Vijesti/Najnovije
22.10.2020.
Autor: Nemanja Kočica

Stiže nam Watch Dogs Legion

Uvod u priču

Watch Dogs Legion je treća igra u Ubisoftovom open-world hakerskom svetu.

Smeštena u uznemiravajuću budućnost gde smo svi stalno povezani i gde sve kontrolišu korumpirane korporacije koje razmišljaju samo o profitu dok je dobrobiti društva smeštena u drugi plan. Kao što možete zamisliti, narod je na ivici, a tenzije između bogatih i siromašnih dostigle su tačku pucanja.
Na scenu stupa Deadsec, hakerski kolektiv kome smeštaju teroristički napade širom sveta. Pored toga što moraš dokazati nevinost Deadsec-a, na tebi je da se suprotstaviš korumpiranom režimu i pokažeš svetu ko zaista stoji iza svih tih terorističkih napada.


Postoji popularno mišljenje da su Ubisoft open-world igre pomalo repetativne, ali Watch Dogs Legion je malo začinio recept sa jedinstvenim pristupom jer je skoro svaki NPC igriv lik sa drugačijim sposobnostima. Ovaj pristup nam pored ogromnog broja junaka donosi i različite pristupe svakoj misiji u zavisnosti od osobe koju kontrolišete.

Kao u prethodnim delovima, možete skenirati svakog NPC i dobiti informacije o njima. Ova mehanika je pojačana u WD Legion i daje nam uvid u voajerski hakerski svet Deadsec-a. Kroz misije regrutovanja, pravićete svoju Londonsku Deadsec ćeliju, koristeći nasumično generisane NPC u svetu. Prilikom skeniranja NPC, saznaćete njihove rutine, put do posla, gde idu na piće, kada se vraćaju kući... U određenim slučajevima kršiće zakon ili patiti od nesanice. Ovakav detektivski posao biće neophodan za regrutovanje određenih NPC.

Svaki NPC ima jedinstvene bonuse koji vam mogu pomoći u misijama. Recimo, ako želiš da se infiltriraš u New Scotland Yard, sedište Londonske policije, koje sad kontroliše sumnjiva privatna vojna korporacija, najbolji izbor će biti onaj ko je dobar u infiltraciji i šunjanju, dok recimo građevinski radnik nema šta da tražiš u ovakvoj misiji… osim ako ne želite da se sa građevinskim dronom zaletite na zgradu.

Nakon regrutacije možete svoje nove saborce dodatno da prilagođavate svom ukusu odelima i maskama, svaki lik može da ima svoj jedinstven izgled ili možete dati celoj ekipi prepoznatljivi stil. Ali budite pažljivi, svaki lik je zamenljiv i ako vam pogine u misiji to je to, moraćete da tražite zamenu za istog.


Kako igra bude odmicala, tema revolucije dolazi u prvi plan. Milioni su bez posla, zamenjeni robotima, nebo je puno dronova dok kamere za nadzor pokrivaju svaki milimetar grada.
Legion oslikava potlačeno društvo, na ivici civilnog rata, bogati postaju bogatiji, džinovski bilbordi „krase“ Big Ben i ostale znamenitosti grada, propaganda je jedino što se može videti na velikim ekranima. Kako bi zapalili iskru revolucije na Deadsec-u je da promeni mišljenje javnosti i razotkrije korumpiranost u svim slojevima društva. U tipičnom Ubisoft stilu, menjanje javnog mišljenja donosi impresivnije skriptovane misije i događaje koji guraju priču napred. Ali ovaj put igra nam manje daje osećaj kao da je izašla sa pokretne trake, umesto toga oseća se ljudski faktor u svakoj misiji i prelepim ručno dizajniranim regijama, što dodatno daje dubinu ovom svetu.

Čini se da će biti interesantno na kratko biti haker.

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
PS4 igre PS4995
Akcija traje od 27.09. do 17.10. London je na koljenima, svevideći nadzorni sistem vrš...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
23,99 EUR
Veličina
Nova
23 ,99 EUR
Korišćena
23 ,99 EUR

Slični članci

13.
May.
2024.
Vijesti/Najnovije
Šuška se da ćemo u maju dobiti najave nekih novih igara, ali do tada, evo koje igre očekujemo da zaigramo
25.
Apr.
2024.
Vijesti/Najnovije
Dugo očekivani DLC Elden Ring, pod nazivom Shadow of the Erdtree je natjerao igrače da nestrpljivo odbrojavaju vrijeme do objaljivanja.
11.
Apr.
2024.
Vijesti/Najnovije
South Park - Snow Day! je igra koja nas vraća u djetinjstvo kada su sniježni dani bili sinonim za avanturu. U ovoj igri, fanovi serijala South Park imaju pri...