Vijesti/Najnovije
07.03.2024.
Autor: Danica Manojlović

Hack And Slash igre koje morate igrati!

Svi smo mi nekada bili početnici

Akcione igre su jedan od najuspješnijih žanrova u gejming idustriji! Ove igre omogućavaju igračima da poraze neprijatelje i bore se sa bosovima do mile volje. Hack-and-slash igre pružaju zapanjujuće akcije i daju igračima adekvatnu moć dok sjeku svoj put kroz beskrajne gomile čudovišta. Često su ove igre praćene nevjerovatnim pričama o jedinstvenim likovima koji pomažu igricama da se izdvoje od ostalih.

Evo nekih od najboljih hack-and-slash igara svih vremena koje preporučujemo novajlijama u ovom žanru.

Hyrule Warriors

Hyrule Warriors je spinoff iz Dinasty Warriors koji sadrži likove iz različitih igara iz serije The Legend of Zelda. Igra se najbolje može doživjeti kroz remaster za Switch jer dodaje mnogo likova i dodataka.

Igrači mogu da idu u bitku kao Link, Tetra, Tingle, Kralj crvenih lavova, Impa i mnogi drugi (Link, Tetra, Tingle, The King of Red Lions, Impa). Njegov nastavak, Hyrule Warriors: Age of Calamity, takođe je dobar ali se fokusira samo na likove iz The Legend of Zelda: Breath of the Wild, tako da nije tako visoko na listi obožavalaca.

Predlažemo Vam da pronađite kolegu koji takođe obožava Zeldu i udružite se u ovom hack-and-slash savršenstvu!

 

Persona 5 Strikers

Persona 5 Strikers je definitivno najbolja igra koju je Omega Force, odgovorna za Dinasty Warriors i njene spinoffe, ikada napravila. To je zbog toga što izgleda kao pravi nastavak originalnog materijala zahvaljujući Persona timu u Atlusu koji je pomagao.

Igra se odvija tokom leta i Fantomski lopovi Phantom Thieves se nalaze u još jednoj avanturi u Palati uma Mind Palace. Igra je sada zasnovana na akciji, ali prizivanje Persone i magija i dalje dolaze u strategiju bitke.

Jedina mana je što ne nudi co-op, za razliku od većine Omega Force igara.

 

Kingdom Hearts

Definitivno jedna od najboljih zbog najluđeg krosovera koji se ikada dogodio u video igrama i to nije bilo jednokratno iskustvo. Ko bi pretpostavio da se Final Fantasy može mješati sa Diznijevim likovima poput Simbe ili Goofija?

Rane igre u seriji bi se mogle nazvati Push Square to Vin. Bilo je tu mnogo magije, prizivanja i drugih vještina, ali sve je to bilo sekundarno u odnosu na  Kayblade akciju. To ne znači da je prva Kingdom Hearts bila bez ideje, ali nedostaje mu finoća borbe koja se nalazi u kasnijim igrama kao što je Kingdom Hearts 3. To je i dalje magično iskustvo i ko ovo nije igrao, vrijeme je da to uradi. Čim prije!

 

Devil May Cry 5

Popularna franšiza koja prati Dantea, lovca na đavole, ponovo se pojavila, vraćajući voljene likove za peti deo serije Devil May Cry.

Neron, Dante i Vergil se vraćaju na velika vrata i ponovo se upuštaju u borbu sa pretnjom koja donosi kraj sveta dok demoni napadaju grad i prijete da pregaze cijeli svijet. Neron stiže da radi sa njegovim novim partnerom, Nikom, i oni i Dante preuzimaju prijetnju na dva fronta. Međutim, u sjenci vrijebaju ostaci Vergilija, koji je ponovo napustio svoju ljudskost.

Devil May Cry 5 ima nevjerovatnu borbu koja se nadovezuje na prethodne igre, ali povećava količinu kreativnosti koja je dostupna igraču.

 

Diablo 4

Diablo serijal bi se mogao kategorisati u mnogo žanrova, ali ovaj hack and slash se čini najprikladnijim. Nijesu u potpunosti 3D jer se igranje doživljava iz perspektive odozgo nadolje, za razliku od većine ovih drugih naslova. Ipak, hack-and-slash vibracija je živa u njima, posebno sa najnovijom verzijom Diablo 4.

U četvorci je pripovedanje bolje, časovi igranja su prefinjeniji, a sezonska ažuriranja su za sada zanimljiva. To je igra sa kojom treba da počnemo u seriji i vjerovatno će ostati definitivni hack-and-slash rooter RPG u godinama koje dolaze.

 

God Of War

Priča o Kratosu  God Of War obuhvata osam igara ispunjenih bjesom, tragedijom i puno akcije koja muči igrača.

Proklet nakon smrti svoje porodice, Kratos se sam bori protiv nekih od najmoćnijih bogova na nebu radi osvete. Ovo putovanje ga vodi u nebesa iznad i pakao dole, jer njegov bes nema granice. Jedan za drugim, igrači moraju da izbore svoj put kroz horde zvjeri i bogova, a još više u nedavnoj liniji igara gde se Kratos nalazi u novoj paradigmi sa bogovima nordijske mitologije koji se suočavaju licem u lice sa samim Torom.

Ovo je naš predlog za početak. Ukoliko ste veteran u ovom žanru, koje igre bi vi preporučili početnicima?

Slični članci

25.
Apr.
2024.
Vijesti/Najnovije
Dugo očekivani DLC Elden Ring, pod nazivom Shadow of the Erdtree je natjerao igrače da nestrpljivo odbrojavaju vrijeme do objaljivanja.
11.
Apr.
2024.
Vijesti/Najnovije
South Park - Snow Day! je igra koja nas vraća u djetinjstvo kada su sniježni dani bili sinonim za avanturu. U ovoj igri, fanovi serijala South Park imaju pri...
11.
Apr.
2024.
Vijesti/Najnovije
U posljednje vrijeme, popularnost kolekcionarskih figura postaje sve veća. To se desilo mahom zbog proboja otaku kulture po svijetu i samim prihvatanjem da k...