Vijesti/Najnovije
20.09.2020.

Tik Tok je opasan

Od danas nije moguće uraditi update za Tik Tok u Americi

U Americi je od danas zabranjeno skidanje mobilnih aplikacija TikTok i WeChat.

Svi oni koji su do danas preuzeli ovu aplikaciju će moći da nastave da je koriste ali neće biti u mogućnosti da urade update. Oni koji su se do sada razmišljali da li da se oprobaju i postanu nove Tik ok zvezde, čini se da će morati da nađu drugi način da se zabave ili postanu internet senzacije.

Aplikacije će kompletno biti zabranjene i ilegalne od 12. Novembra ukoliko se ne reše pitanja bezbednosti ovih aplikacija koje toliko brinu Predsednika Trumpa.

Par poznatih kompanija je bilo u pregovorima oko otkupa tj. partnerstva za Ameriku. Nedavno je Oracle bio u pregovorima i ukoliko se oni povoljno završe, Tik Tok se možda i vrati. Verovali ili ne, ovde se radi o pitanju "obezbeđenja nacionalne sigurnosti Amerike." Microsoft je takođe pokušao da otkupi Tik Tok ali je ByteDance to odbio.

"Kineska komunistička partija (CCP) je pokazala načine i motive za korišćenje ove aplikacije kako bi ugrozili nacionalnu bezbednost, spoljnu politiku i ekonomiju Amerike.  Današnje najavljene zabrane u kombinaciji, štite korisnike u Americi uklanjanjem pristupa tim aplikacijama i značajnim smanjenjem njihove funkcionalnosti."

U Avgustu je Trump izdao izvršno naređenje kojim se blokira poslovanje Tik Tok-a i WeChat-a u USA ukoliko ih matične kompanije u čijem su vlasništvu, ByteDance i Tencent, ne prodaju američkim kompanijama. 

Naravno da se kineska kompanija neće povući tek tako. Oni su u petak predali žalbu i zahtevali zabranu ove Trump-ove odluke. Trenutno je 100 miliona korisnika ove aplikacije u Americi i ova zabrana može uništiti kompaniju koja je proglašena za društvenu mrežu sa najbržim rastom.

Da li mislite da Tik Tok može biti opasnost kada je u pitanju nacionalna bezbednost?

Slični članci

14.
Aug.
2020.
Vijesti/Najnovije
Pare su uvek nekako problem.