Vijesti/Najnovije
25.01.2024.

Horor Miki Maus

U pripremi je nova igra koja je podjelila internet

Da li ste znali da su neki Disney likovi početkom godine postali "javno vlasništvo"?

A da li ste čuli za Infestation 88?

"Infestation 88", kooperativni naslov iz Nightmare Forge Games-a koji nudi igrače koji se šalju u mračne hodnike na udaljenim lokacijama kako bi istrijebili stvorenja koja su tamo divljala. Nedavno je na internet postavljen kratak trejler koji je brzo postao viralan pošto su igrači otkrili da neće morati dugo da čekaju na prvi korak u horor igri Miki Mausa.

Tizer prikazuje najezdu pacova i miševa koja je izmakla kontroli, a neki od njih su narasli do nevjerovatne veličine. Misteriozne gnjecave izrasline pojavile su se na zidovima  stare fabrike, koja takođe služi kao dom poznatom crno-belom stvorenju. Jedan od miševa u fabrici je dostigao ljudsku veličinu i preuzeo odjeću "Parobroda Willie" Steamboat Willie iteracija Mikija Mausa. Međutim, čini se da on ima vrlo malo zajedničkog sa voljenim animiranim likom osim njegovog osnovnog izgleda. Kada jedan od igrača obasja miša koji vreba oblakom otrova, miš reaguje prilično burno.

A burna je reakcija na ovo na internetu!

Prema Steam listi igre čitamo, "1988. godine, ono što se smatralo da je izbijanje štetočina preraslo u nešto mnogo zlokobnije ... vi i vaši prijatelji ste istrebljivači pozvani da liječite ove misteriozne manifestacije ." Na sajtu se takođe navodi: „Ova igra je inspirisana djelima koja su sada u javnom vlasništvu," što implicira da Miki nije jedini poznati entitet sa kojim će igrači morati da se suoče.  Čini se da jedan snimak ekrana na Steam stranici potvrđuje ovo, a lik igrača je okrenut prema zvijeri nalik Mothmanu u štali.

Sasvim je moguće da je glavni negativac u igri Miki Maus, sa različitim kriptidima i urbanim legendama koje oslikavaju zlokobne uloge na drugim mapama. Međutim, potencijalni igrači će bez sumnje tražiti još likova koji su se oslobodili autorskih prava u novijoj istoriji. Možda će se Vini Pu pojaviti kasnije, sa ovim timom ili istrebljivačima koji se šalju u šumu od sto hektara. Tiger, Vinijev prijatelj je takođe postao javno vlasništvo ove nedjelje što nudi još strašnije mogućnosti.

I dok se ovaj tekst završava, stigla je informacija o tome da će ova igra promjeniti ime u Infestation: Origins ime zbog broja 88 u nazivu!  Kao što navode mnogi na društvenim mrežama, broj "88" se često koristio kao šifra među neonacistima. Reference u igri na istrebljenje štetočina i upotrebu gasa, iz prisustvo onoga što se čini da je pištolj specifičan za Drugi svjetski rat, navelo je mnoge da optuže programere da su u novu igru ubacili tanko prikrivene rasističke simbole . Stvari su se samo pogoršale kada su navodni snimci ekrana sa Discord servera Nightmare Forge počeli da se pojavljuju na X platformi uz užasne komentare. Reakcija koja je uslijedila navela je Nightmare Forge Games da najavi preimenovanje igre i osudi ponašanje nekih njenih fanova. Nažalost, kada smo najavljivali igru, nijesmo bili svjesni dodatnih implikacija povezanih sa brojem 88.

Postoji šansa da bi Nightmare Forge Games možda mogao da izgradi čitav univerzum čudovišta iz Disney svijeta za koje će se igrači boriti u "Infestation 88."   Meni to iskreno nije ni malo interesantno jer su to likovi dtinjsta generacija i generacija. Hoćemo li stvarno uništavati sve one lijepe uspomene?

Dok su mnogi skandalizovani idejom da se Miki pokvari, drugi su jednostavno iznervirani projektom. Kako bilo, nekada je bolje ostaviti neke likove i priče tamo gdje jesu, zar ne?

Slični članci

25.
Apr.
2024.
Vijesti/Najnovije
Dugo očekivani DLC Elden Ring, pod nazivom Shadow of the Erdtree je natjerao igrače da nestrpljivo odbrojavaju vrijeme do objaljivanja.
11.
Apr.
2024.
Vijesti/Najnovije
South Park - Snow Day! je igra koja nas vraća u djetinjstvo kada su sniježni dani bili sinonim za avanturu. U ovoj igri, fanovi serijala South Park imaju pri...
11.
Apr.
2024.
Vijesti/Najnovije
U posljednje vrijeme, popularnost kolekcionarskih figura postaje sve veća. To se desilo mahom zbog proboja otaku kulture po svijetu i samim prihvatanjem da k...