Vijesti/Najnovije
15.12.2020.

Resident Evil 8

Hakeri ne miruju

Čini se da je objavljena razvojna verzija igre Resident Evil 8. Hakerski napad na Capcom i dalje rezultira laganim "curenjem" internih dokumenata i softvera, od kojih je ovo najnovije. 

Napad se desio početkom novembra i podsećamo vas da su hakeri tražili isplatu od 11 miliona dolara. Ustanovljeno je da je u pitanju Ragnar Lockner.  Kompanija Bleeping Computer uspela je da pristupi  Ragnar Locker semplovima (dokaz da su hakeri žrtvi dostavili ucenu), i pronašli napomenu o otkupnini koja je navodno dostavljena Capcomu.

Tekst je:

"We have BREACHED your security perimeter and get access to every server of company's Network in different offices located in Japan, USA, Canada."

"We has DOWNLOADED more than 1TB total volume of your PRIVATE SENSITIVE Data, including: 

"-Accounting files, Banking Statements, Budget and Revenue files classified as Confidential, Tax Documents

"-Intellectual Property, Proprietary Business information, Clients and Employees Personal information (Such as Passports and Visa), Incidents Acts  

"-Corporate Agreements and Contracts, Non-Disclosure Agreements, Confidential Agreements, Sales Summaries"

Also we have your Private Corporate Correspondence, Emails and Messanger Conversations, Marketing presentations, Audit reports and a lot of other Sensitive Information 

"If NO Deal made than all your Data will be Published and/or Sold through an auction to any third-parties."

Capcom je prvo izjavio da podaci korisnika nisu ugroženi ali se kasnije ispostavilo da nisu u pravu. Inače, u isto vreme je napadnut i proizvođač pića Campari kome su isti hakeri tražili 15 miliona dolara.

Očigledno je da hakeri polako puštaju informacije u nadi da će dobiti novac ili im treće lice plaća za pojedine vesti. U svakom slučaju, pojavili su se snimci ekrana na više foruma i društvenih medija a izgleda da potiču iz razvojnog dela Resident Evil 8: Village jer uključuju razvojne metrike na ekranu. Ovo "curenje" prati i navodni datum objavljivanja (april) o čemu smo čitali prošlog meseca. Oba ova "curenja" su, pretpostavlja se, rezultat odbijanja Capcoma da isplati hakere.

Neke slike su postavljene na Imgur stranicu, a onda su se proširile internetom.

Snimci ekrana prikazuju čudovište sa krilima slepog miša i ljudskim torzom, ženu koja izgleda kao vampirica i nekoliko slika nepoznate žene. Tu su slike bebe i pitanja oko odgajanja bebe, što implicira da će dete verovatno imati neku glavnu ulogu u zapletu.

Imamo i priču koja objašnjava trejler. Chris Redfield nije izneverio svoju reputaciju heroja i pribegao zločinu, već je u potrazi za posebno opasnim bio oružjem. Itanova supruga Mia, koju je Chris video upucanu, u stvari je dvojnica. Pravu Miu zarobila je centralna antagonistkinja Miranda, čiji je cilj da ukrade njihovu ćerku, za koju je sama rekla da je reinkarnacija Eveline iz Resident Evil 7. Chris, nakon Itanove smrti, ispunjava poslednju želju svog prijatelja i usvaja dete. Treba napomenuti da Capcom još ništa od ovoga ne potvrđuje, ali sudeći po očiglednoj autentičnosti prethodnih "curenja", teško je poverovati u nešto drugo.

 

 

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
PS4 igre PS4732
Remek djelo koje je definisalo žanr, Resident Evil 2 se vraća, kao poptuno nova igra. P...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
27,99 EUR
Veličina
Nova
27 ,99 EUR
Korišćena
27 ,99 EUR
Sačuvano u omiljne
PS4 igre PS4342
PS4 Resident Evil 7 - Biohazard
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
23,99 EUR
Veličina
Nova
23 ,99 EUR
Korišćena
23 ,99 EUR

Slični članci

28.
Mar.
2024.
Vijesti/Najnovije
Igra će se odigravati u regionu Kalos i sigurno ima mnogo poznatih prijatelja, pa evo svih do sada potvrđenih.
26.
Mar.
2024.
Vijesti/Najnovije
Ne može se reći da smo imali jaku zimu i da smo željni lijepog vremena i sunca, ali ako želite da zaigrate neku igru koja će vas ubaciti u proljećni vajb. ov...
26.
Mar.
2024.
Vijesti/Najnovije
Nakon Assassin's Creed Mirage i Assassin's Creed Nexus igrači su nestrpljii i željni vesti o budućim igrama