Vijesti/Najnovije
09.12.2020.
Autor: Danica Manojlović

Chuck Yeager

Yeager je obeležio tri velika Electronic Arts flight simulatora

Smrt ovog velikana je objavila njegova supruga Victoria na njegovom Twitter nalogu.

Yeager-ova karijera pilota je počela za vreme Drugog svetskog rata kada je postao pilot u US Army Air Force 1941. On je postao "džoker dana" jer je srušio pet neprijateljskih letilica u samo jednoj misiji. Ukupno je srušio 13 aviona i ostao je u Air Force-u i nakon rata, a poznat je po tome da je postao prvi pilot koji je probio zvučni zid pilotiranjem sa Bell X-1 i to 1947. godine.

Yeager-ova karijera u video igrama uključuje tri velika hita koje je izdao Electronic Arts: najprodavaniji Chuck Yeager's Advanced Flight Simulator iz 1987, Chuck Yeager's Advanced Flight Trainer 2.0 iz 1990 i Chuck Yeager's Air Combat, iz 1991, na kome je bio i glavni dizajner.

Air Combat ima neobičnu narciju i napravljen je na osnovu "istorijskih misija," baziranih na stvarnim borbama iz Drugog svetskog rata, rata u Koreji i rata u Vijetnamu. Sadrži i "test flight" mod, kreator misija i digitalizovane glasovne poruke koje daje sam Yeager, uključujući  "Welcome to Chuck Yeager's Air Combat" na početku, što je u to vreme bila velika stvar.

Yeager se pojavljivao i u nekim filmovima kao što su The Right Stuff a kako piše IMDB, Smokey and the Bandit 2. Bio je i član Rogers Commission koja je istraživala eksploziju na svemirskoj letilici Challenger.

 

Slični članci

11.
Apr.
2024.
Vijesti/Najnovije
South Park - Snow Day! je igra koja nas vraća u djetinjstvo kada su sniježni dani bili sinonim za avanturu. U ovoj igri, fanovi serijala South Park imaju pri...
11.
Apr.
2024.
Vijesti/Najnovije
U posljednje vrijeme, popularnost kolekcionarskih figura postaje sve veća. To se desilo mahom zbog proboja otaku kulture po svijetu i samim prihvatanjem da k...
02.
Apr.
2024.
Vijesti/Najnovije
April nam donosi tenis, ali i još po neki interesantan naslov