22. mart

Dugo očekivani nastavak akcionog RPG-a iz 2012., Capcoma Dragon's Dogma 2, prati Arisena, heroja čije srce krade moćni i masivni zmaj. Sa 4k svijetom većim od svog prethodnika, Dragon's Dogma 2 naglašava prilagođavanje i kontrolu igrača preko svog kreatora karaktera, sistema vokacija i pješaka koje kontroliše vještačka inteligencija.

Fanovi su mnogo godina željeli nastavak ili rimejk Dragon's Dogma, a 2024. je godina koja će Capcom konačno ispuniti ove želje obožavatelja. U izdanju koje izlazi 12 godina nakon originala, Dragon's Dogma 2 prikazuje Arisena dok su uhvaćeni u sukobu između dva kraljevstva, Vermunda i Batahl. Dragon's Dogma 2 vraća sistem Pawn, definišući svakog od njih i njihovog glavnog junaka kroz povratničke, hibridne i potpuno nove vokacije. Dragon's Dogma 2 takođe ima poluotvoreni svijet koji je četiri puta veći od prethodne igre, događaje koji se pojavljuju nalik GTA 5, razoriva okruženja, intenzivnu i raznoliku borbu i dinamičan ciklus dana i noći.

 

Black Myth: Wukong - 20. avgust

Black Myth: Wukong se pojavio na sceni na dodijeli nagrada The Game Awards 2023. kako bi objavio daleki datum izlaska 20. avgusta. Svima je u glai bio njegov trejler za igru još iz 2021. godine. Kako je Lies of P  dokazao da postoji privlačnost i potreba da popularne priče dobiju Soulslike adaptacije, pri čemu Neowviz i Round8 rade na DLC-u i nastavku mračnog bajkovitog soulslike svijeta, a Black Myth: Wukong programer Game Science radi upravo to sa Journey i to the West.

U ovoj igri igrači se bore sa Destined One, osobom nalik na majmuna po imenu Sun Wukong, dok se probijaju kroz ogromne, moćne neprijatelje u soulslike igri.

Ovo je akciona igra uloga inspirisana kineskim okruženjem, mitologijom i naracijom. Sadrži izazovnu igru poput Soulslike, transformacije likova i naraciju zasnovanu na romanu Putovanje na Zapad Journey to the West.

 

Avowed - čeka se datum

Ova igra nema potvrđen datum objavljivanja ali je na ovaj ili onaj način potvrđeno da će biti objavljene 2024. Avowed je predstojeći RPG Obsidian Entertainment-a, smješten u isti univerzum kao i njegove igre Pillars of Eternity. Igrači preuzimaju kontrolu nad izaslanikom imperije Aedir, koji istražuje Žive zemlje Living Lands i misterioznu kugu koja ih pustoši. Igrači će moći da koriste magiju, melee i vatreno oružje, dok grade karakter kroz dijalog i stabla vještina koji je potpuno jedinstven za njih.

Avowed je fantazija programera Obsidian na The Outer Worlds, i to je uzbudljivo i interesantno za mnoge fanove.

 

Hellblade 2 - čeka se datum

Dugo očekivani nastavak developera Ninja Theory, Senua's Saga: Hellblade 2, nastaviće Senuino putovanje, a priča se priča da će se priča odvijati na Islandu. Fiksni datum izdavanja tek treba da bude objavljen, ali će igra biti lansirana na PC-u, Xbox Series X/S i Game Pass-u.

Senua's Saga: Hellblade 2 se dugo očekuje s obzirom da je to bio jedan od prvih naslova najavljenih za Xbox Series X/S, a programer Ninja Theory je potvrdio da će izaći 2024. godine, i to prošlog ljeta. Malo se zna o priči, ali nastavlja priču o Senui i njenom putovanju, čineći to kroz intenzivnu hack-and-slash igru, kao i veoma detaljnu grafiku i dizajn zvuka.

 

Hades 2 - čeka se datum

Hades 2, tehnički gledano, neće biti u potpunosti objavljen 2024. godine, ali fanovi će moći da igraju Hades 2 kroz Early Access 2024. Hades 2 je veliki prekid tradicije za programera Supergiant Games jer, iako ima nekoliko IP adresa, ovo bi bio njegov prvi nastavak. Hades je jedna od najikoničnijih indie igara koje najviše podsjećaju na AAA na tržištu i to je bez sumnje podstaklo Supergiant Games da napravi nastavak. Međutim, to ga ne čini manje uzbudljivim.

U Hades 2, igrači preuzimaju kontrolu nad novom protagonistkinjom Melinoe, ćerkom Hada i Zagreusovom sestrom, koja izgleda da je pod nadzorom Hecate, boginje vještičarenja, nekromantije i raskršća. Prikladno, Melinoe će iskoristiti svoje mračne čarobnjačke moći da se bori protiv Titana vremena u onome što će sigurno biti prepuno uzbudljive igre.

 

GreedFall 2 - čeka se datum

Poznato je da je originalni  GreedFall izašao je 2019. i bio je praktično počasna BioWare titula. Pričajući jedinstvenu priču smještenu u svijet fantazije inspirisan 18. vijekom, GreedFall je uspio da stvori sopstveni RPG identitet, prilagođavajući mnogo toga što obožavaoci vole kod BioWare naslova kao što su Dragon Age i Mass Effect. GreedFall se fokusirao na priču o kolonijalizmu i njegovom uništavanju naroda, uključujući ugnjetavača, prikazujući kako protagonista De Sardet putuje sa starog svjetskog kontinenta Gacane u novi svijet Teer Fradee, boreći se sa stanovnicima i drugim kolonijalcima u tom procesu, i otkrivajući zašto se toliko ljudi iz Gacane razboljelo.  

Nemamo mnogo, osim jednog trejlera i datuma njegovog objavljivanja koji su prikazani za GreedFall 2: The Dying World, ali prelijepa simetrija u ovom prequel-u je da će igrači preuzeti ulogu domorodaca iz Teer Fradeea koji će biti odvedeni u Gacane.

 

Paper Mario: The Thousand-Year Door - čeka se datum

Paper Mario: The Thousand-Year Door se često spominje kao jedna od najboljih igara u svojoj podfranšizi, ali i kao i jedna od najboljih igara u sveobuhvatnoj franšizi. Međutim, zarobljenost na GameCube je osigurala da igranje ove igre danas može biti prilično skupo. Teško je opravdati nečuvene cene za game cube kod prodavaca polovnih proizvoda. Zbog toga su fanovi godinama željeli da Nintendo objavi Paper Mario: The Thousand-Year Door za Switch. Ta godina će sada je sigurno biti 2024.

Možda će fanovi, kao i vi, dobiti više informacija na Nintendo Direct u februaru a ova igra je jedna od najiščekivanijih u 2024.

 

Star Wars Outlaws - čeka se datum

Massive Entertainment-ov Star Wars Outlaws je igra u razvoju koju će objaviti Ubisoft. Prvi potpuni projekat otvorenog svijeta u naučnofantastičnoj franšizi, Outlaws prati Kay Vess i smješten je u Imperijalnu eru. Najavljena za PC i hardver devete generacije, očekuje se da će igra biti puštena u prodaju 2024.

Najavljena je kao prva igra Star Wars igra otvorenog svijeta, Star Wars Outlaws vidi stavlja igrače u u cipele Kay Vess i njenog divnog saputnika Nix. Dok je igra smještena između The Empire Strikes Back i Return of the Jedi, koji je već prilično naporan period za franšizu, fokusira se na nešto što mnogi trenutni naslovi nemaju: trulo podnožje Galaksije. Igrači će se bez sumnje boriti sa Galaktičkim carstvom, ali veliki fokus će biti na raznim kriminalnim organizacijama galaksija, kao što su na primjer Hutts.

Brzi bicikli, brodovi, složene odluke i još mnogo toga će zauzeti vrijeme igrača, dok pokušavaju da izvedu jednu od najvećih pljački ikada viđenih u The Outer Rim.

 

Koja je po Vama najbolja od navedenih igara i jedva čekate da je zaigrate?

Slični članci

25.
Apr.
2024.
Vijesti/Najnovije
Dugo očekivani DLC Elden Ring, pod nazivom Shadow of the Erdtree je natjerao igrače da nestrpljivo odbrojavaju vrijeme do objaljivanja.
11.
Apr.
2024.
Vijesti/Najnovije
South Park - Snow Day! je igra koja nas vraća u djetinjstvo kada su sniježni dani bili sinonim za avanturu. U ovoj igri, fanovi serijala South Park imaju pri...
11.
Apr.
2024.
Vijesti/Najnovije
U posljednje vrijeme, popularnost kolekcionarskih figura postaje sve veća. To se desilo mahom zbog proboja otaku kulture po svijetu i samim prihvatanjem da k...